Nagdem Hanımlar 27+4 haftalık gebeyim. Bebeğim elhamdulillah iyi fakat erken Doğum riskim olduğunu öğrendim ve doktorum bissürü iğne ve ilaç verdi aklıma takılan bişeyler var. ADALAT RONO diye bir hap var bu habı kullanan oldu mu bana doktor verdi ama reçeteyi okuyunca kafama takıldı o yüzden kullananlar bana yardımcı olabilirler mi ? Bide erken Doğum riski olan hanımlar ne yaptınız ?🙄
Esra___ Nagdem Cnmm haftamız aynı şükür Benim öyle bi sorunun yok yalnız bahsettiğin ilaçları burda risk taşıyan birçok kişinin yazdığını gördüm Doktorun verdiyse bir bildiği vardır geçmiş olsun
Esen Nagdem doktor verdiyse bi sebebi vardir demek lazım burda bi çok kişinin erken doğum riski var bende dahil ama hepimizin riskleri başka başka o yüzüden de başka tedaviler uygulanıyor sebin sorunun bedir durumunun ciddiyeti bilmiyoruz ki biz
Mirmirlokum Nagdem ben 35+2 deyim hala kullanıyorum canım o ilaç sayesinde sancılarım durdu bu haftaya kadar geldim
SedaMetinKizilta Mirmirlokum nezaman keseriz dedi acaba bende 35 kesti ilacı ama kestikten sonra sancılarım tekrar başladı
SedaMetinKizilta Canım ben 28 haftadan 35 kadar kullandım erken doğum riski azaltıyor engelliyor baya faydasını gördüm ne sana nede bebeğe herhangi bi zararı yok emin ol kullan ilacını 37 haftaya girdik çok şükür
Betus93 SedaMetinKizilta banada dun verdi doktor. Bobrek tasim vardi. Ameliyat oldum stent takildi. 29 haftaligiz
Nagdem SedaMetinKizilta normal de aylık kontrollerim oluyordu şimdi iki hafta da bir kontrol edicem dedi doktor iki hafta sonra kesinleşir sanırım
Mirmirlokum SedaMetinKizilta 35. Haftadan sonra risk görmüyolar doğumun akışını bozmamak için sanırım ben hala devam ediyorum pazartesi kontrolüm var ilacı bende de keserse haber veririm
SedaMetinKizilta Mirmirlokum tamam canım sadece öncesinde sancın oluyorsa ilaç kesince yine başlıyor yani benim ole oldu inşallah sende olmaz
Mirmirlokum Nagdem bu arada ilaca başlayınca ilk bi kaç gün zorlanabilirsin tansiyonu düşürüyo tuzlu ayranın hep dolapta hazır olsun 2 güne vücut alışıyo
Nagdem SedaMetinKizilta inşeAllâh benim erkek Doğum riskim olduğunu daha dün ögrendim o yüzden ilaç konusunda doktor verse daha tedirgin olan biriyim ilk defa bu kadar çok ilaç kullandığım için ister istemez içi huzursuz oluyo insanın .
Nagdem SedaMetinKizilta evet var iki çeşit iğne verdi biri bitti diğeri hafta da bir 9 iğnem daha var ve üç kutu da ilaç verdi biri günde üç kere biri iki kere biri de bu sorduğum ilaç günde bi kere içilecek dedi 🤭
Elcnerdgn Yok doktorun doğru ilaç vermiş reçetenin icerisinde hamilelikle iligili birsey yazmıyor tansiyon ve kalp hastalığı vb türden seyler yazıyor ama rahim ağzı uzunluğu acısından koruyan bi ilaç erken doğumu önlüyor
Elfidam Eczaci tansiyon ilaci diynce cesaret edemedim kullanmaya. Zatrn yuksek tansiyon genetik biizm ailede. Kendi bunyemi de bozmak istemedim ve kullanmadim. Ama forumlarda okudugum kadariyla bunilaci biraktiktan sonra genelde dogum yapiyorlarmis
Nagdem Elfidam bana da eczacı tansiyonu çıkınca içsin dedi ama ben tansiyonu çıkan bit insan değilim diger ilaçlar yükseltebilir dedi eczacı 🙄
Merve5561 Nagdem Ben de 26.haftadan 35.haftaya kadar kullandım kasılmalarımi ve sancılarımı kesti çok etkili bir ilaç erken doğacak derken şimdi 38.haftanın içindeyim doğsun diye bekliyoruz için rahat olsun