Gamze-k pusatmom35 bana da öyle demişti küçük bi delik görünüyor ama kapanabilir demişti üzülmüştüm haliyle ama kafama takmamaya çalışmıştım. Çok şükür bebeğim sorunsuz doğdu şu an 17 aylık:) Allah’a bırakın ona sığının 😊
pusatmom35 Gamze-k evet bende üzüldüm biraz ama kafama takmamaya çalışıyorum. İnşallah kapanır bebeğinizin sorunsuz doğmasına da sevindim rabbim acılarını göstermesin ❤️
Pinarr35 pusatmom35 insallah canimm insallahh rabbim dermansiz dert vermesin hic bi anneui evladiyla sinamasn
Minoo01 pusatmom35 hiç korkma. İlk gebeliğim de de vardı. Doğdu 6 ay sonra kapandı. Hemen hemen her çocukta oluyormuş. Kapanmayanlarıda ameliyat ile rahat kapatıyorlarmış. Benim ikinci gebeliğim maalesef kalp yetmezliği var bebeğim de. Doğumdan sonra zorlu bir ameliyat süreci olacak 😔
pusatmom35 Minoo01 rabbim güç kuvvet versin inşallah sana bebeğine de sağlık versin Allah’ım sağlıkla sınamasın kimseyi yolun sonunda rahat a erersin inşallah
Minoo01 pusatmom35 amin 🙌🏼Sende içini ferah tut. Genelde kapanıyor o delikler. Bebekte sıkıntı yaratmıyor pek. Bizimki 6 ay içinde kapandı. Doğumdan sonra çocuk kalp doktoruna götürün takibini o yapar zaten. İnşallah sağlıkla doğar 🙌🏼
pusatmom35 Minoo01 inşallah duzelicek Allah’ın izniyle içim ferah Allah razı olsun. İnşallah senin bebeğin de bir an önce tedavisini olur düzelir hayırlısıyla canını sıkma annesi sen güçlü olursan bebeğin daha güçlü olur
Mef27 YrtswnArkn merhaba, şu an 29 haftalık hamileyim, bizim de detaylı da kalpte avsd çıktı, kol ve bacak geriliği de var, doktor Down sendromu olabilir diyor, doğar doğmaz ameliyat olmalı diyor, sizde Down sendromu var mı
YrtswnArkn Mef27 merhaba kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı hayır biz de down sendromu yok şöyle tek kese ikiziydiler birinde gelişim geriliği vardı 28 haftalıkken kalbi durmuştu avsd yaşayan bebeğimde çıktı bu ameliyat zaten en geç 4 yaşına kadar olunulabiliyor olmazsa 20 yaşından sonraya kalıyormuş dokturunuz hemen dediyse hemen yaptırın korkmayın avsd ameliyatı çocuklar için büyük bir ameliyat olsa bile cerrahlar için kolay olan bı ameliyatmis hem bebekler daha çabuk toparliyorlar Rabbim şifasını versin inseAllah bı de doğduktan sonra kalbinde ufurum duyulmayabilir duyulmadı diye bişi yok gibi düşünmeyin bu hastalığın hiç bir yan etkisi gözükmüyor kendini belli etmiyor ameliyat oldu oğlum ama hala kalbinde ufurum sesi duyulmuyor söylemezsek hastalığını anlayan olmuyor
funda-93 pusatmom35 merhaba, bebeğimde öyle bir durum olmadı fakat ben kalbi delik olarak doğmuşum ve ozamanlar bu kadar gelişmiş olmadığı için cihazlar falan anlaşılmamış doğduktan sonrada cocuk doktoru anlamamış 10 yaşına kadar delik kalple büyümüşüm kapanmamışta farkedilmediği için önlemde alınamadı tabi, bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli çünkü kendi kapanmadığı zaman aşama aşama tedavileri var direk ameliyata karar verilmeden önce malesef benim geç farkedildiği için ameliyat oldum çokta başarılı geçti ve çokta sağlıklıyım şuan hemde hamileyim☺️ Kötü düşünmeyin doktorunuza güvenin en azındançocuk doktoruna doğduktan sonra bu bilgiyi verirsiniz ki oda takibini yapabilsin çok geçmiş olsun
pusatmom35 funda-93 Merhaba çok geçmiş olsun sizede. Şimdilik yapılabilecek bişey yok bebeğimin doğmasını bekliyorum inşallah doğmadan kapanır ama o şekilde de doğarsa çocuk doktoruna hemen götürücem ne yapılması gerekiyorsa önlemini alsın tedaviye baslansin ne kadar erken o kadar iyi. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim☺️ Rabbim sizinde sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah🥰
yokaglamiyomgozumadozkacti_- pusatmom35 benim kızımda 7 tane delik vardı kalbinde üfürüm kalp duvarı kalinlasma esneme doğduktan sonra da sıkı takiple hiç ilaç vs almadan geçti gitti sadece bi kaç delik kaldı bide esneme olayı ama onlarda zamanla düzelecek dedi doktorumuz ilerleyen yaşlarda çarpıntı olacak demişti oda normal yani erken doğduğu halde hiç bi sorun yaşamadık çok şükür sadece iyi bir çocuk kalp doktoru bulman lazım kimileri el kadar bebeğe ilaç verdiriyor aslında hiç ilaç verilmeden de geçen bir hastalık bu