dilaaaraozturk Hilallllllll nasıl yaptınız bunu bende çalışmıyorum da siğorta mı başlatalım ve nereye başvuru yapıyoruz almak için herkese veriyorlar mı
Elfvli Emleyla sgk li çalışan anne misiniz ? Eğer oyleyseniz yasal analık iznine ayrıldıktan ve doğum yaptıktan sonra olmak üzere rapor veriyorlar. Onu çalıştığınız yere muhasebeye veriyorsunuz. Karşılığı yatıyor. Bunun dışında bir sut parası birde cocuk parası var. Sut parası otomatik yatiyor. Doğum yaptığınız hastane bildirimini yapiyor. Yine siz sgk li iseniz size değilseniz eşinize yatar. Cocuk parası için 1.2.ve 3. Cocuk olmak üzere 300 400 ve 600 tl gibi rakamlar yatıyor. Bunun için evet cocuk doğduktan sonra basvuru yapmanız gerekiyor.
Annesibebegi Emineesen bez parası ayrıyetten mi veriliyor ilk defa duydum. Ben çalışmıyorum eşim memur biz hangi yardımlardan yararlanabiliriz bilginiz var mı ?
Poyrazin_annesi Hilallllllll bende sıgortamı yatırcaktm ama 8 mılyar fln tutuyo sıgorta param eşimde bosver ugrasma 2 mılyar ıcın dedı
Poyrazin_annesi Eger calışan bı bayansanız 10 mılyat fln alıyosunuz devletten ama ev hanımıysanız sadece süt parası ve analık parası alıyosunuz onlarda 300 lıra flndı
Hlal Benim eşimde askeri personel diye süt parası vermemislerdi ,doğum.parasi.icinde sosyal hizmetlere basvurmsduk doğum kağıdı götürüyorsunuz ,kızımda öyle yapmstik ,şimdi ikinciye hamileyim ikincide dhaa fazla alıyoruz sanırım
Asyaburcin belis_4 neyin 5 yıl süresi var acaba canım bende ilk çocuğumda almamıştım şimdi ikinciye hamileyim ben 3 4 ay içinde alınmazsa iptal oluyor diye duymuştum da
Hilallllllll boncugum_070 tanisigimizdan rica ettik orda calisiyor gosteriyor bizd parasini veriyoruz
elip12 boncugum_070 son 90 gün hizmet akdine tabi olmanız lazım yani bir yerde 90gün çalışmanız lazım. Buda 32. Haftaya kadar geçerli sanırım. Ondan öncesinde çalışıp 32. Haftada doktordan aldığınız raporu sigortalı olduğunuz yere veriyorsunuz sonrasında işlemler yapılıyor