Birisi demiş ki pandemide rahatlığa alıştılar. Şanlıurfa’da çalıştım ebe olarak, inanın doğumlar pandemi dinlemiyor, hatta daha da fazla yoğunluk oldu. Hakkari de farklı değil Urfa’dan, orda da arkadaşlarım var. O pandemide giydiğim tulumla 1 saat çalışacağıma 24 saat durmadan çalışayım daha iyi, rahatlık bu değil yani. Hasta geldiğinde sadece kendini ve o an orda olan gebeleri görüyor ama biz 24 saat oradayız, sizden öncesi de var sonrası da olacak. Belki de sabahtan beri oturduğu beş dk size denk gelmiştir. Kahvaltı dahi yapmadan çalışmaktan akşama kadar yemek yiyemezdik, hastaları ihmal etmeyelim diye. Yoğunluktan ayaklarımın şiştiğini bilirim ve eve gittiğimde ağrıdan uyuyamazdım.
Ha bu arada ben kendi adıma bağıran bir ebe değilim bağırmak da bana yakışmıyor zaten ciddiye bile almaz hastalarım bence. Dillerini anlamasam da hastalarıma güleryüzle ve güzel bir ses tonuyla yaklaşırdım. Lütfen genelleme yapmayın, bir saatte bunaldığınız hastanede 24 saat nöbet tutuyoruz. Ben işimi seviyorum insanlara, özelliklere annelere bebeklere hizmet vermek beni çok mutlu ediyor. Her gün eve geldiğimde vicdanım rahat, şunu da eksik yaptım mı acaba diye aklımda soru işareti kalmıyor çok şükür. Bu kadar yazmamın sebebi genelleme yapılması, insanların ne şartlarda çalıştığını bilmeden yorum yapılması.
Elbette ki o durumda bir anneye kimse bağıramaz, şikayet etmek en büyük hakkın, yanlış yapılmış, inşallah bir daha öyle bir durumla karşılaşmazsın🙏