Hanife_ Oğlum 2 buçuk ay sonra 1 Nisanda tam 3 yaşında olcak 18 kilo hatta 200-300 gr mıda var internetten baktım üst sınır zaten 18 kilo sizce Dr a götürmeli miyim götursem ne diycem bakınca gözüme abes gelen bı kilosu da yok yani obez gibi durmuyor ama endişeleniyorum çok kilo da iyi bişey değil https://resimyukle.io/r/psTQX76CXc bu oğlum yani öyle aşırı da yemiyor her çocuk gibi 3 öğün yemek yiyor bilemedim
Birgul Hanife_ maşallah yaa, bence gayet normal kilosu fazla falan değil nedem evham yaptınız bu kadar iyi bence çocuk ☺️
ezgi0901 Hanife_ maşallah 🧿☺️ Hiç öyle kilolu durmuyor demekki boyu da var bence sorun yapmayın gerekirse bir doktora danışın içiniz rahat etsin
Gamzeates Hanife_ 16.400 kg üç yaşına giricek martta bilemedim öyle kilolu da durmuyor minnak maşallaahhhh ❤️
gul06_ Hanife_ masallah canim bence cok norml duruyor. Benim kizimda nisanda 4 yasina girecek 17 kilo civari ama boyu uzun yasitlarina gore.
Hanife_ Birgul şimdi hamileyim gebelik şekerim var Drlar hep korkutuyorlar çocuğu etkiler vs diye oğluma hamileykende gebelik şekerim vardı acaba yaş ilerledikçe etkiliyormu onu diye düşünüyorum yani bu sebepten olabilir mi çünkü çevreme bakıyorum 18 kilo olan pek olmuyor ortalama 15+16 olmalı gibi
Hanife_ ezgi0901 evet bakınca benim de gözüme abartılı gelmiyor ama bütün akrabalarıma bakınca sanki biraz fazla geliyor bı çocuk Dr una götürmeyi düşünüyorum sonunda bişey çıkmasın da
Birgul Hanife_ bana hiç öyle aşırı şişman bi çocuk gibi gelmedi, stres yapmayın bence hiç maşallah paşaya🌸
ezgi0901 Hanife_ yook bişey çıkacağını kesinlikle düşünmüyorum yapı olarak iri bi çocuktur maşallah diyelim 🥰
Maaaile Masallah cok seker oglusunuz. Kilosu normal görünüyor,göze batan bi tombisiklik yok :) benim de kizim mayista 3 yasini bitirecek o da 14 kilo falan anca geliyor. Ama benim ki yemiyor🤣
Hanife_ Maaaile görünüşte kilolu durmuyor bnce de ama bilemedim 15-16 civarı kalsın isterdim bı süre aç kalmaya dayanamıyor daha almasını istemem
gul06_ Hanife_ iste her cocuk farkli oluyor canim sakin canini skma masallah bence gayet iyi hicte obez sisman gibide durmuyor. Allahm saglicakla buyumeyi nasip etsin
Zeytin20 Hanife_ Aralık’ta 3 yaşına girdi oğlum. 15 kg. Doktorumuz çok normal hatta persentilde kilosu %70 lerde demişti. Bu dönem aylık kilo almaması yada max 250 gram alması gerekiyor. Fazla alırsa sıkıntı. Aylık kilo alımını takip edin. Gram olarak 50-100 gram alıyorsa gayet normal. 🤗 yediklerinde abur cubur şeker çikolata cips ekmek varsa yedirmeyin en azından sağlıklı kilo alımı olsun. analık kilo alsa sıkıntı almasa sıkıntı 😂
Hanife_ Zeytin20 valla 1 yaşına kadar tabakla peşinde geziyordum ben vermesem bütün gün aç kalabilirdi şimdide böyle oldu ne yazık ki 2 ay önce 16 kiloydu 😞 o zaman ayda bir almış oldu abur cubur çikolata vs o kadar almayız haftada bir fln yer belki ama yemek yiyor bide kahvaltılarda yumurta yumurta sever her gün 2 yumurta yiyo
Zeytin20 Hanife_ yumurta 2 tane normal fakat ayda 1 kg alması normal değil. Doktorum şöyle hesap yapmıştı 3 yaş kontrolünde. Mesela ilk doğduğunda aylık 1 kg alması normal. Bu 2 yaştan sonra gram 3 yaştan sonra aylık max 250 gram hatta gram almadığı ay normal sayılıyor. Eğer ayda 1 kg almaya devam ederse 6 ay sonra 6 kg edecek. 3.5 yaşında 24 kg olmuş olacak. Yarım kg alırsa 3.5 yaşında 21 kg edecek. Bu rakamlarda anormal. Ergenlik dönemine kadar goy kilo gelişmeye devam ediyor çünkü. Siz yine de bi doktora gösterin. İçiniz rahat etsin 🌸