Ebrulikiz 2li tarama testi güzeldi geçen 3lü yaptırdım bugün doktorum down sendrom riski çıkmış dedi ama ikili ile bir bakarsak normale yakın bir değer yüzde 2 gibi bir risk var dedi suan elim ayağım titriyor çok kötü oldum hekim olarak bu durum da sıvı alınmasını önermem gerekiyor ama onunda tehlikeleri var bana kalırsa bu değerler için göze alma dedi napcami bilmiyorum keşke yaptirmasaydim suan çok kotuyum
Duyguynrky Ebrulikiz yaptırmasaydın her zaman sağlıklı bir bebeğin olacağını düşünecektin ve allah korusun belki de down sendromlu bir bebeğin olacaktı.. risk faktörü düşük çıkmış ki bazen çıkabiliyor anatomik taramada belli olur herşey. Amniyotik sıvı aldırmanı önermem. Ama yine de sen bilirsin tabi. Bazı şeyler nasip kısmet. Bir arkadaş vardı burda bebeği doğduktan sonra down olabilir dediler sonuçlarını bekliyor çok ağlamıştı başta şimdi o benim hediyem diyor. Ne olursa olsun onlar bizim hediyelerimiz. Dilerim sağlıklıdır bebeğin sağlıklada gelir inşallah
Selinin Ebrulikiz direkt olarak yurtdışına gönderilen gen testlerinden yaptırın.İkili üçlü test oranlarıyla mahvetmeyin kendinizi.İkili test riskim yüksek çıktı diye kahroldum zamanında tekrar hamile kalırsam kesinlikle gen testi yaptıracağım hepsinden önce
snagkts Ebrulikiz amniyosentz kesinlikle yaptirma zaten tehlikeli bi islem Nifty testi diye bisey var kan alinip bakiliyo sadece benimde dortlu testimde sorun ciktigi icin yaptirmistim . Biraz maliyetli ama doktorunla onu gorus bence cnm
NurDemir Canım 3’lü testte yanılma payı daha yüksek oluyormuş.Bizzat görümcem de yaşamış 2’li testte risk çıkmamasına rağmen 3’lü testte sorun çıkmış bebekten sıvı aldırmışlar ama çok pişman olmuş.Çocuk sapasağlam doğmuş ayrıca çok da zeki bir çocuk.Kendini üzme genelde 3’lü test yanıltıcı oluyor.Eğer her şekilde bebeğimi doğururum diyorsan da hiç riske atma güzel yavruyu 💕
Ebrulikiz NurDemir riske atmak istemiyorum hep yanılma olacağını düşünüyorum Rabbim sağlıkla doğar sağlıklı olur inşallah diyorum
Ebrulikiz Duyguynrky inşallah temiz çıksa bile onun da garantisi yok dogunca ne olacağının ama böyle duyunca çok kötü oldum 😐
Hayallerim Selinin en doğrusu benden doktorum direk gen dna testi istedi yurtdışında yapıldı 15 günü buluyor sonuçlar sadece onu yaptırdım ne 2li ne 3 lü hiç birini yaptırmadım detayli utroson girdim o kadar hamd olsun rabbim hepimize sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin insallah bol bol dua edin
Duyguynrky Ebrulikiz hiç kötü olma.. garanti bir durum değil çünkü riski söylemiş. Anatomik taramanı mutlaka yaptır. İyi bir doktorda yaptır. Gerekirse özelde 4boyutlu bakan bir yerde yaptır ama dediğim gibi bize gelen bir hediye onlar. Downda olsalar sağlıklıda olsalar çok şanslı çocuklar olacaklar bizim gibi ailelerin çocukları oldukları için
Gnsll Ben dha yenı yaptırdım serbest fetal dna testı dıye gecıyo sonuc yuzde 99.9 sonuc verıyo dıger testlerın guvenılırlıgı cok dusuk bu kesın gbı bsey bıraz pahalı ama yanılma payı yok bence bunu yaptrmalısınız 2li 3lü 4 lü testler yapana yapılan gune gore sonucu kesınlık vermıyo
Hayallerim niayk katılıyorum.hormany testi yaptırdım.biraz pahalı ama iyikide yaptırdım uğraşmadım.2 lisi 3 kuşu testlerler
Ebrulikiz mac sabahtan beri ağlıyorum artık bir şey yaptırmak istemiyorum her türlü kabulüm 9 ay nasıl biter bu moralle bilmem
mac Ebrulikiz bozma moralini bazı doktorların anlasmalrı var amniyosentes laboratuvarları ile hemen yönlendirmek istyolae bende yaptrmazdım ve 3 lü test doğru değil 2 li bile kesin sonuç değil takma iyi düşün iyi olsun
SSY Ebrulikiz her türlü dünyaya getireceksen amniyosenteze gerek yok. Ama karar vermen gerekecekse hem ayrıntılı ultrason hem de amniyosentez yaptırman gerekir. Senin ve bebişinin hakkında hayırlısı 🙏🏼
Gnsll Bencede aglayıp duzulcek bısey yok kesınlıgı olmayan testlerın sonucu ıcın yıpratma kendını cok fazla kısıden duydum hatalı sonuc verdgını