iki_melek_annesi pelin47 Devlet Bi iğnenin parasına mı muhtaç kaldı anlamadım ki yazık ya olmayanlar napacak iyice şaşırdılar
serapinci Hosgeldinbebek ben geçen hafta sordum artık sadece 20 günlük verebiliyoruz dedi eczane. Ne yaptıkları belli değil ya
balbebek412 pelin47 hayir, dun recete edip dun aldim. Ama ben raporluyum, yani kadin dogum doktorun gebelik raporu olarak cikarmisti. Bence siz doktorunuzla gorusun, raporun sisteme girisinde problem olabilir. Raporu olanlara ucretsiz olmasi gerekiyor.
pelin47 balbebek412 Benimde raporlu o yüzden baya aldım ücretsiz bu seferki sanırım farklı bişeyden ama doktorada sorarım olmadı. Yani artık ücret ödeneceği net olsa böyle araştırmam ama herkes farklı konuşunca boş yere para vermek istemiyorum.
Sineemiis pelin47 daha pzt günü aldım eczacı dedi ki anlaştılar oksaparin firması ile sgk hiç bi ücret ödemedim
pelin47 Sineemiis Öyle mi bizede eczane ile oksapar firması fiyatta anlaşamamış firma çok isteyince devlet kabul etmemiş o yüzden farkı hastadan almaya karar vermişler diye anlattı eczacı.
Guncem Doğru eczaneyi bulmak gercekten cok önemli. Benden rapor gecmez diyip 300 lira isteyen de oldu, 1 saat bisiyle ugrasip o sekilde ucretsiz veren eczane de oldu. Kapımın dibindeki eczaneye hic guvenip gitmemistim. Dar vakitte aile hekimime yazdirip hemen karsimdaki eczaneden aldim. Sorunsuz ücretsiz verdiler şükür. Bir agri kesici bile sorsak onlarda yoksa bu uretimden kalkti gibi sacma sapan seyler sallayabiliyorlar. Bikac eczane dolanmak lazim.
pelin47 Guncem Evet böyle şeyler yaşanabiliyor. O yüzden bende sizlere sormak istedim. Her eczacı farklı davranıyor şuan heralde. Biraz araştırmam gerekecek çünkü ücretsiz alanlar olmuş ben 6000 lik kullanıyorum dolayısıyla kutuda 2 tane olunca kutu başına 9 liradan çok ödeme çıkıyor. Acaba 4000 kullananlar içinde 10 tane olan kutudan aldığı için mi ücret alınmıyor anlamadım
pelin47 Melisahinn teşekkür ederim bileği için Kimi Ödemiş kimi ödememiş valla en iyisi başka eczanelere sorayım ben 🤔
Merhayldrm Bende kullanıyorum 1 kutu da 10 tane var normalde 3 kutuya aylık 120 TL civarlarında veriyordum şimdi raporsuz bir kutu 378 TL olmuş ama benim raporum olduğu için 10 lu bir kutuyu 54 TL ye alıyorm
pelin47 Merhayldrm Siz hep ücret ödemişsiniz kimisi hiç ücret ödemeden almış bende ücretsiz alıyordum daha önce
Zeynepppdyg Merhayldrm bugun aldım raporum yok ama kadın doğum doktorum hamilelik boyu kullanacaksın dedi 0,4 lik bir kutuda (içinde 10 tane var)140 fark ödedim zam geldi dediler aylık 420 tl yapıyor neredeyse rapor nerde yaptırabilirim kadın doğum için özel hastaneye gidiyorum özel hastane rapor yapamıyor sanırım yada yapabiliyor mu bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi
pelin47 Tanıdık eczacıyla konuştum şimdi 4000 likte 1 lira gibiymiş fark o yüzden alınmıyordur ama 6000 likte 9.25 dedi kutu başına. 18 ocakta olmuş bu güncelleme. Türk eczacılar birliği düzeltilmesi için başvurmuş ne zaman düzeleceği belli değilmiş malesef
mucizemelegim Zeynepppdyg iğneye ihtiyacınız varmı halabrnşm hamileliğimde elimde kalan iğneler var işinize yarasın