eusl bu sekilde nitelendirilmek oyle uzucu ki. Ben de senelerdir bu isi yapiyorum, bazi urunlerim icin de bu fiyatlari veriyorum. Pahali dediginiz urunler icin atladiginiz bir kac mesele var. Siz o urunun malzemelerini aldiginizda kargo ucreti vs elinize 100-130 liraya gececek malzemeler, o fiyatlara mal ettiginiz bir seyi bundan oara kazanan biri olarak ayni fiyata satamazsiniz. Bizler evimizi bu isten kazandigimiz paralarla gecindiriyoruz, ve bir urunun fiyatini belirlerken de malzeme fiyatlarini o is icin harcadigimiz emege zamana vs bictigimiz degeri belirleyerek karar veriyoruz. Ayni urunun fiyati sayfadan sayfaya degisiyor diyenler oluyor bazen onun da sebebi kullanilan malzemelerin kalitesindendir. Siz piyasada 8 tlye bile makrome ip bulabilirsiniz ornegin ama 25tlye de var ayni gramajda, biri kanserojenken digeri tamamen dogal pamuk, bunun ayrimini kullanicilar yapamiyor ancak bu isin icindekiler yapiyor, ya da size soyle ornek vereyim, hediyelikler icin kullandigimiz esanslar 5tlden basliyor 30 tlye kadar cikiyor, geamaji ayni olan urunlerden bahsediyorum yine, ama birinin kokusu 1 haftada ucarken digeri senelerce kaliyor, ucuza yapmak elimizde tabiki ama kendi sahsim adina daha kalitelisinin var oldugunu bildigim bir urunu sirf daha ucuz olsun diye almak beni vicdanen rahatsiz ediyor. Bir seyin fiyati size uygun gelmek zorunda degil tabiki, herkesin kendisine gore butcesi var bu sadece hediyelikler icin gecerli degil evimize aldigimiz peynirde zeytinde bile kendi butcemize uygun olani aliyoruz, ama bir seyin fiyatinin cok geliyor olmasi karsi tarafi dolandirici yapiyor olmamali.. Ben bu ise emek veren ve parami bu sekilde kazanan biri olarak uzuluyorum boyle dolandiricilikla nitelendirilmeye.. Biraz uzun oldu, sonuna kadar okuyanlara tesekkurler 🌸