kivirciginannesi maşallah ne güzel bir doğum olmuş, resmen sizdeki normal doğum isteğinde kendimş gördüm çünkü ben de 1 ekimde hem mecburi sayılır hem de bebeğime bir şey olur korkusuyla sezeryan doğum yaptım ve içimde bir ukte gibi kaldı normal doğumu tadamamak. Bebeğim 3800 gramdı ve 40. Hafta dolmasına rağmen hala kanala inmemişti. Kanala inmemesinde ki sebep kafası 2 3 hafta ileri gidiyordu yani 42 hafta dolmuş görünüyordu. Doktorum bekleyelim istersen ya da suni verelim ama suni alsan da girmeyebilir dedi. Alttan muayane eden ebe de kafasının büyük olduğunu ilk doğumda kanala daha erken girebilirdi dedi ve ben de vakumlu vs doğum olacağınasezeryan doğum yaptım ki gerçekten bebeğimin hala kafası önde gidiyor. 3 aylıkken 42. 5 43 cm. Sezeryan yaparken doktorum o an bile dedi, koca kafalı bebiş bu normal doğmazmış, kesini de biraz fazla atmak zorunda kaldım haberin olsun diye. Elhamdülillah çocuğum sağ salim kucağımda, bizim için hayırlısı buymuş ama ikinci doğumumda ssvd yi denemeyi çok istiyorum. Hamile kalmayı düşündüğüm felan için değil ama şimdiden kendimi bu fikre hazırlamak için sürekli olumlu şeyleri okuyor, kendimi motive ediyorum. Size müsadenizle bir soru soracağım. Bebeğiniz kaçıncı haftada kanala girmişti?