Arkadaşlar evlendikten sonra 1 sene ilişkiye giremedim canım acıyacak korkusu yüzünden bir şekilde tedaviyle başardım ama hala ilişkiye girerken canım acır korkarım.. Çok özür dileyerek parmağımı bile vajinamın içine sokamam hayali bile beni korkutuyor.. Bu yüzden fitil bile kullanamadım zamanında. 25 haftalığım ve normal doğumdan çok korkuyorum. Sizce yapabilir miyim? Ya da hiç psikolojimi riske atmayıp sezeryana mı yönelmeli miyim?

Alerdinc ben de aynı durumdayım. Enfeksiyondan dolayı Dr fitil verdi. Onu dahi kullanamıyorum ve Dr a bunu söylediğimde normal doğum olmaz o zaman çok büyük travma bırakır sende dedi. Zaten ben de gidip gelip açıklık var mı diye kontrol etmelerini bile düşündükçe bayılacak gibi oluyodum. Son 3 haftam kaldı alttan muayeneden bile kaçtım bunca zaman 🙄 biz sezeryanda karar kıldık. Bence en iyisi sizin içinde 🙏

Alerdinc tabi ki bu durumu doktorunla paylaş bende ilk doğumum o şekilde oldu sezeryan dogurdum ve belli muayenelere sezeryan da olsa maruz kalıyoruz şimdi o korkum tamamen bitti ikinci hamileliğim 28 haftalıgım şimdi normal dogurabilirdim ama ikinci dogum ve sezeryan oldugu için mecbur sezeryan

Kubra0603 aynıyız gerçekten aklım gidiyor çatı muayenesi dediklerinde falan.. Peki bunu söylediğimde isteğe bağlı sezeryan olarak mı ücret alıyorlar yoksa zorunlu sezeryan diye mi ücret alacaklar acaba bilginiz var mı? 🙏🏻

Kamusbuglem peki doktorunuz bu durumdan dolayı isteğe bağlı sezeryan ücreti mi aldı yoksa zorunlu sezeryan parası mı ödediniz acaba??

Alerdinc vajinusmus yenerek normal doğum yapan da var vajinusmuslu halde normal doğum yapan da var canım ama sen psikolojik olarak normal doğuma hazır değilsin hayırlısı olsun önemli olan sağlıklı bir şekilde kucağa almak

Alerdinc bende vajınusmusmusum doktorum Demıstı haberim yoktu. Dogum ucun muane ederken demıstı ama normal dogurdum. Suan 3 e gebeyim aksılık cıkmazsa bunuda normal ıstıyorum. Vajınusmus majınusmus bıze işlemez bacımmm sen guclu dur doguma odaklan yapıcam de ve yap 😄

Alerdinc onun hakkında konusmadık ama zaten gittiğim hastanede normal ve sezeryan doğum arasında çok fyat farkı yok. Normal 3.000 , sezeryan 3.600

Alerdinc bende 16 ay vajinusmustum. Sonrasında evet iliski oldu ama cogunda aglayarak canim aciyarak ve hep korkarak. Tup bebek ile hamile kaldım. Normalde tup bebek transferleri anestezi olmadan yapilir. Ben her transferde anestezi aldım. Buyuk ihtimalle benim dogumumda sezeryan olacak. Cünku o masaya yattıgımda titremeye basliyorum agliyorum. Tup bebek tedavi surecinde doktor normal muayenelerimi bile zorlanarak yaptı her seferinde agladım. Kesinlikle korkulariniz varken kendinizi zorlamayin. Sezeryanda sonucta çogu kisinin yaptıgi bir dogum yontemi.

Alerdinc bende vajinusmusum normal doğum yapmak için kendimi çok cesaretlendirdim salı günü çatı muayenesine girdim ama muayene olamadım ne yazık ki. Muayene yapan ebe de çok nazik davranmadı ne yazık ki biraz da o gözümü korkuttu ama doktorum riske atmayalım diye sezeryana alacak

busrakaripek peki zorunlu sezeryan diye mi ücret istedi yoksa isteğe bağlı sezeryan diye mi? Çünkü aralarında baya fiyat farklı oluyor.

Alerdinc yani onu bilmiyorum benim hastanemde normal ile sezeryana aynı fiyat verdiler. O yüzden farketmeyecek ama ebe kağıda muayene olamadı diye yazdı. Ben onu doktora verdim öyle sezeryan olalım dedi