Eliftuba evet özel benim gittiğim ama ücret ödemedim kendisi asıl mesleği hemşire doğumhanelerde de çalışmış ama bebekleri çok sevdiği için işin içine girme kararı alıp doula eğitimi alıyor ilk sınıf biz olduğumuz için staj sınıfıydı bizimki tesadüfen sosyal medya da bir İzmir doğum sayfasında gördüm ilanı hemde evimin çok yakınındaydı sansımıza 😁 2 tane de doğuma girmesi gerekiyor eğitiminin bitmesi için birini tamamladı birde bizimkine girecek kendisi sağlıkçı olduğu için doktorumda müsade etti girmesine 😇 çoğunu yazmış arkadaslar doğum zamanı gelmeden önce mümkün olduğunca gevşeme ve nefes egzersizleri yapın korkularınızdan arının herşeyin güzel gideceğine inanın korkular doğum anını kabusa çevirebilir. Kısaca söyle anlatayım çok uzun aslında gördüğümüz eğitim cok detay var 😁 doğum anında gerekli olanlar gevşeme(telefonunuza rahatlatıcı müzikler indirmeniz tavsiye ederim , mahremiyet (mümkün olduğunca eşiniz olsun odanızda kimse olmasın), nst bağlı olmadan sürekli vucudunun seni yönlendirdiği şekilde özgür hareket imkanı, düzenli ritmik nefesler ve hareketler, gerekirse duşa girin suyun rahatlatıcı etkisini kullanın ağrınızı hafifletir, masaj (eşinize sırtımıza parmak uçlarıyla ve kuyruk sokumuza avuç içiyle baskıyı hafifletecek masaj yapmasını söyleyebilirsiniz), rahatlatıcı kokular bu sizin en özel anınız böyle düşünün tentene temas mutlaka doktorunuzdan isteyin tabi sıkıntılı bir durum söz konusu olmadığı sürece elinizde çıplak tentene temas yapsın bebişinizle bu bağlanma asaması olduğu için önemli 😇 boynunuza göre plates topu edinin hastanelerde olmayabiliyor yada size boy olarak uygun olmayabilir ben kendim götürücem yanımda hastanedeki küçük çünkü 😊aklınızda sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz 😇