Merhaba bende yüksek tansiyon var ve doğumuma 2 hafta kaldı sezeryan olacağım devlet hastanesin de ki doktorum bana tansiyonun yükseldiği an seni doğuma almalıyız ama masadan kalmamaya bilirsin kanamanı durduramaya biliriz dedi çok kötü oldum özelde ki doktorum da riskli bir doğum ama korkma demişti bu kadar açık konuşmamıştı bu resmen ölebilirsin bu çok yüksek bir ihtimal dedi arkamda 3 tane evlat bırakmış olacağım öyle birşey olursa ve gece uykularımı kaybetim korkum 1 Ken 100 oldu ne yapacam bilmiyorum yüksek tansiyon dan doğum yapanlar yardımcı olsun ne gibi sorunlar yaşadınız arkamda 4yaş 1 yaş ve yeni doğan bir bebek bırakmış olacak olmak çok üzüyor ve yıpratıyor 😔😔😔😔😔
Yüksek tansiyon(Hassas içerik)
Arya123 hey Allahım ya doktorlar da kafayı yemiş. Bir kaç ay önce yüksek tansiyon sıkıntısı yaşayan bir arkadaş doğum yaptı. Aynı doktorda takipliyiz orada tanıstık. Tansiyon probleminden dolayı zorunlu sezaryen oldu tabi ki ama hiç böyle şeyler demedi doktorumuz ona. Mis gibi geçti doğumu, bebeği 5 aylık oldu bile. Nolur böyle olumsuz şeyler düşünüp strese girip bebeğini de kendini de yıpratma. Tıp bu kadar ilerlemişken, en zor şeylere bile çözüm varken bu kadar yaygın olan tansiyon problemini çözemeyecek olan doktor olmamalı ya. Benim doktorum bir kere bile o arkadaşa yok masada kalırsın yok kanamanı durduramayız falan demedi. Rahat rahat yaptı dogumunu hiç strese girme Rabbim yardım eder, dualarım seninle🙏🏼🌸
Benımde tansıyon yuzunden 2 hafta sonra dogumum olucak 35 im suan ama doktorum hıc oyle kotu seyler demedı bana
Arya123 canım benim bende hem yüksek tansiyon, hem ikş gebelik aradı kısa diye yara yerim iyileşmemiş kanamam vardı. Kan pıhtılaşması için iğne ve coraspirin kullanıyordun. Daha bir kaç tane daha bir sey hastene ler doğumumu kabul etmedi riskli masada kalırsın VS dedi. Hatta üniversite hastenesin beni 33 haftada yatışı mı verdi kanamam durmuyor üstüne yüksek tansiyon VS ben ve eşim hastene den imza karşılığı çıktım çünkü evde 1 yaşında bebeğim vardı üstüne corona oldum hiç bir hastene kabul etmedi üniversitesi de hastenesi de doğumdan 4 gün sonra taburcu ettiği için bebeğim evde tek diye ben kabul etmedim . Sonra eşimin müvekkili var dedi ben yaparım sen merak etme coronavirus yetin negatif olsun ben yapacagım dedi test negatif oldu ama yalandan doğuma girdim turo gibi çıktım. Ama tatlı kuruyemiş hamur işi hiç bir şey yemedim meyve bile bir dilim. Sıkı diyet yaptım yürüyüş yaptım. Çok yormadım kendimi. Bol su içtim
Arya123 inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu🙏🏻 Tansiyon ilacı kullanıyo musunuz?
Arya123 tansiyonunuz kaç çıkıyor ne zamandır var? Saçma sapan konuşmuş doktor bende 34 haftada yüksek tansiyon teşhisi kondu alfamet içiyorum üç tane tamam riskleri var ama doğuma kadar dedi doktorum bu kadar korkutmak neden… Banada yükselirse hemen doğuma almamız lazım dedi diyet spor ve ilaçlarla çok şükür normal seyrediyor. Sizde kafaya takmayın bir sürü tasnsiyon hastası gebe var öyle şey olur mu ya
E yuh yani gerçekten.Bu dürüstlük değil bu patavatsızlık bu karşıdakinin psikolojisini düşünmemek. Verdiğiniz bilgilerde sadece yüksek tansiyonum var demissiniz yani ben de dahil zaten çoğu insanda bu problem var.O zaman hepimiz masada mı kalacağız? Ne münasebet.Tansiyon ilaçları,spor,diyet,tuzsuz yemekler,gunluk 2 3 kez tansiyon takibi,aciller vs niye var o zaman? Ben inaniyorum ki tip gelismis bir bilim dalı🙋♀️ bir doktorun yorumuyla hareket etmeyin.Caninizi sıkmayın bu birincisi,ikincisi de lütfen kalben rahat edeceğiniz bir doktorla görüşün onunla hareket edin. Allah yavrulariniza bağışlasin,sağlıkla kucağınıza almayı,uzun bir ömür sürmeyi nasip etsin.Streslendikçe tansiyon daha fazla yükseliyor lütfen sakince durun hiiiç aklınıza getirmeyin bile🙏🥰
Arya123 devlet doktorları hemen ölduruyo zaten her dediklerini duyma canım
Arya123 Cok geçmiş olsun benim hipertansiyon var normalde gebe kaldım doktor çok kızdı sonra 28 haftalıken alacgiz dedi 28 hafta oldum tnsnyum iyiydi biraz daha gidelim dedi 30 haftlarda ara ara yükseldi hep yatim hastnaelerde 180. 160larla 36 hafta etim acil olarak sezeryana alındım çok şükür iyi şuan
Doktorun saçmalamış lütfen yapabiliyorsan perinatolojiye git o doktorla devam et
Arya123 ben 22 tansiyonla doğum yaptım bir şeyde olmadı. Ve çokta öyle yapan oldu sakın boşuna stres yapma. Allahın dediği olur. Hiç öyle çok kanamam felanda olmadı benim. Nefesini karnına çek ver yavaş yavaş yap tansiyonu düşürüyor. Bende 2 ay önce doğum yaptım