aysnrsvs Gizmos sinirin 200 olduğunu doktor mu söyledi geçen hafta bana da 75 mg yapildi doktorum yoktu gosteremedim sonuçları o yüzden sordum 😉
Serife-57 aysnrsvs benimde sınır olduğu için diyet verdi ama bendede 75 mg yüklendi ama bence 200 sınır değildir yüksek o sonuç. Benim en fazla 150 çıkmıştı
Asyammmmm Anneoluyorummmm evet 1 saat sonra 140 altında olmalı. 2 saat sonra da 120 altında olmalı. Açlık da 70-100 arası olmalı
aysnrsvs Gizmos 1 . Saatte yazmıyor benim testte 141 çıktı sağlık ocağındaki doktor sıkıntı var gibi dedi ilk gebeligimde yüksek çıktığı için 19 haftamda yapıldı şeker yuklemesi
Gizmos @Serife-57 benim laboratuvar sonucunda sınırlar 70-200 arası yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Çünkü farkım 24 çıkmıştı 🥲
Serife-57 Gizmos bende sınırlar yazmıyordu diye hatirliyorum sonuçlarımi kadın doğum doktorum gördü sonra dahiliyeye yönlendirdi zaten diyetisyen için oda sınırdasin o yüzden diyetle başlayalım dedi
Gizmos @Serife-57 internette de 180 yazıyor mesela ama her hastanenin bile referans değeri farklı olabiliyor o yüzden emin olamadım. Ben de diyetisyene gitsem iyi olur aslında direkt endokronolojiye yönlendirdiler. Bir de diyetisyeninize mutlaka yemeyi sevdiğiniz şeylerden ekletmeye çalışın 😅
_ipekkkkk Anneoluyorummmm değerlerin gayet normal canım ben diyet yaptığım halde düşmedi insülin kullanıyorum onunla bile bazen yüksek 🤦🤷♀️😔 Sağlıcakla gelsin bütün kuzucuklar 🤲✨
Serife-57 aysnrsvs benimkini yarım saatte bir kan aldılar en sonuncusunu bir saat sonra aldılar her yerini farklı mi oluyor anlamadim
Gizmos @aysnrsvs yaa sizi yanlış yönlendirmek istemem ama sonuçlarınız aslında güzel değil mi? Çok kafanızı da karıştırmıym her türlü hamilelikte dikkat etmelisiniz şekere diye söylüyorlar zaten. Her türlü tedbiri elden bırakmayalım 🌸
aysnrsvs Gizmos benimde içim biraz olsun rahattı sağlık ocağındaki doktor öyle soyleyince canım sıkılmadı değil annem şeker hastası ilk gebeliğimde olduğu icin riskim çok yüksek Beyaz ekmek yemeyi bıraktım zaten ama arada tatlı hamur işi kacamaklarm oluyor😉
Anneoluyorummmm @Asyammmmm Benim şuan çok iyi, Sabah açlık 98 tokluk 105 öğlen açlık 85 tokluk 131 çıktı 🥰🙏
aysnrsvs Serife-57 önce açlık kanı veriliyor sonra glikoz içiliyor maksimum 5 dk içinde tam 1 saat sonra ondan sonra da 1 saat sonra kan verdim şeker yüklemesinde hiç yarım saatte kan verildiğini bilmiyorum duymadım da yine de doktorunuza söyleyin yarım saatte aldıklarını kanı
Serife-57 aysnrsvs Söylerim açlık kanımı aldılar yarım saat sonra şekerli şeyi içtim yarım saat sonra kan aldılar bı yarim saat sonra tekrar aldılar en son da bı saat sonra aldılar her yer farkli mi oluyor anlamadim