Gul-pembe Kızlar bebeğimin kilosu fazla , gelişimi önde, sezeryan doğum istemiyorum 😞 tabi en sağlıklısı neyse o olsunda.4 kilo üstü normal doğum yapanlar burada mı
papatya981 Gul-pembe bence yoktur ya 4 kilonun üzerinde doğum yapan varsa da helal olsun 👏👏👏 surda bekliyim bende merak ettim
Leylasiva21 papatya981 abimin eşi 4.250 gram doğurdu maşallah oda kizida gayet saglikli 4 aylik oldu 🥰
ggkca Kuzenim 4 çocuğunu da en düşüğü 4200 kilo olmak üzere normal doğurdu hatta ilk çocuğunu 4900 doğdu.
Hatice_32 Bence o durum annenin çatısına bağlı doktorunuz söyler zaten catiniz uygun olup olmadığını benim catim uygun degildi 4100 gram di oglum mecburi sezaryan oldum birde bebegin ultrasondaki kilosu ile dogum sonrası kilosu tutmayabiliyor buda aklınızda olsun benim 300 gram fazla doğmuştu bazende eksik olabiliyor kilosu bebeğin ultrasondakine göre
Gul-pembe Hatice_32 Doğumdan sonra daha fazla bile çıkabiliyor demek, anladım canım teşekkür ederim güle güle büyüt bebişini🙂
Gul-pembe Yemek ve içmekle ilgisi var tabi bu durumun, ama daha çok genetiği , bebek oluştuğu anda yapısı zaten belli oluyor
Hatice_32 Gul-pembe sagol canim ama eksik çıkma ihtimali de var doktoruna ayak uydur senin için en iyisini en doğrusunu o söyler sağ salim kucağına alırsın inşallah bebisini
ggkca Gul-pembe amin bazen diyorum 4 kilonun üzerinde normal doğum ile 4 çocuk doğurduysa, normal doğum korkulacak bişey de değil.
Rumeysaasgin Ben doğurdum ♥️ beslenmeyle hiç alakası yok inanın Allah vergisi . İlk çocuğumda o kadar mükemmel beslendim ki hergun çerezler meyvesuları her çeşit meyve sebze her hafta et balık hiçbirseyim eksik olmazdı bol bol dinlendim oğlum 3.780gr doğdu ve çok zor bir doğum oldu. İkınci oğluma ilk oğlum 9 aylıkken hamile kaldım ilk oğlum 1bucuk yaşındayken 9 aylık hamileydim karnım burnumda kucağımdan asla inmezdi çok eziyetli bir çocuktu o halimle 4 saat parkta peşinden koşturuyordu asla yemek yaptırıyordu 1 tencere bulgur pilavı pişirip 1 hafta onu yiyordum hiç güzel beslenemedim saatlerce aç kalıyordum hiç dinlenmek uyumak mümkün olmuyordu ve oğlum 4.70gr doğdu ve çok kolay doğdu sadece 3 tane dikişim vardı yani Allah vergisi canım beslenmeyle hiç alakası yok öyle olsa ikinci oğlum anca 1 kilo doğardı
Gul-pembe Rumeysaasgin Maşallah canım ikisinide güle güle büyüt 🧿 Bende öyle düşünüyorum tamamen bebeğin genetiğiyle ilgili👍🏻 Normal doğum istiyorum , tabi sağlıklısı neyse Rabbim onu nasip etsin 🤲🏻 ama inşallah çatımda uygun olurda normal doğurabilirim bende
Rumeysaasgin Gul-pembe çok teşekkür ederim canım Rabbım herkese kolay ve normal doğumlar nasip etsin inşallah 🌸 açıkçası doktorunuz normal doğumdan yanaysa çatı muayenesinde hersey normalse normal olacak diyor ama sezeryan yanlısıysa çatınızda hafif darlık olsa bile sen yaparsın sana güveniyorum demiyor ve sezeryan olmak zorundasın diyor bu konuda doktor çok önemli. Hem de unutmayalım doğumu zorlaştıracak olan şey bebek kilosu değil bebeğin kafa çapının kaç cm olduğu. Bebeğin kafa çapı mesela atıyorum 37cm ise zaten 2 kilo bile olsa normal doğum yapamıyorsunuz kanalda sıkışıp çıkamayacağı için bebeğin kafasının büyüklüğü normal doğuma uygun ise bebek 5kilo olsa bile hiç korkmayın kafa çıktıktan sonra vücudu çok kolay çıkıyor zaten 😊
Gul-pembe Rumeysaasgin Amin canım inşallah 🤲🏻 Dediklerin çok doğru, çok güzel bilgilendirdin valla çok teşekkür ederim❤️ Dediğin gibi doktorumun sezeryan yanlısı olduğunu düşünüyorum ama işte sonlara geldik naparım bilmiyorum, işte Allahtan hayırlısı diye dua ediyorum sadece🤲🏻