ZllTzcn Merhaba, bugün kontrole gittim ve dış gebelik teşhisi konuldu ve daha fazla büyümeden gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söyledi. Daha önce dış gebelik geçiren ve daha farklı veya daha iyi bir sonuçla karşılaşanınız oldu mu ?
Bernako ZllTzcn ben farketmemiştim gebe olduğumu (dış) sağ tüpüm patladı. İç kanamaya yol açmıştı. Sol tüpümü kurtardı doktorum çok şükür . Altı ay sonra gebe kaldım. Erken farkedildiyse ilaçla düşürüyorlar doktorlar merak etmeyin. Sağlıklı gebeliğiniz olur inşallah
dilaraulusoy ZllTzcn benim de erken anlaşıldı ağır bir iğne var sizi korkutmasın metotreksat diye kalçadan aynı anda hem sağ hem soldan vuruluyor ve bu şekil iki güne bir beta hcg takibi yapıyorsunuz sıfırı görene kadar biraz yıpratıcı olsa da sakin kalın. Bende kolay düşmedi değerim o iğneden iki hafta arayla olmak zorunda kaldım. Çok geçmiş olsun.
Melistosum ZllTzcn bende yaşamıştım anlamadım kanama oldu öyle anladım Allah’tan tuplerime zarar vermemiş kapalı ameliyat oldum aldılar o şekilde
Zeynepneslihan Bernako merhaba bit şey sorabilir miyim beş haftalık gebe olduğumu öğrendim ve değerim 2000 lerde olması gerekirken 122 idi iki doktora gittim dış gebelik olabilir ya da adet tarihinizi bilmiyorsunuz dedi adet tarihimden eminim. İki üç hafta doktora gittim sonra doktor kalp atışını duydu. Üç hafta geriden gidiyor geç döllenme dedi. Hala içime sinmeyen bir şey var dış gebelik yaşıyor gibi hissediyorum bu hemen anlaşılır bir şey mi yoksa kalp atışı hiç duyulmuyor mu
Bernako ZllTzcn keşke benim düşük olsaydı maalesef iç kanama oldu. Tüp patlamasından kaynaklı. Öyle bir ağrı yoktu yani benim için. Sabah sekizde başladı ağrım o aralar hastanede çalışıyordum zaten. Çok yoğundu doktora çıkamamıştım üçte çıktım. Ultrasonda sıvı görünce acil yatış vermişti doktor.
umayben ZllTzcn 5 haftalıkken neye göre dış gebelik dedi acaba hcg değerlerine göre mi canım inşallah rahatsız etmemişimdir sorarak 💝 Allahım yardımcın olsun kalbine göre hayırlı sağlıklı bir gebelik nasip etsin inşallah 🤲🏻🤲🏻
dilaraulusoy ZllTzcn şöyle iğne yapılırken canınız yanıyor ama sonrası kolay. Mesela benim kanamam değerim sıfır olmadan başlamadı. Normal düşük gibi olmuyor benim 7-8 haftalık gibiydi. Reglim normalde çok sancılıdır ama o ay ki öyle gelmedi.
Bernako Zeynepneslihan dış gebelikte kalp atışı duyamaz ama. Doktor görse direk anlar. Ben de çok korkmuştum tekrar hamile kaldığım zaman. O zaman demiştim dış gebelik mi diye hayır korkma kese görüyorum dedi. Ama kalp atışı şu an yok dedi Buda geç döllenme ile alakalıdır dedi
sessizizleyici Zeynepneslihan dış gebelikte bebeği görmeleri öyle kolay olmuyor kalp atışıda duyulmaz diye biliyorjm
ZllTzcn Bernako doktor aslında keseyim de gördü i de dolu dedi sadece çok kenara yerleşmiş dedi . En son alttan muayene yapınca Zeynep kamile yönlendirdi
Zeynepneslihan Bernako çok teşekkür ederim. Kalp atışı duyuldu. O zaman bu ihtimali aklımdan siliyorum
sessizizleyici ZllTzcn benide zeynep kamile yönlendirmişlerdi acilden giriş yaptım hemen saptadılar dış gebelik olduğunu yatısımı verdiler iki iğne yaptılar değerlerm düşmedi aksine arttı iki gğn sonra da ameliyata aldılar Benim beta değerim sağlıklı gebelik gibiydi hep düzgün arttı inşallah güzel sonuclanır benim için hiç iyi anılar bırakmadı 😣
ZllTzcn Bernako şuan 5 haftalık ve anca 10 gün sonraya randevu bulduk. Ozamana kadar ya tüp patlarsa daha fazla büyüyüp
Bernako ZllTzcn Ama keseyi gördü diyorsun canım. Dış gebelikte kese görünmez. 5 haftalıkta zaten daha küçük emin değilsen düzenli olarak beta yaptır değerlerine bak yada İmkanın varsa bir özel doktora görün.
ZllTzcn Bernako emseyde baktırdım ben zaten oraya düzenli hep gittim . Ama keseyi çok net gördü hatta ben bile gördüm içi dolu dedi bol değil dedi. Ama ağrın var mı diye sordu yok dedim normal düzende ilerliyo. Ama Zeynep kamile yönlendirdi yine de tam teşhis onlar da koysun dedi. Anlamış değilim ama
umayben ZllTzcn değerin kaçtan kaça çıktı canım çünkü anlattıklarına göre dış gebelik olmaması lazım kese falan gözükmüş Allah korusun yanlış yönlendirilmiş olmayasın