Tubaensar Doğum yapan anneler gaz sancısıyla ve sarılıkla uğraşan anneler varmı.gaz için bide sarılık için Öner’iniz varmı?
Cismmpoyraz48 Tubaensar sarılık için sürekli emzirmen gerekio sadece onu bliorm gaz içinde yemeklerin üstüne kimyon ekipte yersen gaz problemin olmaz die bliorm😊
Harunnisa Tubaensar sarilik icin bol bol emzirin emzirdikce duzelir ve sarilik ilerlemez kizimda kuvezdeydi ememedigi icin sarilik hafif oldu ama gecti oglumda allaha şükür hic olmadi ama surekli emzirdim doktorlar demisti emzirince olmuyormuş
Merve98 Tubaensar gaz için rezene çayı bide kimyon tohumu kaynatıp iç sarılık içinde şerbet ver ben şerbetle geçirdim
Kumral60 Tubaensar canim sarilik icin bol bol emzirme gaz icin de bacaklarindan bukup hareket var cok basit instagramda ebe ayse var takip et soru da sorabilirsin hemen yazio harekt orda var 😊
Lemanyusuf Gaz için nane suyu derim gerçekten işe yarıyor naneyi kaynatın hem siz bi fincan için bebeğiniz çok küçük ise ona da bir kaç çay kaşığı verim sarılık içinde içiniz almaz benim de almaz ama bebeğin çişinden bir çay kaşığı cok etkiliymis ama herkes yapmaz😀
Esa Lemanyusuf çişini icirmeyi geçtim o çişi nasıl alıyorlar yapanlar idrar torbasiyla mı geziyor idrar tahlili için bile çişini beklemek saatler sürüyor poşeti doğru takmak önemli ve kakayla karışmaması gerekiyor bunu nasıl yapıyorlar 😂
Lemanyusuf Tubaensar bende yapmam ama kaç sene önce doktor dedeme bile demiş doktorlarda onaylıyorms yani
Tubaensar Merve98 nasıl verdin peki hergün mü 1 ay 6 günlük benim ki sadece şerbetleri geçti değeri kactı
Esa Gaz için biogaia gaz damlası alabilirsin ama doktora cunku belli bi günden sonra kullanılıyor bacaklarını karnına doğru itebilirsin ve karnına masaj yapabilirsin internette bebeklere gaz masajı yazarsan gösteriyor sende kimyon çayı ve maden suyu icebilirsin. Sarılık içinde sadece çıtçıtlı badiyle güneş alan yere koy yarım saat falan güneşlensin kafasında şapkası olsun ve geceleri beyaz ışık açık dursun öyle uyusun bol bol emzir topugunu sıkarak uyandirabilirsin olmuyorsa sağarak icir kaşık ya da şırıngayla onlarlada olmuyorsa (benimki onlarla icmemisti) lansinoh biberonla içirebilirsin kızımda memeyi emmiyordu bu biberonla alıştı ve bir kahve fincanı suya 6 tane toz şeker tanesi atıp bir çay kaşığı içirebilirsin ama bunu hiç emmiyorsa mama veriyorsan onuda kabul etmiyorsa yap benimki mama meme almıyordu öyle yapmıştım 1 gecede 2 sayı düşmüştü 1 hafta sonra 11 den 6.5a düşmüştü sonra geçmişti
Merve98 Tubaensar günde en fazla 2 çay kaşığı verdim 1 çay bardağı ılık suya 1 tane şeker attım 9.8 10 arasıydı sarılık sadece şerbet verdim başka hiç bişey yapmadım hem karın ağrısınıda geçiriyo 10 gün sonra 3 aylık olucak karnı ağrıdıkça hala veriyorum
Ahsenveannesi Tubaensar tuba hanim yeni gordum kusura bakmayin. Normal olan sariliktan soz ediyorsunuz sanirim ilk 7 gün icinde bol emzirmeyle geciyor bir hafta doldurmasina ragmen emzieye ragmen gecmiyirsa bilirubin baktirilmali hastanede
Tugba078 Tubaensar gaz için aktardan acı elma yağı kesinlikle . Ama öncesinde zeytinyağı sürün karın kısmına onun üzerine 1 damla kadar elma yağını uygulayın ama çok az. Olmak şartıyla etkili baya çünkü