Mdjdjdks ben gaziye gidiyorum suan ozel hasta olarak takipliyim ikiz gebeligim ve riskli hastaliklarimdan dolayı. Ameliyatta daha once obur tarafa gidip gelmisligim alerjik şoklarım falan var. 😄 daha once ama koru/lösante/medicana kadın dogum deneyimlerim oldu. Onlari paylaşabilirim.
Medicana da Ayse kirbas a gidiyodum. Kendisi baya tarli bir perinatolog. Gebeligimin ⅚ haftasında ona gittim. Bana acik acik eger 30 hafta oncesi dogurursan burda almiyoruz sehir hastanesine yonlendiriyoruz dedi cogu ozelde bu böyle dedi sagolsun bastan. İkiz gebeliklerde de erken dogum ihtimali cok yuksek. tek de olabiliyor gerci. Ben hic bilmedigim bir doktorun eline o telasla dusemem deyip devlet arayisina gectim zaten sonra. Bu benim donum noktam oldu sagolsun kendisine.
Losanteye gebelik oncesi gidiyodum elif hanima. Cok bilgili bir doktor losante de baya temiz ve sakin bir hastane cok konforlu sadece yildizimiz barismadi diyim.
Zahide hanima da yine evlilik oncesi asiri adet kanamalarım icin basvurmustum. Korudaydı. Orasi cok kalabalik hep. Zahide hanimi tek gebelik olsa dusunuyodum ama kendi muayenehanesine basvurmayi.
Ailede cok doktor var bizim. Hastane secerken cogu takik bi sekilde cocuk yogunbakimi iyi olmali. Cocuk yogunbakim uzmani doguma girmeli oyle olmayan yerde sakin dogurma diye bastirdi daha 5. Haftamdan. Doktor secimi cok zordu benim icin cidden 🤦🏻♀️