mom2609 Merhaba kızlar Doğumdan sonra ilk gün süt gelmezse ne yapmalıyım? Özellikle sezeryan sonrası hemen süt gelmediği olabiliyormuş(belki sezeryan olacak). Hangi marka ne almalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Doğum çantama koyacağım, ne olur ne olmaz diye☺️
Kubra_elif_ahmet mom2609 Mama alırsın en küçüğünden emzirirsin yine de aç gibi olursa mama verirsin ama bence hangi mama olsun diye doktora sor derim
Aselsevde mom2609 benim de ilk gün sütüm gelmedi bi kaç çay kaşığı zorla sıkarak çıkarttık oda ilk süt varya sarı gelen çok yararliymis o yüzden sonrasında da hemşireler mama verdiler
Tazee-annee mom2609 bende ilk gebelikte sezeryan oldum ilk bi kac gün gelmedi emdikce gelir diyenler yüzünden kızım sarılık oldu aç kaldığı için 2.gebeliğim suan sezeryan olucak gene kesinlikle her ihtimale karsı küçük kutu mama alıcam yanıma ben kızımda similac ve humana kullandım cok memnundum tekrar öyle alıcam
elf0 mom2609 yanınıza mutlaka biberon alın hiç farketmez biz orda herhangi bi eczaneden almıştık . Acıktığında yarım saat boyunca emsirin ardından mama verin . Ben süt yapan çaydan içmeye başlamıştım hastaneden çıkar çıkmaz ve 3.gün dolu dolu sütüm gelmişti bu şekilde yapınca ve erken doğmuştuk biz deneyin mutlaka özellikle her emzirmese yarım saat önce emzirip sonra mama verin
ZEYNEP2025 mom2609 Bende sezeryan olacak buyuk ihtimal mama olarak hipp aldim yenidogan anne sutune en yakin onu bulabildim . Alirsaniz tarihine bakin ama .
Maaaile Ben Aptamil kullandım kizima,bunda da onu alırım. Muhendisinoglu sayfasindan da bakmistim,icerigi falan gayet de iyiydi. Tabi her mama her bebeğe iyi gelmiyor.
Maaaile elf0 Direkt biberonu verirse bebis meme reddi yasar,emmek istemez. Kaşık ya da şırınga ilk günler icin daha iyi olur. :)
1999luanne elf0 biberon kesinlikle önerilmiyor gebe okulunda anlatıldı illa bişey kullanılacaksa bu kaşık biberonlr varmış onu önerdi ve bi çok şey önerdi. Biberonun ucu meme ucu gibi olduğu için o şekilde emmeye alışır dedi. Emzirirken de meme ucunu emerse verimli süt gelmez ve yara olurmuş göğsümüz yanlış emzirme tarziymis kahverengi kısımı ağzına alması lazımmış ve biraz daha detayları var biberon hakkında öğrendiğimi paylaşayım dedim
elf0 Maaaile hastanedeki ebe söyledi biz kaşıkla veriyoduk biberon alaba akdar ama çocuk içeniyodu hep boğazına dökülüyodu üç günde de meme reddi olcak değil ya zaten hastanedeki ebe söyledi bize yarım saat boyunca anneyi emsin sonra mama verin doysun diye çon şükür de hiç bişey olmadı bizde süt de çabucak geldi bu şekilde
[silindi] anne sütü biberonu var kaşık biberon diye de geçiyor ben ondan aldım hastane çantama koyacağım
mom2609 [silindi] kaşık biberonu dediğiniz bu ucu uzun olanlardan değil mi? Görmüştüm öyle bişi aslında ilk anlar onu kullanmak lazım meme yara vs olursa en azından
Mrvyldrm1 elf0 üç günde değil tek gün yetiyor redde kimi bebek için. Yanlış yönlendirmeyin insanları. Yeni doğmuşbebeğe ne biberonu Allah aşkına
Maaaile elf0 O nasıl bir ebeyse sizi yanlış yönlendirmis,sizde bana bir şey olmadi diyerek yanlis yonlendiriyorsunuz. Ilk günden meme reddi yaşanıyor maalesef. Emzirsen de emzirmesen de. Sizin başınıza gelmemis olabilir ama başkasının başına gelebilir.
elfmoom mom2609 ben de sezaryen olacağım her ihtimale karşı golden goat alacağım 🙏🏻 tercihim bu mamadan yana.
