NuranAhmet ultrason kağıdında edd yazan sisteme göre olan doğum tarihi bizde mesela haftasına göre önde olduğunu söylüyor birde ultrasonda da değeri görüyoruz , okuduğum bir doktor kitabında 15 gün önce ya da 15 gün sonra da olabilir dogum yazıyor , bizde hep ultrason kağıdında ki kağıda göre baktik başta 1 marttı sonra 28 şubat oldu şimdi 26 şubat veriyor, bende 8 ocakta kontrole gidecegim , doktorlar doğumla ilgli doğumun yaklaştığı haftaya kadar konuşmayabilir bizde şahsen henüz doğumla ilgli konuşmadık suan 32.haftadayiz en son 28+2 de kontrolüm vardı kan uyuşmazlığı ignem icin o zaman sordum ultrasinda bakarkende soyledi suan bebegin ters duruyor kanala yerlesmemis dogum olursa sezeryan olur suan dedi ama bunlari kobusmak icin erken dedi cunku normal istedigimi bliyor sezeryan olsa gün vericek,
37.haftamda çatı muaynesi olucak normal düşündüğüm için o zamandan sonra konuşuruz ben sadece doğumla ilgli aklıma takılan olunca soruyorum her gittiğimiz de çok detaylı baktığı için çoğu bilgiyi ogreniykruz 6 7 dk sürüyor ultrason, siz sorun isterseniz ama sezeryan düşünürseniz ona gün verebiliyor normal doğum içinde mesela muayne yapıyor benim bebegimin haftası 9 gün önde gidiyor kilo olarakta öndeyiz boyda önde, mesela 53 cm doğma olabilir fakat 3750 doğarsa o zaman normal uygun görmüyor anne bebek sağlığı için , haftaniz doğuma uzaksa bilgilendirir belki sorarsanız ama dediğim gibi sezeryan ise gunu belirlersiniz o sekilde ilerler ama.normal doğum için onda net söyleyemez belki tarihi çünkü kiminin 38 de geliyor kiminin 40.haftada geliyor 40 hafta sonrası müdahale edebilir bir süre sonra bebek diskisini yutmaya başlıyor bunları kitapta okumuştum , hepimize hayırlı doğumlar inşallah 😊 mesela 26 subat yazıyor o hafta 39+4 olucam kızım 9 gün önde gidiyor 40+5 şeklinde oluyor haftası, haftası önde gitmesi erken gelir mi demistik doktora eşimle hayır demisti, benim doğum günüm 8 mart o zamana bekler mi bilemem tabi o zamanda 41 haftalık oluyor, artık işimiz şansa kaldı bekliyoruz 😊