mavisssanneee Kizlar 8. Haftadayim ilk hamileliğim folikasit diye bı vitamin iciliyormus doktorum daha henüz boyle biseyden bahsetmedi icilmezse sizce sıkıntısı olur mu ?
minikbebegim19 mavisssanneee ilk 3 ay kullanmak gerekiyor Hamilelikte doğru miktarda folik asit kullanmak bebeğinizin sinir yolu kusurları olarak da bilinen omurilik ve beyin merkezli doğum kusurlarına engel olur. Beyin hasarı, açık omurga (spina bifida) ve zihinsel gelişim bozuklukları gibi problemlerin görülme ihtimalini azaltmak için düzenli olarak folik asit almalısınız
Unlukacar mavisssanneee canım ilk 3 ay kullanımı önemli ilk gebeliğin bahsetmesi gerekiyordu ve tüketmemem gereken gıdalar var onları falan söyledi mi
dlrglnc mavisssanneee Hayırlı olsun 🎉 Folik asit kişinin kendi istediğine bağlı aslında kullanıp kullanmamak konusunda ama siz sormadan genelde sorması yada vermesi lazımdı ilk 3 ay ya bunu kullanıp yada folik asit içeren besin tüketmeniz gerekiyor çünkü bence bi sormalısınız 😌
RabiaKose mavisssanneee ben bebek düşünmeye başladığım zamanda kullanmaya başladım çok iyi etkisini gördüm değerlerim çok iyiydi hamilelikte 3ay kullandım. Doktorun tavsiye eder mutlaka ama kesinlikle başla 😘
Deletedmom154 minikbebegim19 ben şuan 19 haftalığım doktorum içinde folik asit,çinko,d,c,b12,balık yağının bulunduğu vitaminle devam ediyoruz 🌸
Nefesin01 İlk hamileliğiniz tecrübesiz olduğunuzu bildiği halde nasıl bahsetmez bir doktor anlamıyorum kesinlikle içmeniz gerekiyor hatta planlı gebeliklerde 6 hafta önce başlanmalı doktorunuza ya da aile hekimi/ hemşirenize hatırlatın mutlaka kullanmanız gerekir
mavisssanneee Suzanne ilk belki 1 haftalık falandi beta HCG 29 iken gitmistim ancak keseyi gorelim dediler sonra kalp atisini cuma duydum ama yine bişey demedi
minikbebegim19 mavisssanneee e tabiiki canım iste sen de niye vermediki kendineyi bir doktor bul ben doktor gezmekten anca buldum kendime valla
Suzanne mavisssanneee kuzum sen başla folik asite ve doktorunu tekrar gözden geçir hakkındaki yorumlarınıda oku derim
kuzeymomsss mavisssanneee ben tam 4 haftalıkken gittim ve o kadar bilgisiz daha doğrusu kimsenin memnun kalmadığı bir doktor olmasına rağmen folik asit verdi. Kesinlikle kullanılması gerekiyor bence
Unlukacar mavisssanneee canım az pişmiş yumurta ,pastörize olmayan süt ve süt ürünleri ,az pişmiş et ,sushi gibi çiğ balık ,sucuk ,salam ,yeşilliklerin çok iyi yıkanmış olması gerekiyor bunları da sana hamileliğin en başında söylemesi gerekiyordu
RabiaKose mavisssanneee genelde folbiol diye devletin karşıladığı folik asit var onu veriyorlar onu alabilirsin benim zamanında 18₺ felandi yanlış hatırlamıyorsam.
Llmrv mavisssanneee Bebek düşünmeye başladığınız an eczaneden gidip alınıp kullanmaya başlamalı geç kalmış sayilmazsiniz . Ben öyle yaptım. Zaten düşündüğüm ay da hamile kaldım. İlk 3 ay folik asit kullanılıyor çok önemli. İllla doktorunuzun söylemesi gerekmiyor. Ama yine de soracaktır size gittiğinizde kesin
Tugbaa2937 mavisssanneee bazı doktorlar malesef söylemiyorum. 😏İlk 3 ay içiliyor. Ya sen söyle yazdır. Yada olmadı kendin al iç