bu kadar insan suya takılacağı kadar bebeklerine kimyon çayı, rezene vs vermesin. çocuğun mamadan sonra aldığı 1-2 çay kaşığı su zarar vermez ama sizin verdiğiniz o ek bitkisel ürünler çok daha fazla zarar verir. mamayı suyla hazırlıyorsunuz suya gerek yok demek büyük saçmalık olur, sonuçta çorbayı da suyla hazırlıyorsunuz ama su veriyorsunuz. normalde baktığınızda ilk 1 yıl inek sütü verilmez ama %80 verdiğiniz mamalarda inek sütü var. yani istisnai ve gerekli durumlarda olurlar olmaza/ olmazlar olura dönebiliyor.
sağlıkçıyııım diyene kadar hekimler arasında ilaç tercihi ve tedavi yönetme sürecinin de farklı olduğunu kabul edin. bildiğiniz bir şeyi anlatmak ayrı karşınızda olan kişiye saygısızlık yapmak ayrı. her doktor aynı yolda ilerlemez, sana içirme der benim doktorum bana içir der. karar benim/bizimdir.
ben yıllarca aldığım eğitim ve kendi bilincim ile mama verir isem gerekli olduğu kadarıyla su veririm sen vermezsin. herkes kendi çocuğundan sorumlu. yardım etmenin dışına çıkıp saygısızlık yapmanın lüzumu yok.