BaharAkarakurt-2010 Hanımlar bugün,40+2 olduk yarın kontrolüm var doktorum beklemek istemiyor geçen kontrolüm de suni ile doğumu başlatalım demişti bende beklemek istiyorum suni sancı çok kötü diyorlar.. Bana anlatır mısınız nasıl Bir ağrı ne kadar sonra doğum oluyur.
YeninesilAnne BaharAkarakurt-2010 canım benim suni sancı çok kötü diye birşey yok..kendim suni sancıyla doğum yaptım. Normal doğum sancısı nasıl olur bilmiyorum. Ha Bebek kendiliğinden gelince evde biraz beklersin doğum ilerler falan o kolaylık belki vardır. Bana soracak olursan suni sancinin en kötü yanı bütün sancıyi hastanede çekecek olman. Gelip gidip muayene etmeleri. Onun dışında gerçekten korkulacak birşey yok. Şu an ikinciye hamileyim Allah’ın izniyle iinşallah kendiliğinden doğar ama dogmazsa yine suni sancı isterim. Normal doğum yapmak gibisi yok 🤲 ha onca sancıyi çekip sezeryan olma ihtimalinde olabilir. Ama iş sende bitiyor asla gözünü korkutma sadece ddoguma odaklan gerçekten gelip geçiyo. Rabbim yardımcın olsun inşallah 🤲💜
Aslitemiz BaharAkarakurt-2010 ilkini kendi sancımla ikincisinin suni sancı ile yaptım yani kendi sancım başladı doğumu hızlandırmak için suni verdiler bildiğimiz doğum sancısı kendi sancından bir farkı yok tek gıcık yani açılma varmı diye gidip gelip bakmaları
Meltemkrkmz BaharAkarakurt-2010 bence hiç bunu sorupta doğum öncesi kendini ruhunu gereksiz yere yorma canım. Eğer gercekten normal doğum ıstıyorsan buna odaklan gücünü topla ve her sancıda bebeğine kavusacağına hayal ederek sancını karsıla. 2 normal doguum yaptım suni sancıyla. O sancıyo tarif etmek mümkün değil. Inan herkese göre degısıyor sancı eşiği. Suan hamileyim ve yine ınsallah normal doğum ıstıyorum. Herkes yeter bunu sezeryan yap diyor ama hayır dıyorum normal dogum cok guzel cok guzel bir anı o ilk an ilk bakışma 🥰 doğumdan sonra o sancılar o ağrılar bianda kayboluyor zihninden vucudunda hemen bebeğinle bulusmak ıstıyorsun. Bir dıger avantajıda dogumdan sonra hemen ayaga kalkmıstım oda kolaylık oluyor. Sende bol bol dua et inan Allah yardım ediyor. Güzel düşün güzel olsun bende dua edıcem senın ıcın 🥰🤗🤗🤗🤗
iremgulerr BaharAkarakurt-2010 2 doğumumda suni sancı ile oldu. Korkulacak bişey yok inan normal sancı hiç çekmedim ikisini kiyaslayamam ama öyle dedikleri gibi çok kötü değil.
BaharAkarakurt-2010 esrayce gün vermiyorlar bebeğin suyuna durumuna göre 40 olduktan sonra beklemek istemiyorlar
BaharAkarakurt-2010 YeninesilAnne insalalh ya korkmuyorum aslında ama şuan herhangi belirti olmadığı için suni verilir diye korktum herkez suni kelimesini duyunca Aaaa inşallah suni olmaz diyorlar biraz korktum açıkçası.
