Zehra_oztepe Beybisininannesi baklava dedin de bende ilk başta ebeye sormuştum doktora gitmeden önce yani yaptırmasam ne olur ben yaptırma taraftarı değilim diye bana dedi ki “ayy canım sende hiç mi tatlı bisey yemiyorsun 2 dilim baklava ha yemişsin ha yememişsin abartmayın” dedi bana neyse ki sonuç olarak yaptırdım 😅
Beybisininannesi Zehra_oztepe he işte öyle birşey 😃 bilmiyorum kutu içecekler belki daha çok bulantı yapıyordur ama ben şekerli sudan birşey anlamadim. Birşey yeme içme 1 saat boyunca sonra gel kan ver dediler O arada yakında ebebek vardı bende zıbın almaya gittim geldim kan verdim 🤣
Elfvli Fatmahmet63 ben neden yaptirmadiklarini anlamıyorum. Size de doktorunuz gel yapacağız demiş. Bence kimseyi dinlemeyin. 3. Gebeligim hepsinde yaptırdım. İlk ikisinde sorun yoktu ama 3. De seker sınırda çıktı. Ona göre önlem alınıyor. Diyet yapılması gerekiyor.
Arifealkn Beybisininannesi elmalı gazoz gibi bişey içmiştim ben iki defa yaptırdım dozuna göre meyveler değişiyodu 😅
Tgbergll Arifealkn benimki de çilekliydi 😅 doktorum istedi yaptırdım içim de rahat etti hiç de abartılacak bişey değilmiş boşuna korkutuyorlar
QueenMommy Fatmahmet63 Yaptım ve şekerimin oldugunu öğrendim şimdi hergün kontrol ediyorum banada öyle diyolardı ama bence boş konusuyolar yapmasaydım yememe dikkat etmicektim ve belkide bebeğim Allah korusun şekerden ölü doğum bile olabilirdi en kötü sonucu yada suyum fazlalaşıcaktı Dinlemeyin siz onları yaptırın
QueenMommy BBYaman Bunun kiloyla alakası yok 34. Haftadayım ve sadece 5 kilo aldım ama şekerim 25. Haftada çıktı
yaseminan Fatmahmet63 canım ben ilk çocuğumda yaptırdım bunda yaptırmadım doktorum yaptır yüklenen şeker yüksek değil dedi ama ben sabah aç hastahaneye gidince tansiyonum düşüyor bide şeker yüklemede baya bekliyoruz çünkü şeker yüklenmeden kan alıyorlar şekeri yükledikten sonra bir saat bekliyorsun tekrar test alıyorlar 1 saat sonra tekrar ben o kadar bekleyemediğim için doktorumla görüştüm bana açken ve tokken ölçtürdüm herşey normaldi ailede 1. Derecede şeker hastalığı olmayınca bebekte olma ihtimali düşüyor birde bebeğin gelişimi 2 haftadan fazla öndeyse sıkıntı olabilirmiş benim hepsi normal diye yaptırmadım
Rengarenkk Beybisininannesi şeker yüklemesine karşı değilim ama baklava yiyince hiç kendimde değişiklik hissetmiyorum. Şeker yüklemesi yaptırınca neye uğradığımı şaşırdım😀 çok değişik oldum bence ikisini karşılaştırmak çok doğru değil😂
Seymit Fatmahmet63 ben yaptırdım iğrenç bişey kustum zaten sadece iki kere kan aldılar. Etrafımdakiler hep yaptırma dedi kimseyi dinlemedim ama dinlenseydin keşke iğrenç bişey hayatımın en kötü saatlerinden birisiydi.
