mucizemizibekliyoruzz sizinle hemen hemen aynı durumdayız. 25 haftalıkken rahim ağzı uzunluğunun 24 mm düştüğü fark edildi. Progesteron fitil olarak kullanmaya başladım. Hem kadın doğum doktorum hem tüp bebek doktorum dinlenmeye çalış, çok yürüme dedi. Dışarı çıkabilirsin çokta kendini sıkma dedi. Bir sonraki kontrolde rahim uzunluğu 29 mm çıktı. 2,5 altı olursa sorun var demişlerdi. Ancak en son kontrolde rahim ağzında açılma olduğu fark edildi. Şimdi bol bol yat dediler. Gezme, uçak, araba seyahati yasak. Bayramda gezme, kalabalık yasak. Yürüme 10 dk geçmesin dediler. 28. Haftadayız. İlk hedef 30 sonra 32,34,36 şeklinde ilerleyeceğiz dediler. Size tavsiyem benim her 2 doktorumda çok endişe etmeyince bende etmemiştim ama şimdi anlıyorumki gerçekten dinlenmek şart. Bebek aşağıda olunca öyle aktiviteleri kısıtlamakla yada azaltmakla bu iş kurtulmuyor. Üstelik benim şu ana kadar aldığım kilo sadece 1 kilo. İç karnım geniş çok hafif bir karnım var. Leğen kemiklerimde bebeğin ağırlığı hala. Mümkün mertebe yatın. Bu işte herşey bir kaç gün içinde değişebiliyor ne malesefki