mom2609 seon90 inşallah canım 🤲🏻 Hep olumlu düşünüyorum ama tabi diğer ihtimali de bulundurmak ve yanımızda bir alternatif olsun.. inşaşlah gerek kalmaz☺️
mom2609 Mrvyldrm1 tabii psikoloji çok önemli. Ama ne olur ne olmaz diye çantaya koy ak istiyorum. Oldu ki Gecenin bir vaktinde eczanelerden oradan buradan panik olmayalım. Pek bilgim yok. Kim ne kullanıyorsa araştırıyorum yorumları dikkate alıyorum. Tecrübeli annelerimiz de var google dan daha faydalı buluyorum☺️ İnşallah gerek kalmaz tabii 🤲🏻
Mrvyldrm1 mom2609 merak etme hastanelerde bile oluyor mama sorun olmuyor o kısmı. Sen rahat olmak için alırsın ama maalesef bilinçaltımız böyle işlenmiyor. Doğuma kadar hep “doğumdan sonra hemen emecek ve sütüm gelecek” de inan ben hep böyle düşündüm biberon vs almadım yanıma. Güzel düşün güzel olsun. Aksi durumda zaten kolaylıkla bulunuyor. Rahat bir doğum diliyorum sana. Sağlıkla kucağına al inşallah gerisi hiç önemli değil :)
mom2609 HavvaAtasoy ben de elektrkli süt pompam da var yani her ihtimali tabii ki deneyeceğim. Ben biraz garanticiyim🤔 her şey olabilir diye hep yedek bir şeyler düşünmeye çalışıyorum. Son günlerdeyim ve böyle bir şey hissetmiyorum göğsümde henüz🙈 ve zaten minnaklar yeni yeni şiştiler diyebilirim🤣
HavvaAtasoy mom2609 Bende garantici biriyimdir canım elektrikli göğüs sağma makinesini koydum çantaya sağdık gelmedi hastanede eve çıktık 3 gün oldu hastaneye bebeği kontrole getirdiğimizde doktora söylemiştim açtır gögüslerini dedi kadın doğumda onların makinesi ile sağım yapmıştık öyle geldi inşallah seninki hemen gelir 🌹
mom2609 Dud ben kendime güveniyorum inşallah gelecek🙈 garantici olmanın kötü yanları. Aslında kafa olarak rahat birimdir. Psikolojik olarak da kaygım yok. Sadece buradaki tecrübeli annelerden tavsiye istedim. Hangi mama veya nasıl diye.. inşallah gerek kalmaz hiçbirimize🤲🏻 Bebişlerimiz emsin bol bol😊
mom2609 [silindi] kaşık biberonu dediğiniz bu ucu uzun olanlardan değil mi? Görmüştüm öyle bişi aslında ilk anlar onu kullanmak lazım meme yara vs olursa en azından
elf0 Mrvyldrm1 benim anlatmak istediğim ısrarla biberon verin demek değil ne şekilde verireniz verin ama öncesinde mutlaka emzirin sizse biberon dememe taktınız ben de biberon reddi yaşadığım zamanlar oldu ama bu yeni doğduğu ilk günler kesinlikle değildi siz kullanmayın canım illa kullanın mı dedim sanki ben kendi yaşadığımı başıma gelmediğini anlattım ama öncesinde emzirmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum sadece
Mrvyldrm1 elf0 insanları yanlış yönlendiriyorsun ama sen yaşamamış olabilirsin burda meme reddi yaşayan çok anne vardır benim gibi eminim. Bana da senin gibi biri olmaz red etmez dedi. Ucum yoktu üstümüz ıslanacak kadar sütüm varken emmedi kızım. Yani çocuk memeyi asla tutmaz vs o zaman kaşıkla başlayın diyor doktorlar. Şırıngayla diyorlar. Biberon demiyor aklı başında doktorların çoğu.
