Merhaba anneler . Bugün 38+2 de kontrolümüz vardı . Bebek kilosu 3500 olmuş . Doktor diyet yap çok yemek yeme . Normal doğum olmaz bu gidişle sezeryana dönebiliriz dedi. Yaşayan oldu mu bu durumu. Kilo almaması için ne yapmalıyım?
38 hafta bebek kilosu 😱 👶🏻
Liyuzamom evet biliyorum az yiyeceğim ama ne yemeliyim . Kan şekerin düşmesin az ye dedi ama yine de yumurta muz falan yemeli miyim bilmiyorum . O konu hakkında bir şey söylemedi .
Kkbbra ben de ne yapacağımı bilemedim 😱 60 ile başladım şu an 83 kiloyum
sumeyye-5 37 haftamdayım çarşamba günü 3200 çıktı bebeğim. Gebelik şekerim var yükleme yapıldığı zamandan beri diyet yapıyorum. 32 haftaya kadar normaldi bebeğim. Ne zaman havalar soğudu yürüyüş azaldı şekerim yükselmeye bebeğim fazla kilo almaya başladı. Bol bol su içip bol bol yürüyün. Tam buğday ekmeği tüketin. Aç kalmayın ama az az yiyin. Ben sabah 9.30 da kahvaltı ediyorum küçük bi dilim peynir, domates, salatalık, 1 yumurta iki ince dilim de tam buğday ekmeği yiyorum. 11.30 bi bardak süt bi meyve. 14.30 6 kaşık susuz sebze yemeği 2 kaşık yoğurt. 17.30 bi bardak süt bi meyve. 19.30 etli bi yemek(haşlama ya da ızgara ama kesinlikle kızartma tarzı olmayacak) , 4 kaşık susuz sebze yemeği, 2 dilim tam buğday ekmeği ya da yarım kase çorba ama ikisi bir arada olmayacak. En son olarak da akşam 21.30 da iki kaşık yoğurt bi meyve. Ama mesela ayva yiyeceksiniz üçe bölüp tüketin demişti bana diyetisyen. Elma, mandalina vs de küçük olacak.
sumeyye-5 yemek saati belirle canım ana öğün ara öğün saatin olsun. Akşam yemekten sonra bir şey yeme. Abur cuburdan uzak dur. Sağlıklı beslen yeterli. Her şey olacağına varır sen sağlıklı beslen yeter.Meyve tüket tabi ama günde 2 porsiyonu aşma. Meyve de çok kilo aldırıyor.
Benim 36+5 te 3150 idi normal galiba
sumeyye-5 benimde aynıydı doğdu 3600 sezeryan ama iri olduğu için degil
gbyalcin merhaba bende kan verdim sonuçlarımı e nabızdan görüntüleyebiliyorum ama randevum 14 ocakta nerden anlayabilirim şeker olup olmadığını
sumeyye-5 sağlıklı olsun sezeryan olsun ne olcak sanki benim 36da 3300 dü sezeryan olcaz Dr bana diyet yap vs demedi 😂😍
hunilimom maşallah ilk gebeliğiniz miydi baş çevresi kaç mm ben de 38+3teyim 3.700 kilosu baş çevresinden ötürü girmez kanala dedi 🤷🏻♀️😓
sumeyye-5 ben yaşadım 40+1’de 4255 doğurdum. Normal doğuma sancımla gittim sezaryene döndü 🙈
35+3 de 3300 dü suan 36+5 deyım banada doktorum sezeryan olur dedı ama farketmez saglıkla gelsınler syrıca bebegın kılo alması genetık bırazda
iremcannn1907 ya peki doğumdan önceki ultrasonda tahmin edilen kilo ile doğduktan sonraki kilosu aynı mydı fark var mıydı
sabirsizmomy benim kızında kafa çapı 1 önde gidiyor hep bakalım 38. Haftada son doğum tarihi alıncak
gbyalcin çok teşekkürler . Aslında dikkat ediyordum. 37. Haftaya kadar çalıştım öğretmenim. Sonra evde kalınca hareketsiz kaldım biraz da . Dediklerinizi uygulayacağım 🌸👍