Simsim60 Hmsrln 😄olur canım eşinizde gayet olgunlukla karşılamış.bilerek yapmadınız sonuçta hamilelik çok başka bişey zaten 😄
Boncugummmm Hmsrln bnde geçen istedim okadar cok ilaç kullanıyorum doktrumz pek tavsiye etmıyor.İstiyrek alıyorum ne guzelmiş canım bızm burada öyle ilaç yoktur sanırım . İdararda enfeksyon var ama kültrde bakteri olmayınca gerek duymadı
Hmsrln Boncugummmm Bu tam ilaç sayılmaz aslında ama doktorunuz en iyisini biliyordur , herkeste başka demekki canım. Ne güzel kültürdede temiz çıktıysa demekki normal o akıntın😊
Efnan Simsim60 merhaba bende öğlen oldum serklaj proluton iğne yaptılar progesteron vermediler ama bana 10 gün sonra diğer iğneleri yaptır dediler
Nezii Efnan Banada verilmedi progestan . 2 gün oldu hala koyamadık korkumdan. Bu gece koyacağım. Sizde ilk gün dokunmayın sonra ağızdan yada vajinal alırsınız.
Simsim60 Rabbiminemanetii canım benmde serklaja girmeden önce 7 idi crp.hamilelrde normal enfeksiyon var denmez denildi.ilaçla düşer diye düşünüyorum cok yüksek değil sizinde.
Rabbiminemanetii Simsim60 tsk ederim canım içimi rahatlattin Rabbim sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin
Ktprk Ayse_dnmz Canım ben 1 hafta önce serkülaj ameliyatı oldum 24+4 te biraz zor oldu ama dikiş atıldı hatta alttan muayne ettiginde bebeginin kesesinin ve ayaklarinin eline degdigini söyledi ona ragmen bebegi biraz yukariya yitip dikiş attıgını söyledi ve yatış verdi doktorum sadece tuvalete kalkiyorum cok sükür şuan iyi durumum neden geç kalınmış dediler acaba
Ayse_dnmz Ktprk ya gerçekten mi bilmiyorum ihmale geldiğinin farkındayım belki uğraşmak istemediler ne lekelenmem vardı ne agrm sızım sadece kontrolde açılma çıktı 3 cm sen dogurursun atamayiz dikiş dediler bir hafta sonra doğum yaptım 😣
Feysaa Merve-0535 merhaba geçmiş olsın öncelikle benimde 2 tane kaydın var 2. Bebeğimi 4,5 aylıkken düşürdüm doktor banada bu kez serklaj yapacağını söyledi fakat doktor bana hiç korunmama gerek olmadığını söyledi siz ne kadar süre sonra tekrar hamile kaldınız doktor 3 ay veya 4 ay gibi bir bekleme süresi verdimi size ?
Merve-0535 Feysaa benim sezeryan olduğu için 6 ay korun dedi canım. Ben korona aşısı falan oldum o ara çıkınca. 8 ay ksdar korundm. 10. Ay da hamile olduğumu öğrendim. Eğer sezeryan falan değilse hiç korunma diyebilir
Suldel Merhaba hanımlar. Benimde 2 kaybım var. 19-18 haftalık. Şimdi 31.haftalık gebeyim🙏 13.haftada serklaj oldum. Yatarak geçiyor günlerim. WC harici doktor harici yemek harici kalkmıyorum. Benden size tavsiye enfeksiyon a çok çok dikkat edin ve yatmayı ihmal etmeyin. Ben 10 günde idrar tahlili ayda bir vajinal kültür veriyorum. Enfeksiyon çıkıyor ara ara. 2 kez antibiyotik 2 kez tek kullanımlık şase kullandım. Haftada 2 kez pruloton iğne yaptırıyorum. Onun haricinde kasılma için magnezyum diasporal kullanıyorum .
Fkug Simsim60 gecmiş olsun bende sizin gibi 12 haftamda serklaj oldum öncesi kanamam vardı simdide progestanı içmediğim zaman lekelenmeler oluyor ama ayakta fazla kalınca kasıklarımda şişme oluyor tek sıkıntı bu baska yok bu bnm 3 üncü serklajım diğerlerinde tek hamileyimdim şimdi ikizlerim düşmesin diye atıldı kontrollu sekilde hayata devam ediyorum
Simsim60 Fkug çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun.kanama olması cok korkutuyor.inşallah yaşamayız bir daha.bu 3.serklaj demişsiniz diğer yavrularınız yaşıyor mu yoksa serklaja rağmen sorun mu oldu canım
zzeliizz Ayse_dnmz ya var ya bazı doktorlara o kadar gıcık oluyorum ki. Bı bayanla tanıştık Instagramda. 19 haftasında 3cm açılma ve rahim ağzı kısalığı ile acil serklaja alınıyor. tek yumurta ikizlerine hamile bu arada. 29. Haftada doğum yapiyo ve masallah kocaman olmuşlar şimdi. Yani 3 cm açılma da dikilebilirmis . Kafalarına göre iş yapiyolar. Burda çok okudum ikiz gebelere atilmiyo diyen var ama çok okudum serklajli ikiz gebe , ben de bunlardan biriyim.
Ktprk Ayse_dnmz Canım ya çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah doktorlarin bazısı gerçekten ugraşmak istemiyor.
Seelin Kızlar benim de aklıma takılan bişey var serklaj ameliyatından sonra dikişlerde açılma esneme olsa biz anlar mıyız acaba 🙈 14 gün oldu ameliyat olalı akıntı,kanama hiç birşey yok cuma kontrolüm var korkuyorum biraz kötü birşey diyecek diye
Suldel Seelin Anlaşılmıyor malesef açılma . Kanama falan olur açılma olunca. Ben o haftalarda hep ayağımın altına yastık koydum popomun altına da yastık koydum baskı hissettiğimde çok faydası oldu. Bebek rahimden uzaklaşıyor öyle olduğunda
Ayse_dnmz Delin02 şu an yok sanırım geçen hafta 35 40 mm arası dedi doktor iki kaybım var o yüzden atilicak
Aydogdu2 zzeliizz 25+5 de 5 cm aciklikla serklaj olmuştum cqnim ben yani risk yoksa olunuyor kızım yinede erken doğdu ama en azından 30. Haftaya kadar dayandı serklaj olmasam 25+5 de yapardim doğum
Boncugummmm Hmsrln blmıyorum ki canım normal mi afedersin bazen kokulu oluyor. Vajinal kültr aldırmak istyorum ama demedim dha bu sefer istedgm söylüycegmi inşllah yapar bulank akıntım belkıde bu sepep den oluyor diye düşünuyorum