6464_iiiaakk Fatmahmet63 Aa çok iyi ben 27+0 oldum toplam 15 kilo aldım dur durak bilmiyorum resmen ben şeker yüklemesi yaptırmadı ama yaptırayım bari
Zehra_oztepe Beybisininannesi bende kutu içecek içip kan verdim şükür bulantım olmadı ama namaz kılarken bi ter geldi bana bi acayip oldum 🤦🏻♀️😅
Beybisininannesi Zehra_oztepe 😃 anam geçmiş olsun Olsun en azından tedbir aldın 🙏 şimdi bebene sağlıkla kavuşmak nasip olsun ❣️
Beybisininannesi MaBelle dimi hemde ne yeme🤣 yükleme dedikleri de 50gr şeker bildiğim kadarıyla. Biz en basit keki bile yaparken dolu dolu bir bardak (200gr) şeker koyuyoruz 😃😃 Ne bileyim bu da kulaktan kulağa ortada gezen olumsuz bir algı olmuş 😅
dilarakocc Beybisininannesi dolu dolu 200 gram şeker koyuyorsunuz ama onun hepsini bi anda yemiyosunuz aç karnına, bende kustum çok iğrenç bişeydi herkesin bünyesi bir değil
Anemoniasp Beybisininannesi Ya ben o şekeri doldurmuyorum. Yarım bardak koyuyorum alıştım az şekerli az yağlı😂😀
flowerfly Normal de bende yoktu şekerim de hep düşük çıkardı.Bana da gerek yok demişti.2 hafta sonra bebek iri göründü.bi yapalım dedi ve çıktı.2.3 hafta diyet yaptım normale döndü şekerim ve bebeğin kilosu.36.haftam bitiyor suyun normal çok iyi deyip duruyor.sonradan öğrendim.sekrr yüksek olursa su fazla oluyormuş.Bi zararı yoksa neden yapılmasın. Aileden hiç şeker hastalığı olmayan bireyde bile çıkabiliyormus.
dilarakocc flowerfly bende şeker yükleme testi yaptırdım normal çıktı aradan 2 hafta falan geçti bebeğin suyu fazla dediler tam sınırda diye doktor kontrolünde olması gerek dediler bakalım pazartesi kontrolüm var inşallah bi sorum çıkarmaz
Anemoniasp MaBelle ş Ben de yaptırdım. Ama 28. Hafta şeker yüklemesine kadar ağzıma tatlı koymadım meyve hariç. O pis şeyi içince dedim bundan şeker alıyorsam çikolatadan neden mahrum kalıyorum 😂😀 O günden sonra iflah olmadım 😀
MaBelle Anemoniasp 😂yaa tabiki herşeyin fazlası zarar ama beyaz ekmekleri şerbetli tatlıları yiyip yiyip sonra şeker yükleme konusunda akıl verenleri hiç anlamıyorum gerçekten 🤷🏻♀️ bebeğin sağlığını olumsuz etkileyecek birşey olsa doktorlar yaptırmaz zaten bunu psikopat değiller sonuçta 😅
Aylin_16 Fatmahmet63 ben ilkinde yapmadım ikincide yaptığıma pişman oldum sonuçları beğenmedi üstüne bir haftalık açlık tokluk ölçtürttü doktorum bir de 24 saat idrar istedi madem bunlar daha gerekli meden içtim o şeyi çok sinirlendim sonuçta bişey çıkmadı şükür de şuan üçüncü gebeliğim yapmayı düşünmüyorum idrarda protein olursa doktorum yine ister büyük ihtimalle ben de bir haftalık açlık tokluk ölçtürürüm direk o şeyi içmem zararlı olduğunu savunan proflar da var övenler de var her ihtimale karşı içmek istemiyorum zarar vermek istemem
Beybisininannesi Anemoniasp bende koymuyorum ama örnek olsun diye söyledim 😃😃 genelde tariflerde öyledir ya😀
Berru Loveis16 aynı durumu yaşıyoruz gebeliğim basindan beri haftasından büyük görünüyor bebek,beş doktor da aynı şeyi söyledi hatta dofumu her doktor öne çekti.ocak 11 kontrolüm var ve doktor şeker yüklemesi istiyor ben ikinci cocugumdada yaptirmamistim vücuda şeker yukeleyip sonra ölçmek bana mantıklı gelmiyor ama başka bir doktora gittim oda istedi şaşırdım kaldım.bu arada 24 haftaligim.hafta içi sağlık ocağına gidicem.once açlık tokluk şeker baktiricam tabi orda bakıyorlar minonuda bilmiyorum da
dilarakocc Berru doktorum bana şey demişti plesenta bebeğe zarar vericek miltarda şekeri bebeğe geçirmezmiş bir nevi filtre gibi bişeymiş😂 yani zararlı şeyler geçemiyormuş ama hiç bilmiyorum ben yaptırdığımda bebeğim hani deprem esnasında hayat üçgeni yaprız ya aynı o şekil kulaklarını tıkamış dedim acaba hissetti mi
Loveis16 Berru aynı haftadaymışız. Benim açken bakılmıştı şekerim düşük sınırına en yakındı yani orda da riskim yoktu. Ben çok yiyen bir insan değilim gebelikten önce nasıl beslenmem varsa aynı devam ediyorum. Yani ekstra şekerim çıksa da diyet yapamam Kİ diyet gibi besleniyorum çünkü. Ama bebeğin 26 haftalık olması beni korkuttu galiba yaptıracağım sana yazılan yorumlardan sonra. Hakkımızda hayırlısı olsun iniallah 🙋🏼♀️
Cagla0707 Fatmahmet63 kesinlikle yaptırın ben 33+3 haftalığım ve 58 kiloyla hamile kaldım şuan 61,2 kiloyum.Yükleme sayesinde gebelik şekerim olduğunu öğrendim diyetle kontrol altına aldık ama ara ara yükseliyor son ay daha da yükseliyor gerekirse insülinle devam edeceğiz.Yani demem o ki kilo elbette tetikler ama kilo almayanlarda da şeker çıkıyor cahil cahil konuşanları dinlemeyin lütfen siz hiç aç karnınıza bir paket çikolata yada iki baklava yemediniz mi ? Size verecekleri içecek iki baklavaya eş değer şekere sahip yani bu yapılan şey sizin ve bebeğinizin iyiliği için eğer şekeriniz varsa ve fark etmezseniz bebeğiniz erken doğabilir kalıcı rahatsızlıklar olabilir bunları göze almayın lütfen.🙏🏻
gul06_ Fatmahmet63 Ben gecen hafta yaptirdim. Kizimdada yaptirdim hic birsey olmuyor kotu bsey olsa doktorlar yaparmi alani seven 😂
dilarakocc gul06_ yok arkadaşın bi tanesi öyle yazmışta örnek olarak, ona yazmıştım😂banada 75 gram verdiler bu şeker yükleme testi tabi çok önemli bişey yaptırılmasıda gerekiyor ama burda çıkıpta yok bir paket çikolata yok baklava diyenlere ayar oluyorum sanki aman aman sakın yaptırmayın diyoz arkadaş napalım bizim kafaya vurdu yani😂 suyum fazla diye istese doktor tekrar yaptırırım çünkü önemli test yani burdan yaptırmayanlara sesleniyorum istendiyse yaptırın arkidişler bebek için önemli yani