Kubrabenal Kızlar yeni doğan tini mini bebelere su verme konusunda bir sürü sey söyleniyor sizlerin fikri ne acaba?
[silindi] Kubrabenal bebek su kavramını bilmiyor ki. Biz yetişkinler sıcak havalarda su, meyve suyu , kola gazoz soda böyle soğuk soğuk İçiyoruz rahatlıyoruz . Sadace suyla rahatlamıyoruz yani. Bebek rahatlasın diye soğuk su verelim o zaman dimi? Bebeklerde anne sütüyle bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Onların suyu da meyve suyu da yemek ihtiyacı da anne sütünde bulunuyor. Tabi tercih sizin
AliyeAsel Kubrabenal valla ben doğduğunda direk zemzemsuyu verecem daha sonrada az az olsa da su içiririm anne sütü ne kadar su ihtiyacını karşılar bu sıcaklarda bilemedim zaten damacanayla su içirmeyecez 🤗 dr hemşireden ziyade biraz annelerimizi dinlemek lazım yoksa bi sene sonra off bu çocuk bişey yemiyo derken bulmayalım kendimizi 🤭
esrmhmt Nvrz bence yanılıyorsun :) anne sütünden suyunu karşılıyor bebek ve kesinlikle içirilmemesi gerek deniyor drlar tarafından😁✋
Nvrz esrmhmt zaten bende bardak la ver demiyorum ki canim hava sıcak ya cay kaşığı ile damak ıslatma yapılabilir bana göre 😀karar size kalmış verip vermeme konusunda
Mucizemmmmm esrmhmt bence siz yaniliyorsunuz doktorlar bile gunde iki uc cay kasigi verin ki pamukcuk olusmasin diyor
mmrv Aslihan Bir de okumus bir hemsirenin boyle demesi nasil yanlis ya.. Bebek her turlu ihtiyacini anne sutunden karsiliyor ilk 6 ay sdc anne sutu hic merak etmeyin... bunyesine baska bir madde girmesin şayet yeterli süt varsa.
Nvrz Kubrabenal bizde yeğenime vermiştik zaten yazın doğmuştu ama diğer yeğenim kıs bebeği ona vermemiştik mesela canim
Aslihan mmrv demek ki karşıladığını düşünmüyor ki öyle diyor ama benim çocuğum anne sütü hiç birşey kabul etmiyor.
istanbulluanne mmrv Benim annemin kardesi susuzluktan ölmüş. Üstelik sadce anne sütüyle beslenirken 4 aylikken aniden ölmüş. Otopside susuzluktan öldüğü anlaşılmış . Vermeyin diyorlar ama bu scaklarda biraz verilmeli bnce.
Heda Anne sutunden karsiliyo ewet gerek yok deniyor .ama m icim rahat etmiyor . 2 3 damlada olsa agzina veriyorum bn . bi sikinti olmadi
Buenno Bence ilk 6 ay sadece ve kesinlikle anne sütü tabi anne sütü yeterliyse ve anne sütünden yeterli verimi alıyorsa bebek .....bi kere bebeği koruyor hastalıklardan en faydalı antibiyotiktir anne sütü ...fakat yurtdışında ek gıdaya erken başlatıyorlar 4-5 ayda ne kadar erken o kadar iyi diyolar lakin bu gözler neler gördü neler yani👀... o yüzden su içiren annelere bişşi diyemicem ...l
Duygusss Kubrabenal Canım çok yakın arkadaşım doğum yaptı o da asla eski usullere inanmaz doktor ne derse onu yapar. Bana geldi çocuk çığlık çığlığa ağlıyor susmuyor kayınvalidem 77 yaşında su verin dedi vermedi ben 9 çocuk büyüttüm hepsi de sağlıklı ver dedi vermedi doktora gittik doktor kesinlikle vermeyin dedi eve geldik çocuğu durduramıyoruz daha 1 aylıktı en sonunda kayınvalidem aldı çay kaşığı ile 2 kaşık su verdi çocuk sustu 😊 evet anne sütü karşılıyor elbette ama 2 çay kaşığı suyun zararı olacağını düşünmüyorum, herşeyi uygulamasakta eskilerin bazı sözlerini dinlemekte fayda var bence.
TBBeYzaBT Kubrabenal canım doktorlar vermeyin diyor, bebege bi zararı oldugundan mı degil tabisi, anne sütü zaten su ihtiyacını gideriyor, su vererek midesini boşa doldurmayın diyorlar, yani su vermenin bir sakıncası yok, istege göre vermeyedebilirsin