Maaaile elf0 O nasıl bir ebeyse sizi yanlış yönlendirmis,sizde bana bir şey olmadi diyerek yanlis yonlendiriyorsunuz. Ilk günden meme reddi yaşanıyor maalesef. Emzirsen de emzirmesen de. Sizin başınıza gelmemis olabilir ama başkasının başına gelebilir.
citlemeyegeldik mom2609 sezeryan olucaksa zaten doktorun 2 3 gün öncesinden sana ilaç vermesi lazım sütün inmesi için doğumdan hemen sonra geliyor sütün onun harici humana çayı alabilirsin eczaneden sürekli iç bigündr oda getirir sıcak duş ve duşta yukardan aşaya doğru göğüslerine masaj yap elinle uçlarını sağ duştayken kanalların açılsın iyice ilk günler mama destekli gidebilirsin sütün gelene kadar sarılıkla uğraşma olduğunda geçmek bilmiyor sarılık sütün gelincede emzirmeyle devam edersn
Aselsevde Mrvyldrm1 sizinde dediğiniz gibi kimi bebek için geçerli bu belki arkadaşin bebeği böyle bişey yapmicak ben ilk defa burda duyuyrm biberon kullananın red yaptığını gorumcemde ablamda hem mama verip hem emzirdi ama böyle bişey yasamadilar.
Mrvyldrm1 Aselsevde bana da aynısını söylediler. Göğsümün birini emerken diğerindne üstümüz ıslanıyordu bizimde o kadar sütüm vardı ve bebeğim meme reddi yaptı. Çok doğru bir şey değil. Annenin bir de ucu yoksa eğer bebek direk bırakıyor. Çevrende görmemiş olabilirsin ama bu da bir gerçek. Çok sık yaşanıyor.
Edanurkeles Aselsevde biberon red yapar zaten illa her bebekte yapacak diye birşey yok ama yapar yani bu genel bilinen bir durumdur
Aselsevde Mrvyldrm1 bebek direk bırakıyor derken ? İşte siz kendinizde olan şeyleri genelleme yapiyosunuz yok meme ucu olmayınca bırakıyor yok biberon kullanınca emmiyor sizde böyle diye başkasın da da aynı olucak değil benim de hiç ucum yok ama silikon göğüs ucu kullandım 1.50 yaşına kadar da emzirdim günümüzde herşey mevcut artik insanları bu sekillede tedirgin etmeyin.
Emossk mom2609 doğumun yakın sanırım hergun Medine hurması ye rezene çayı iç şakır şakır gelir son bir ay hurma yedim sezeryandan sonra zaten bol su içtim geliyordu hamdolsun hemen emzirdim hemşireler mama veriyordu ama ben tekrar emziriyorum 😅
mom2609 Emossk planlı doğum olursa haftaya cuma günü hayırlısıyla düşünüyoruz. O çayı ne zaman içmeye başlamam gerekiyor canım
Mrvyldrm1 Aselsevde evet bırakıyor çünkü biberon daha rahat geliyor. Yenidoğan oldukları için emerken çeneleri yoruluyor ama biberonda öyle olmuyor. Günümüzde evet her şey mevcut ama annesini tutuyorsa en başınan hiçbir şeye gerek kalmıyor. Doktor bize başlatmış olmasaydı bizde memede devam edecektik. Çektiklerimi en iyi ben biliyorum. Çevremde ve uygulamada da çok örneği var. Biberon kadar tedirgin etmez merak etmeyin.
Aselinkooo mom2609 kızımda aptamil kullanmıştım. Hiç aptamil 1 numaraya denk gelmedim hipp alırım büyük ihtimalle her ihtimale karşı. Kızımda hastaneye götürmemiştim normal doğum yaptım. İlk gün ağlamadı pek ertesi gün açlıktan sabaha kadar ciyak ciyak gün doğar doğmaz eşim gitti aldı. Bunda oyüzden doğum öncesi alıcam. Ve sezeryan ihtimali olduğu için hastaneye de götürücem 🤗
mom2609 Bugün doktorumla görüştüm ne almam gerekiyor diye. Doktorum son ana kadar tabii annenin sütünü zorluyoruz ama baktık yine olmadı buradan takviye ediyoruz. Ciddi bir durum olursa da eşiniz eczaneden alabilir endişe etmeyin dedi.