Gizgizgiz Fatmahmet63 abartıyolar şeker yüklemesini verilen içecekteki şeker miktarı yüksek değilki zaten bi iki dilim baklavaya denk doğum sırasında müdahale için önemli
Havva-42 Fatmahmet63 bende yaptırmadım aile hekimim ve ebemiz açlık şekerine göre yapıp yapmamam konusunda bana bıraktı açlık şekerim 77 çıkınca bende yaptırmadım ama yüksek çıksaydı yaptıracaktım
Sermec27 Havva-42 benim de açlık şekeri 75 lerde cıkıyordu 3 aylık sekerim düşüktü sonuç sekerim cıkmıştı ve doğurana kadar diyet yapmıştım maalesef öyle aclık kanıyla anlaşılacak bir şey değil şeker
Barlas_mom Fatmahmet63 Kesinlikle yaptırmalısın şekerli ne yemiyoruz ki sonuçta bir zararı olsaydı Türkiye de tamamen yasaklanırdı. Ben yaptırdım şekerim çıkmadı eğer çıksaydı o zaman riskli olurdu önlem almam gerekirdi şeker çok riskli birşey
53rye Fatmahmet63 ben yaptırmadım doktorum az kilo almışsın dedi sadece açlık ve tokluk kan şekerime baktı gerek görmedi
Rengarenkk Beybisininannesi evet kutu kola şişesi gibiydi. Başta güzeldi ama içtikçe fenalık geldi 🤭😀 şekerli su olsa oyle olmazdı bence. Şekerimde çıkmadı allahtan
Beybisininannesi Rengarenkk olabilir genelde kutu içecekle yaptıranlarda bulantı şikayeti duymuştum 😊 ama olsun sonuç itibariyle bu da önlem amaçli yapılan bir test türü. Doktor öneriyorsa çokta yadırgamamak lazım Çok biliyor olsaydık biz doktor olurduk herhalde 😃
Zehra_oztepe Beybisininannesi bende kutu içecek içip kan verdim şükür bulantım olmadı ama namaz kılarken bi ter geldi bana bi acayip oldum 🤦🏻♀️😅
Betus34 Fatmahmet63 ben yaptırmadım çok pişmanım bir haftadır şekerim biranda düşüyo biranda çıkıyo 38 in sonuna geldim baygınlık geliyo çok bilinçsiz tedavisi kaldım bu konuda doktorlar yaptırın diyosa mutlaka bir bildikleri vardır..
MaBelle Beybisininannesi yorumları okurken aynısını içimden geçiriyordum 😅 doktorum da 2-3 dilim baklava yemekten farksız olduğunu söylemişti. Şeker yükleme diyince insanlarda sanki kilolarca şeker yemiş gibi bi algı oluşuyor 🤷🏻♀️ Çikolata yiyip kola içerken sorun yok 😅
Beybisininannesi MaBelle dimi hemde ne yeme🤣 yükleme dedikleri de 50gr şeker bildiğim kadarıyla. Biz en basit keki bile yaparken dolu dolu bir bardak (200gr) şeker koyuyoruz 😃😃 Ne bileyim bu da kulaktan kulağa ortada gezen olumsuz bir algı olmuş 😅
Anemoniasp MaBelle ş Ben de yaptırdım. Ama 28. Hafta şeker yüklemesine kadar ağzıma tatlı koymadım meyve hariç. O pis şeyi içince dedim bundan şeker alıyorsam çikolatadan neden mahrum kalıyorum 😂😀 O günden sonra iflah olmadım 😀
Yigitahmed Fatmahmet63 benim 2. Gebeligim 1. Gebeligimde sekerim çıktı diyetisyen desteği ile düzelttiler iyi.ki yaptirmisim oğluma zarar gelebilirdi. 2. Gebeligimde de yaptırdım çok şükür çıkmadı. Bence yaptırın ben bi zarar görmedim 2 gebeligimde de yaptırdım zaten her doktor yapılmasından yana. Eğer şekeriniz varsa tehlikeli olan o. Düşürülmesi lazım bebeğin zarar görmemesi için
Annesininbalii Yigitahmed İlk gebeliğinizde diyet süresince kaçamak yaptinizmi ☺️☺️ yani ben dayanamıyorum bazen kaçamak yapıyorum , öğün arasında cips falan yiyorum çok değil tabi ki , ya da çok canm çekerse çatalın ucuyla tatlı alıyorum , iki kaşık princ pilavı falan bu tarz …
Beno Fatmahmet63 kendim evde sekerimi olcmustum ve çok yüksek cikmisti meğerse yanlış olcmusum.doktorum şeker yüklemesi yaptı sonuclarim normal boşu boşuna kendime iki hafta evham yaptım.herkes bildiği işi yapmalı bence doktorun oneriyorsa yaptir