Taze1anne
Üzülme canımsın , daha kötü şeylerde olabilirdi , şükür et . Kimsenin lafına bakma. Hele kaynana o yada bu dikkate almaya değmez . Muhattap olma. Herkezde süt olacak diye şart yok .
Mamayı yedirirken , ilk günlerde süt arttırımını da araştırdık .Benim sütümü arttırmak içinde formül bulduk biz , sende yap canım şifa olur belki bebeğine
Tabi toparlayana kadar mama ver sütte .
Bir avuç kuru inciri bayağı dolu avuç olsun , küçük parçalara kes , 10-15 dk yarım litre suda kaynat . Ilık yada soğuk fark etmez , ılık iç iyi olur . Suyunu iç . İstersen tanesini de yiyebilirsin ama formül suyunda .
1 -2 saat sonra göğüsler bir ağrı bir hassasiyet, balon gibi oldu . Ben dedim formül yanlış mı bu ağrı neyin nesi .
Neyse sonra içtim ama bir sertleşti . İçi basınç doldu . Sonra başladı sütyenime akmaya . Aman Yarabbi !!! Bebeğime bir tarafı verirken diyer taraftan ; atletime iç çamaşırlarıma aktı sütler.
Bu böyle haftalarca gitti . Eşim kaynatıp getiriyordu arada. Tabi ailevi sıkıntılardan stresten biraz azaldı Sonra yine yapıp kaynat aynı formül . Sütüm geliyordu.
Sütün azalır gibi olur yada üstünden bir kaç zaman geçince yine yap .
Allah’ın izniyle şelale olup akacak .
Sonucu da buraya olumlu olumsuz yaz canım.
Başkası dese inanmazdım kendim internetten bulup yaptık . Zaten doğal bir içeçek .
Süt kanallarını açıp , sütü 2 saatte indirdi . Birde benim göğüsümün ucu yoktu , catlaktı , küçük memem . Ya nasıl şişirdi anlatamam . Herşey 2-3 saatin içinde oldu gitti . Eşine söyle canım sana incir kurusu alsın gelsin yap dene işallah . Eğer benim gibi akarsa mamayada gerek kalmaz . Şişeden akar gibi akıyordu çünkü . Tabi bizler işe başlayınca değişti , sağma yaptık vs . Uzun süre emzirmem olmadı. Yinede 3 -4 ay hem meme hem mama verdim.
Rabbim Şafi ismiyle bebeğine şifa versin işallah