Herkese merhabalar 23 günlük tatlı bir prensesi olan yorgun uykusuz mutlu şaşkın değişik bin bir duyguyu barındıran bir anne olarak buradayım. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri hep normal doğurmayı istedim fiili ve kavli dua ettim çok şükür nasip oldu bana. Olmasaydı da bebeğime sağlıkla kavuşabildiğim her şekilde mutlu olacaktım. 3 aydan itibaren düzenli yürüdüm hergün bi saat. Hamur işi yememeye dikkat ettim hamileliğimin büyük kısmı yaza geldiği için kavun karpuz meyve ile beslediğim çok oldu. Son haftalarımda ise pilates topunda egzersizler yaptım. Ancak son kontrolümde doktor sen normal doğum yapamazsın yaparsan bile herkes 5 saatte doğuruyosa srn 15 saatte doğurursun dedi. Sebebi ise bergüzar korelin bebeğim gökyüzüne bakarak geldi dediği durum varmış bebeğim makat geliş değil ama yüzü sırtıma bakması gerekirken göbeğime bakıyormuş buda normal doğumu çok zorlayan bi süreçmiş. Sancını boşuna çeker gene sezeryan olursun dedi. Önce panikledim ama sonra araştırdım ki sancı ile dönebiliyomuş ve bir kaç egzersizle bebek dönebilirmiş. Bunlardan bana bahsetmeyen doktora güvenim kırıldı. Ve kaçıncı hafta olursa olsun doğum kendiliğinden başlamalı bebek ne zaman geleceğini bilir diye düşünüp bekledim. O gece nişanım geldi. 4 gün sonra artık bu bebiş gelmiyor diyip gezmeye yemeğe avmye falan gittim. Akşam eve döndüğümüzde ufak sancılar vardı sonra saate baktım 6 dkda bire düştü. Derken baktım yok daha da sıklaştı hastaneye gittiğimde 4-5 cm açılma vardı. Yatış yapıldı hastanede pilates topu istedim sancıları karşılamak için verdiler. (devlet hastensi Elazığ fethi sekin ) gece 3 de yatış yaptım 6.30da kucağıma aldım kızımı. (3800gr 40+5 ) Öncelikle kendimi psikolojik olarak yaparım yapabilirim diye çok odaklamıştım. Allah beni kadın olarak yarattı ise bu gücü bu mekanizmayı bana verdi diye düşündüm. Ama doğum düşündüğüm kadar kolay bir şey değilmiş. Ki candan can çıkıyor normal aslında ben herhalde pırt diyip doğurcam sanmıştım iyiki de öyle sanmışım gereksiz korkulara kapılmadım o an zaten bebek napman gerektiğini söylüyor sana. Tavsiyelerim ise araştırın sancı nedir nasıl bişeydir ıkınma nasıl olmalıdır nefes egzersizleri son hafta egzersizleri mutlka öğrenin bunlar benim 2-3 saatte doğum yapmamı kolaylaştıran şeyler oldu. Meryem ana otu bence işe yaradı. Son haftalarımda ekşi yemedim (doğumu zorlaştırıyo) içebildiğim kadar inek sütü doğal olan içtim, yürüyüşümü aksatmadım bir gün bile. Normal hayat rutinimi bozmadım. Saatlerce sancı çekenlere göre gene iyi bir doğum yaptığımı söylüyor herkes. Sorularınız varsa alabilirim. Bu müthiş his yaşanmalı genetiğimizde olan annelik hissi müthiş. Ancak anne olmak doğum sonrası evde bir bebek bunlar zaman isteyen süreçler hamilelik gibi okunarak kitaplardan öğrenilmiyo…