9 gün önce doğum yaptım çok şükür bebişimi sağlıkla kucağıma aldım :) ben ayın 3 ü için planlı sezeryan günü almıştım ama hastane bir gün önceden gelip yatışımı yapmamı istiyordu diye 2 sinde gittim. Nst ye rutin kontrol amaçlı bağladılar ve sancılarım 80 lerde çıktı ben öylesine bişeydir geçer diye düşündüm çünkü ağrım falan yoktu bebeğin gerdirmesi ittirmesi gibi bi histi sadece. Neyse serum verdiler sonra yeniden nst ye sokcaklardı serum bitmeden çok tuvaletim geldi ve ince ince akan durduramadığım bi çiş 😀 acaba dedim suyum mu geliyo emin olamadım kesildiğinde çıktım sonra yeniden ayağa kalktığımda tuvalete koştum ama çoktan çamaşırım ıslanmıştı bile hemen suyumun geldiğini hastanedekilere söyledim hemen nstye aldılar ama koridorda yürürken bile suyum geliyo keşke ilk bi ped taksaymışım 🤦🏼♀️ Nst de sancılar yüne yüksek ve düzenli çıkınca sonunda bana inandılar ve açılmam kaç cm diye baktılar 3-4 cm olmuş ve bende hala ağrı yoktu. Bi yandan da doktorum şehir dışında diye panik halindeyim doğumumu o yaptırsın istiyordum. Ben sezeyan planlamıştım ama diyince doktoruma ulaştılar ve gelemiyceği için çok güvendiği başka bi doktoru benim doğumumu yaptırmak için ayarladı. Konuşunca doktor banada güven verdi ve hemen ameliyathaneye alındım. Başta gergindim ama bunu ben istediğim için heyecanımı gidermeye çalıştım. Doktorumdan 90’s pop şarkı istedim mustafa sandal gidenlerden eşliğinde ameliyata başladılar. Belden aşağısı uyuştuktan sonra sonda takıldı hiç hissetmedim karnımda çekiştirmeler olduğunda bi tık rahatsız ediciydi ama çok kısa sürdü ve bebişim 5 dakika sonra ağlamaya başladı bana gösterdiler ben de ağlamaya başladım o kadar güzel bi duygu ki allah isteyen herkese yaşatsın 🙏🏻 Sonrasında dikişler yapılırken biraz sıkıldım bebeğimde yanımda değildi ama onu hayal ederek geçirdim toplam yarım saatin sonunda iş bitmişti. Beni çıkardılar hafif bi titreme hissi vardı ama üşümekten değilde kendimi sıkmaktandı sanki yinede kalın giyindim geçti 😀 sonra karnıma bastırdılar çokta acımadı büyütülcek bişey değişlmiş. İlk ayağa kalkış biraz ağrılıydı iki kişinin desteğiyle kalktım ve bol bol yürüdüm yürürken o kadar ağrımıyor kalkarken ağrıyor. Ne kadar çok yürürsek o kadar hızlı iyileşirim diye çok yürüdüm ve iyiki öyle yapmışım hastanedeki doktorlar hemşireler hiç sezeryandan çıkmış gibi değilsin herkesin saçı başı dağılır diyolardı bu da motive etti daha çok yürüdüm 😃 2. Gün çok daha iyiydim 3. Gün kendi başıma yataktan kalkmaya başladım. 4. Gün beni gören ameliyat olduğuma inanmazdı bence bu herkes için geçerli çok yürürseniz hemen toparlarsınız. İyiki sezeryan olmuşum dedim linçlenmek pahasına da herkese öneririm yani
Spinal sezeryan doğumum çook pozitif 🐥
Melis77 ahhh cnm boyle bir posta cok ihtiyacim vardi tesekkur ederkm bu guzel yazin icin.Benimde son iki haftam sezeryan dusunuyorm bir kac gundur korkudan ruyalarima giriyordu sezeryan sonrasi agri cekmeler falanm ilk dogum olacak.Tavsiyen vsr mi baska.Mesela bas agrin oldu mu depend kullandin m i
Hilalbasak bende korkudan sezeryan istiyorum ama devlet hastanesine gittim için isteğe bağlı yapmıyorlar şuan özele bile geçmeyi düşünüyorum sırf korkudan son 9 günüm 🤦♀️
Melis77 motive oldum valla hayırlı olsun 🙏🏻☺️ Anali babali saglikla büyüsün bebeğiniz ☺️ Ben de sezaryen yapcam haliyle korkuyorum ☺️😄 iyi geldi hikayeniz 😍
Melis77 ay maşallah bende hep iyiki sezaryen olmuşum diyorum. Bebekli hayat nasıl alışabildin mi? Ben çok zorlanıyorum 21 gün oldu doğuralı
Hilalbasak normalde hafif derece migrenim var diye baş ağrısından çok korkuyodum ama bol bol sade nescafe içtim ve hiç ağrı yaşamadım canım bide evet depend kullandım hiç sızdırma derdim korkum olmadı zaten ilk 3 günden sonra azalıyo çok kan gelmiyo
Deletedmom62627 alışamadımm şu uykusuzluk ve 2 saatte bir emzirme kuralı beni bitirdi hakikaten telefona bakcak vaktim bile kalmadı çok zormuş ama bebeğim sayesinde hamileliğime kıyasla çok daha mutluyum😀
Melis77 yAaa okurken rahatladım biraz doğumuma az kaldı korkuyrm 2 inci doğumum olacak ama ilkinde korkudan fenalaştım uyuttular beni bunda öyle olsun istemiyrm kimi diyo kesilme anını hissediyosun çok sarsıyolar masada seni falan duyunca daha tedirgin oluyrm
Melis77 mama veriyo musun? Alışması çok zor gerçekten sırtımın ağrısından uykusuzluktan dayanamayacak gibi oluyorum bazen
Deletedmom62627 evet mama veriyorum arada ama sarılık olmasın diye azar azar bide göğüs uçlarım çok yara oldu herşeyi denedim en iyi gelen şey gümüş kapaklar oldu