Sadriye35 Efnan benim ara ara oluyor canım ama farklı sebepleri olabilir belki idrar yolu enfeksiyonudur mecbur kalırsan endol al içmeyi bırakınca bi şekilde suyunu toparlarsin ama kasılma çok olursa daha kötü olur
Simsim60 Efnan ay vallahi ya😊serklaj olduğum zamanlarda 20 li hafatalar çok uzak geliyordu.şimdi çok şükür ilk hedefime az kaldı ama bu seferde biraz daha dursun diye diye doğurcaz herhalde😄şu hafta geçsin yukarı çıkacak bu hafta geçsin hareketleri düzene girecek diye diye geçiyor günler
Hllglc Sadriye35 52 gün kaldı bebeğim. 1300 gr doğmuştu. 29 haftada yaşamsal sorun yaşanma riski azdır ama biz yaşadık maalesef. Doktorumun tecrübesizliği. 29. Haftada kanama şikayeti ile hastaneye gittim. Daha önceden de zaman zaman hafif kramp sancı gibi şikayetlerle yatırdığı olmuştu. Beni hiç muayene etmeden yatış verdi. 1 gece serum iğne tedavisi aldım. Ertesi sabah ultrason ile baktı. Sabah 9 gibi idi. İyisin ama bugün de kal dedi. Öğleden sonra kanamam pembe lekelenme şeklinde çok nadir geliyordu. Hemşireye söyledim durumu. Doktor 1.5 gün sonra alttan muayene edin demek aklına geldi ve alttan baktıklarında 8 cm açık olduğunu gördüler. Bunu 4 saat önce baktığı ultrasonda göremedi düşünün artık. Apar topar normal doğuma aldı. Doğum çok zor oldu. Doğduğunda doktor müdahalesi ile ağladı. Evre 1 beyin kanaması geçirmiş. Doğum esnasında mı sonra mı bilinmiyor. Zihinsel herhangi bir problemi yok. Yaşıtlarından farklı değil. Sadece yürüme ile ilgili sıkıntı yaşadık. Hala fizik tedavi alıyor. Bu sene okula başladı çok şükür. Ama dediğim gibi 28 den sonra sorun yaşama olasılığı çok düşüyor. Ben ilk doğumumda rahim ağzı yetmezliğin var bile demedi doktor. Yordun kendini o sebeple oldu dedi. Yıllarca da öyle sandım. Sonunda iyi bir doktor bulup durumu anladık. Bu sefer önlem amaçlı serklaj atıldı. 28 leri gördükten sonra içiniz rahat etsin. İyi bir kadın doğum doktoru ve doğum yaptığınız hastanenin yenidoğan yoğun bakım doktoru ve şartları iyi ise sorun yaşama olasılığı çok düşüyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Sadriye35 Hllglc anladim canım zor zamanlar yaşamışsıniz gerçekten anladığım kadarıyla da asıl problem normal doğum yaptırmaya çalışması olmuş bazen doktorlar inanılmaz olabiliyor. Ama çocuğunuz iyi sağlıklı çok çok sevindim Allah başka sağlık sorunu göstermesin inşallah
Efnan Hllglc canım çok geçmiş olsun doktor çok önemli gerçekten de benimde ilk gebeliğimde 20 haftalıkken 2 gündür sancı var dememe rağmen alttan muayene etmedi doktorum. Ve muayene olduğum akşam normal doğum yaptım bebeğimi kaybettim o doktor yüzünden.
Simsim60 Efnan dün karnımın taa üstündeydi öyle güçlüydüki hareketleri ama bugün hep aşağı vurdu.ayy aklım çıkıyor günüm çok kötü geçiyor aşağı vurunca.
Simsim60 Efnan rahim ağzı çok sinsi birşey doktorunda hatası yok aslında.benmde bir gün önce uzunluk vs cok iyi dedi ertesi gün dogum yaptım.su sızıntısı filan anlaşılmayabiliyor.benm suyum geliyordu cok az az.ped ile test ettik ama o zamanda gelmemişti su filan.yani Allah nefes verdiyse yaşıyor aslında.ama bizler illaki neden diye sorguluyoruz..
