Naz23 Merhaba benimde ilk gebeliğim, bazen gebelikler de ki süreçler farklı oluyor mesela 3. gebelik yaşayan biri 14 hissederken ilk gebelik yasayan bazen 21 22 yi buluyor , bende 17+2 de kızıma sesli kitap okuyordum 17.25 civarıydı doktor kitapları almstm en basında oradan hem sureci takip ediyor hem okuyordum, sağa doğru iki minik tekme gibi geldi ama çok şiddetli değil hani cimdirrirsinizya o misal , 17 18 19 20. hafya ya kadar hep devam etti , 24.haftamda akşamı misafirlerimiz vardı 10 gibi uğurladık onları ugurlarken bağırsak hareketi sandım içerden hareket hissettim meğerse tekmeymis😊 o gece hic durmadi, şuan olduğum 32+6haftasina kadar hep hareket halinde , mesela 1 kez çikolata yiyip gittim sonrasında hiç yemedim doktora sordum gerek yok çok hareketli bir bebek dedi gerçekten öyle, kimini gece uyandiriyormus olduğum haftalarda bende hiç uyanma durumu olmadı , mesela gün içinde ayakta olayım işlerim olsun hareketlerini hissediyorum aksamda çokhrejetlj eşim konusurkende aynı şekilde , kayma yasamadim hiç birde kelebek gibi hisseden oluyormuş onuda yaşamadım ben direk tekmeler ile başladım , ilk hftalar tekmeler ufaktı 24.haftadan sonra hizlandi , ama can yakmiyor bizim birde gelisimimiz önde olduğu için boyda uzun gidiyor sagda toplanıyor soldan da tekke atiyor göbeğim deniz dalgası gibi oluyor bazen sanki içinden cikicakmis gibi top seker ya ayni oyle oluyor gobegim😊 gece veya gündüz değişebilir hareketler bazen uykuda oluyorlar hele belli haftadan sonra mesela ultrasonda da uyuyor görüyoruz, bazı haftalarda gündüz uyuyorlar biz hareket halinde olduğumuz için içerideki sivi sallanıyor uyuyorlar gece daha aktif oluyorlar o dönemde, o haftalarda normal olabilir çünkü bende 24. haftadan sonra daha da iyi hissetmeye başlamıştım , gercekten cok degsk hisler 😊 kayma durumu yaşamadım kiminde oluyormuş ilk ya da son ayda bende olan sagda toplanırken orası totosuymus bir anda şişiyor sonra iniyor mesela o şekilde belkide kayıyor ama cok belli kayma hissetmiyorum , mesela yatis poziyonu nagore de degisiyormus hareketler bende sağ da sol da düz de hep hareket halinde 😊