Mrvyldrm1 mom2609 Doğumdan sonra ilk gün süt gelmezse ne yapmalıyım? Bunu bende aklından çıkarmalısın bende sezaryen oldum sütüm gelecek anında dedim bütün hamileliğim boyunca. Zaten ilk zamanlarda fışkırmıypr sütler de çocuk ağlamıyorsa emdikten sonra anlarsın. Hemşire öyle söylemişti.
mom2609 Mrvyldrm1 tabii psikoloji çok önemli. Ama ne olur ne olmaz diye çantaya koy ak istiyorum. Oldu ki Gecenin bir vaktinde eczanelerden oradan buradan panik olmayalım. Pek bilgim yok. Kim ne kullanıyorsa araştırıyorum yorumları dikkate alıyorum. Tecrübeli annelerimiz de var google dan daha faydalı buluyorum☺️ İnşallah gerek kalmaz tabii 🤲🏻
elf0 Mrvyldrm1 benim anlatmak istediğim ısrarla biberon verin demek değil ne şekilde verireniz verin ama öncesinde mutlaka emzirin sizse biberon dememe taktınız ben de biberon reddi yaşadığım zamanlar oldu ama bu yeni doğduğu ilk günler kesinlikle değildi siz kullanmayın canım illa kullanın mı dedim sanki ben kendi yaşadığımı başıma gelmediğini anlattım ama öncesinde emzirmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum sadece
Aselsevde Mrvyldrm1 sizinde dediğiniz gibi kimi bebek için geçerli bu belki arkadaşin bebeği böyle bişey yapmicak ben ilk defa burda duyuyrm biberon kullananın red yaptığını gorumcemde ablamda hem mama verip hem emzirdi ama böyle bişey yasamadilar.
Dud mom2609 1 bir yazı okumustum bı ebenın yazısıydı doguma gıderken kesınlıkle cantanıza mama koymayın dıyordu cunkı bu pskolojık olarak kendımızı ıster ıstemez sutum gelmezse dıye pskolojımızı etkılıyor dolayısı ıle stresden sut gelmeme durumları yasanıyormus bırde kesınlıkle ya sutum gelmezse dusuncesını kafanızdan atın dıyor o sut her sekılde gelıcek kendınıze guvenın dıyordu cok mantıklı geldı bana eger gercekden ıhtıyac duyarsanız zaten hastane cevrelerınde bırsuru eczane var hemen aldırırsınız ben oyle yapıcam
mom2609 Dud ben kendime güveniyorum inşallah gelecek🙈 garantici olmanın kötü yanları. Aslında kafa olarak rahat birimdir. Psikolojik olarak da kaygım yok. Sadece buradaki tecrübeli annelerden tavsiye istedim. Hangi mama veya nasıl diye.. inşallah gerek kalmaz hiçbirimize🤲🏻 Bebişlerimiz emsin bol bol😊
Yseliminannesi Dud söylediklerinize katılıyorum çok doğru gerçekten psikolojik olarak öncelik rahat olmak birde mama almasanız bile gerek olursa hastanede veriyorlar çocuk doktoru muayene ediyo gelip bebeği ve bize ilk doğumumda veriyorlardı sütümde vardı ama ilk ağız sütü denilen az az ve yavaş geliyordu tam doyurmuyordu o yüzden üstelik devlet hastanesiydi
HavvaAtasoy mom2609 sezaryen dan ilk sütüm 3 gün gelmedi sma koymuştum doğum çantasına 3 gün sonunda yine gelmedi evde sağdık olmadı hastanede ucu açılması lazım dediler hastaneye gidip hastane tipi makineyle sağım yapmıştık öyle geldi
mom2609 HavvaAtasoy ben de elektrkli süt pompam da var yani her ihtimali tabii ki deneyeceğim. Ben biraz garanticiyim🤔 her şey olabilir diye hep yedek bir şeyler düşünmeye çalışıyorum. Son günlerdeyim ve böyle bir şey hissetmiyorum göğsümde henüz🙈 ve zaten minnaklar yeni yeni şiştiler diyebilirim🤣