Efnan Simsim60 benimde bu sabah sahurda tam rahim ağzına vurup vurup durdu güçlendi bı de artık 😅 vuracak başka yer mi kalmadı oğlum dedim
Efnan Simsim60 ya aslında bakılıyomus normalinde gebelik başından itibaren eğer hani baksaydi ona rağmen ölseydi bebek ben bir şey demezdim bı de aynı günün önceki günü kaynım araba kazası geçirdi bizim arabamizla o hafta cehennem gibiydi bizim için çok şükür geride kaldı 😔
Denz_ @Hllglc gerçekten anlattığınız gibi doktor çok önemli eşim ve ben sağlık personeli ve eşim o hastanenin çalışanı olduğu halde kanamam başladığında doktor telefonlarını bile açmadı ki o gün yaptığı muayenede herşey normal demişti . Rahim ağzım açılmış ve hunileşme başlamıştı akşamında . Eşim apar topar tıp fakültesinde ki profesöre ulaşmaya çalıştı şansımız iyiydi ki şükür ulaşabildik ve direk yatış yaptı ameliyata aldı ertesi gün . Öyle ilgili bir doktor ki belki diğer doktorun yüzünden bebeğimi kaybedecektim . Çok şükür dikiş sayesinde 34+3 olduk 🙏🏻
Serdem304 Gzdkrkgz gozunuz Aydin Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🥰❤️ Doğum nasıl geçti, normal mi sezeryan mi, dikişler nasıl alındı, bebiş kaç kiloydu … az kaldı benimde , merak ediyom :)
Simsim60 Efnan aynen canım geride kaldı…benmde geçen yıl için bir çok sebeplerim vardı hep üst üste geldi ama geride kaldı..umut her zaman var.güzel düşünelim güzel olsun herşey 🌸
Barannbebek Simsim60 @Hllglc @Sadriye35 @Funday35 @Gulumseme @Gokakintt @Svmnsm @papatya56 Hanımlar kusura bakmayın yazamadım. Doğdu doğacak doğdu doğacak diye diye hâlâ doğmadı oğluşum çok şükür 🤲☺️ 2 cm açıklıkla bitmek bilmeyen sancilarla nerdeyse iki hafta olacak gelmiyor oğluşum. Bugün 36+6 yız. Yarın inşallah 37 haftamız bitiyor ve ben artık acilmami hızlandırmaya çalışacam çünkü sancılar artık çok zorluyor şu son 10 günde 5 kere acile gitmek zorunda kaldım, ablam evde bakıyor acikligim ilerledi mi ilerlemedi mi diye ama artık umudu kestim sanki kolay kolay gelmeyecek gibi bakalım hayırlısı. 🤗 Doktorum hep dikişi aldıktan sonra en fazla bir hafta diyordu, 2 3 güne dogurursun o yüzden dikisini erken alamam diyordu. Ben sancilardan dolayı rahim ağzım yirtilacak diye korkuyordum çok şükür öyle bir şey olmadan dikişten kurtuldum şimdi de bekliyoruz bakalım artık ne zaman gelmeye karar verirse oğlum 🤷🏻♀️
Sadriye35 Barannbebek canım maşallah bugünlere gelmişsin simdi de bebeğin gelesi yok ahh bu yaramaz bebekler🥰 insallah bir an önce kavuşursun bebegine rabbim agrini sancini azaltsın sağlıklı dogumlar nasip etsin inşallah
Simsim60 Barannbebek maşallah canım ne güzel çok sevindim bunları duyduğuma😊vaktini doldurmuş bebişin bırak ne zaman gelirse 🥰 sabret annesi şurada ne kalmış.bizim çektiğimiz o streslerin yanında bu sancılar hafif kalır öyle değil mi.tatlı sancılar diyelim 🌸🥰sağlıkla kavuş canım🤲🏻
Funday35 Barannbebek Maşallah kuzucuğa haftan çok güzel canım eskiden gelmesin diye uğraşırdın şimdi gelsin diye 🤭 Sağlıkla gelsin sağ salim kucağınıza alın inşallah 🤲🏻 Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah bu haftaları ❤️
Aydogdu2 Barannbebek maşallah annesini yormuş ama değmiş güzel haftaya gelmişsiniz sağlıkla kavusun inşallah canım