Hilal6161 Bugün kontrolümüz vardı tam 26 haftalık olduk 869 gramız. Sizde durumlar nasıl kızlar tetanoz aşısı ve şeker yükleme testi yaptırdınız mı doktorum öneriyor ama ben emin olamadım 🤔
Fatmaozdemir Hilal6161 bende de şeker yüklemesi yapıldı ancak doktorum annemin şeker hastası ve benim de şekere bağlı bayilmalarim olduğu için yaptırdı yoksa gerek görmüyordu. Zaten yapılamadı istifra ettim ve açlık tokluk olarak devam ediliyor. Tetanoz da ikisini de yaptırdım koronadan beter kol ağrısı var 4 -5 gün sürdü🥺
gamzosgamzos Hilal6161 27+2 yiz 24+0 da seker yuklemesini yaptırdım bu arada 2.gebeligim 2 gebeligimdede yaptırdım bir zararını gormedim cok şükür dunde tetenoz aşımı oldum ilk gebeligimde 2 doz olmustum arası uzun olmadıgı icin 1 doz oldum sadece 😊
Esmaonur Hilal6161 26+1 bugün gittik bizde kontrole 886 gram olmuş 🥰 şeker yüklemeye gerek duymadı doktorum yaptırmadım o yüzden ama tetanoz aşısı iki dozu da oldum
ipekveatlas en son 24+4 de gittim 758g dedi ama önden gidiyo dikkat et şekerine baktır dedi gittim kan aldılar benden. ben de şekerli şeyden içicem sanıyodum (yurtdışında yaşıyorum) doktorunuz kandan açlık şekerinize bakılmasını istemiş sadece şeker yüklemesini herkese yapmıyoruz falan dediler. ama nedense tokluk şekerim hep yüksek çıkıyor bidahaki randevumda doktorumdan isticem yaptırıcam şeker yüklemesi.. tetanoz aşısı da yapmıyolar burda bilmiyorum bi kça kişiye de sordum yurtdışında yaşayan. türkiye de baya ilgililer sanırım hamilelere ya da olmasakta bisey olmuyo mu bilmiyorum ki
Hilal6161 ipekveatlas ya aslında evet şeker yüklemesini bazı doktorlar herkese yapmıyo risk gördüğü kişilere yapanlar da var benim riskim yok ama doktorum yine de önerdi bende emin olamadım internette bu konuyla alakalı araştırma yaptım ama özellikle bazı doktorlar hiç önermiyor bu testi
Hilal6161 Fatmaozdemir ben henüz ikisini de yaptırmadım tetanoz aşısınında çok gerekli olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama bilemedim
ipekveatlas Hilal6161 bi de genetik olunca yaptırıyolarmış benim ailemde yok diyabet hastası ama annemin gebelik sekeri cıktı. ondan yaptırmayı düşünüyorum ki zaten tokluk sekerim düzgün beslendiğim de 170lerde falan🥲 sen de parmaktan falan ölçebiliyosan ölç ona göre takip edersin kendini
Hilal6161 ipekveatlas evet aslında parmaktan bir ölçsem anlarım az çok. Normalde de öyle tatlıcı bir insan değilimdir olmadığını düşünüyorum boşu boşuna da yaptırmak istemiyorum açıkçası
mororkidee Hilal6161 ben de hiç tatlı tüketen biri değilim ve zayıfım. 26. Haftadayım 6 kilo aldım ama gebelik şekeri çıktı. Ailemde de şeker hastası yok
Hilal6161 gamzosgamzos ya direkt bebeğin ciğerlerini etkiliyor diye okudum o yüzden tereddüt ediyorum. Direkt bebeğe geçiyor bir anda o kadar şekeri kaldıramayabiliyorlarmış
gamzosgamzos Hilal6161 yok canım merak etme oyle birşey olmuyor ilk kızıma hamileykende yaptırmıştım dedigim gibi 25 aylık olduk teyzesi bir zararını oda bende görmedik hatta ilk gebeligimde sekerim vardı ona gore onlem aldık insulinle ancak dustu seker olup tedbir alınmazsa o zaman bebege ve anneye zararları var malesef zaten verdikleri seker günlük hayatımızda aldığımız kadar seker icecek olarak vermelerinin özellikleri saf glikoz oldugu icin
Hilal6161 mororkidee aa öyle mi benimde ailemde hiç şeker hastası yok ama bilemiyorum tabi bende 3 kilo almışım
Serapmehmet_19 Hilal6161 27+5 iz, tetanoz aşımın iki dozunu da oldum, şeker yüklemesi de yaptırdım çok şükür bi sıkıntı çıkmadı şekerim normal çıktı, en son 24 haftalıkken gitmiştim 700 gramdı şuan bilmiyorum kaç gram olduğunu
seon90 Hilal6161 benm doktorumda önermedi şeker testini.yaptırmadım.sağlık ocağımda son üç ayın şeker ölçümünü yaptı ona göre yükleme yapılır dedi ama gerek yokmuş
Serapmehmet_19 Hilal6161 evet doktor da iyi bulmuştu kilosunu, inşallah canım bakalım almıştır umarım