• Gebelik
  • Doktorunuz çatı muayenesi yapmıcam diyen oldu mu?

Benim doktorum da yapmıyor. Doğum esnasında kadın vücudu olağanüstü bir hal alıyor doğum başlamadan bakılıp bir kadının normal doğum hakkının elinden alınmasını doğru bulmuyor.

Aysee_35 keske benim doktorumda bu açı ile baksaydi. Cati muaynesinde canim cok yandigi icin devam ettiremedigim icin sen normal doguramazsin dedi.

Benim doktorum da normal doğumu destekliyor ama 37 de bakıcam dedi

Aysee_35 benimki de öyle diyordu. 41+0 olarak bugün gittim ve dün gecenin tamamını sancıyla geçirmiştim. Alttan muayene etti, açıklık da 5cm kadarmış, Çatı muayenesini de yaptı. Sancı olmasa ya da açıklık olmasa çatıyı yapmazdı belki bilmiyorum.

Aysee_35 Benimki yapmam dedi ama bebeğin kafası 3 hafta önde gidiyor böyle devam ederse sezeryan öneririm belli çapı geçince normal doğum olmaz boşa çatı muayenesi yapmam dedi 36-37 de yapıyorum normalde dedi. Bakalım 36+2 de muayenemiz var

Ben doktorumun ne yanlısı olduğunu bile bilmiyorum ne zaman normal doğum istiyorum diye ısrarla belirtsem 37.haftada belli olur bebeğin dönmesi çatı muayenesi 37de bakılacak diyip geçiştirdi, iki buçuk haftam kaldı 37ye bakalım ne diyecek

Aysee_35 ben ilk gebelikte… Şeker çıkmıştı. 39+4 tü… Tehlikeye atmayalım bebeği alalım dedik dr.la birlikte..
    Oda dur bı bakalım. Gelen giden var mı. Çatı müsait mi diye bakmıştı…
    Bebek en az 1.5 hafta gelmez. Catinda müsait demişti..
    Ama çatısı dar olupta doğumda bebeğin kolu çıkanlar var.. normal yapacaksan bence mutlaka bakmaliydi….

Aysee_35 evet benim doktorum da aynı görüşte. Ve iyi ki diyorum. Zaten biraz daha araştırınca göreceksiniz o muayene gerçekten doğum anında önem arz ediyor. Banu çiftçi vs dinleyebilirsiniz.

Aysee_35 Benim doktorum haftaya değil ondan sonraki hafta yapıcam dedi ki öncede söylüyordu

Falimdacikmadin senin nişanın gelmiş sanırım yine yakın. Allahım sağlıkla kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bende hiç bir gelişme yok 🤦🏻‍♀️

Merverdgn Evet lakin heyecanım artıyor 🙂 yürüyüş vs yapıyorum havalar çok soğudu korkuyorum hasta olmaktan. Adaçayı içiyorum Vs

Aysee_35 benimki ben normal doğum istediğim için 37 de yapacak sezaryen isteseydin direk sezaryen yapardık bakmaya gerek yoktu o zaman dedi çok mu acıyor muayene olurken 🥺 2 hafta sonra yapçak

Esraaer valla hiç olmadım ki canım.. Ama sanmıyorum çok acısın

Yine söylüyorum yine söylüyorum isteyen cahil desin isteyen miladdan önce kalma desin bana umrum değil 3 normal doğum yaptım hamilelik boyunca hiç alttan muayene olmadım olmicamda inşallah. Bende doğuma girerken ebe bir kere baktı açıklık için tamam dedi herşey normal doğum olur. Yanı bu gidip gelip parmak sokanları anlamıyorum onlar doktorda bize bakan ne onu merak ediyorum. Benim doktorumda son haftalarda alttan muayene yapım mi dedi hayır istemiyorum dedim tamam dedi. Doktor sonuçta illa bakcam bakmam lazım demedi çok şükür çok güzel doğurdum darısı sizin başınıza inşallah 🤲🏻😍😏

Aysee_35 benm doktor ilk gebeliğimde yapmadi sezeryan taraftarı olduğu için ama bebeğin kafası büyük dedi normal olmaz falan filan ama büyük cıkmadi kafasi işine gelene bizi ikna etti