EsengulC BaharAkarakurt-2010 bende suni sancı ile doğum yaptım. Zaten bi anda yükselmiyor az az artırılıyor zamanla açılmanmartarsa herşey iyi demek açılman olmazsa sezeryana alır doktorun. Kendini >!korkutma motive et . Ban hastanede biraz ılmam artınca pilates topunda hareketler yaptırdı ebeler o da hızlandırdı merdiven in çık gitmeden squat yap eğil kalk bol bol tabi yavaşça dikkat ederek inşallah kolayca açılman olur. Ben 3 saatte aldım oğlumu kucağıma
YeninesilAnne BaharAkarakurt-2010 ben sıfır sancı sıfır açılma sıfır belirtiyle doğuma gittim. Kontrole gittiğim yerde artık yeter birşeyler yapalım gidip gelmekten yoruldum diyince suni sancı vermeye karar verdiler ve sancıyi aldıktan tam 12 saat sorna doğumum oldu. Ki normalde 24 saatin sonuna doğru anca doğar demişlerdi ama doktorlar bile şaşırdı o yüzünden sadece rahat ol 🤗
BaharAkarakurt-2010 Meltemkrkmz ya çok teşekkür ederim içimi rahatlattıniz inanın o kadar sıkıldım ki her gören farklı birşey söylüyor korkum olmadığı halde onlar guzjden neler neler düşündüm anlamam neden hamile bir kadına bunu yaparlar bu kadar korkuturlar anlamam ☹️
Meltemkrkmz BaharAkarakurt-2010 hıc korkacak bişey yok ınanın. Hersey kendilıgınden gelısıyor zaten doktorlar ebelerde sureklı muane ediyor bakıyor yalnız bırakmıyorlar. Ki ben devlet hastanesinde dogum yaptım dusunun. Suan kontrole gıdıyorum devlet Hastanesi’ne 14 hfftalıgız. Ve devlet Hastanesi’nde tek dogum yaptırm aılem esım hep kapıda beklediler. Ama ona ragmen o surecı metanetle guclu durarak dua ederek atlattım. Ana tavsiyem diyafram nefesını ogren ve nefes calısmaları yap canım. Benım sancım oldgunda hıc bagırmadım diyafram calstm nefes alırken karnımı şişirdim nefes verırken karnımı asagı dogru bebegı ıtecek sekılde nefes verdım. Hatta doktor geldi Meltem hanım sancınız cok nıye sesınız ckmyr dıye dedım dıyafram yapıyorum 😂 hemen alın bunu dogum yatagına dedi doktor 😂 ya ınan ınsan o anları bıle ozluyor. Herkesin dogum hikayesi kendine has dılerım Allah’tan Rabbim sana cok kolay dogum nasıp etsın. Aklına ne takılırsa sor bana yardımcı olurum canım 🌺🌺🌺🥰🥰🥰🥰
beyah BaharAkarakurt-2010 Kuzum bende 40 haftalık oldum bugün ama doktorum suni sancı vermek istemiyor ben bile istiyorum almayı artık düşün 😆 ama 41 e kadar kendi sancını bekleyeceğiz dedi bugün kontrolüm var ne dicek bilmiyorum verseydi belki isterdim ama bir bildiği vardır mutlaka
BaharAkarakurt-2010 beyah bende şimdi nst bağlıyım alttan muayene etti açıklık 2 santim ama bekleyelim bebeğin suyu hareketleri iyi 41 e kadar bekliycez dedi ☹️ artık son doğum olmazsa suni olacak galiba
Ecmmmmm beyah Bebeğiniz kaç kg şuanda. Benimde açılma yok ama beklemek istemiyor , bebeğin kilosundan dolayı süreç zorlaşıyor diyor
asel35ece BaharAkarakurt-2010 suni sancı bana çok ağır geldi çok canım yandı doğum çok daha kolay geldi bana suni sancının yanında. Bana öğlen 1 gibi sancı verildi ki öncesinde asla bir sancı ve açılma yoktu dört buçuğa doğru kızım doğdu acısa da öldürmüyo kendinizi korkutup stres yapmayın. Herkesin acı eşiği aynı değil belki o an bana zor geldi ama bir başkası için çok basit gelmiş olabilir bu tamamen bünye meselesi. Sağ salim kucağınıza almak nasip olsun inşallah
iremgulerr BaharAkarakurt-2010 bu tamamen seninle alakalı canım sancıyi eziyet gibi görme gelip geçecek de sürekli o olmazsa nasil bebisin gelecek 🤭
beyah BaharAkarakurt-2010 Kuzum açıklığın ilerlemiş en azından biraz benim 1 hafyadır 1 cm doktor yarın ebeye göndericwm zorlucak dedi çok korkuyorum 😆
beyah BaharAkarakurt-2010 Bide suni almamak daha iyi benimki kendi sancını beklicez dedi sonuna kadar olmazsa artık verir en son çare suniyi
BaharAkarakurt-2010 iremgulerr evet bende ona odaklanıyorum inşllah sonunda bebeğimi kucağıma Alicam 🥰
PrensesAnnesi4 BaharAkarakurt-2010 Bende ilk gebeligimde suni sancı aldım evet agri sanci tabiki oluyor sonucta normal dogum yapiyoruz ama suniyle alakası yoktur verdikleri suni sanci sadece sureci hizlandirip acilmaya yardimci oluyor ben senin yerinde olsam kabul ederdim
BaharAkarakurt-2010 PrensesAnnesi4 ya ne bileyim ilk gebeliğim herkez o kadar çok kötü yorum yapıyor ki sıkıldım artık. Ama doktorum bugün biraz daha bekleyelim dedi suyu da var hareketleri de iyi olduğu için Pazartesi kontrolüm var o zmn yatırabilir bence