Seymaayyy Rojdaa21 biz evlıyız hamıle olduğumu annemlere suprız yapacaktım ikametimi daha bekarlık ta kaldığım şehırde aıle hekımılıgını aldırmamıstı. istanbulda özele gıttım ilk konturolum de babamı aramışlar kızınızın numrasınj alablırmıyız dıye babamda neden falan degınce hamıle kızınız sisteme direk düşmüş yanı :)
elifinilki27 Rojdaa21 Devlet hastanesine gittiğim zaman beni sağlık ocağından aradılar devlete gidene kadar hep özele gitmiştim hiç aramadılar gelin görüşelim muayene edelim falan diye time de bilginiz olsun
Esranur6316 elifinilki27 sağlık ocağında tetanoz aşısı vuruluyor o yüzden orda da kayıt açılması ve ebe hemsire herseyi kayit etmesi gerekiyor.
Ece003 Rojdaa21 18 yaş üzeri isen özel veya devlette sormuyorlar evli misin değil misin diye ama 18 den küçüksen zaten ailenin onayı olmadan hiç bir hastaneden randevu dahi alamıyorsun ebeveyni soruyorlar ama onun içinde özel klinikler var gogleye kadın doğum ve yaşadığın şehri yaz özel klinikler çıkıyor
kivirciginannesi Rojdaa21 yani nasıl böyle birşeyi göze alıyorsunuz ki? Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmanın zorluğunu geçtim aileniz bile anlayacak evlenirken gebe olduğunuzu. DÜnynın bin türlü hali var neler duyuyoruz:/ lütfen yanlış anlamayın herşeyi yaşayın ama çocuk bambaşka bir dünya. Evliliğe adapte olma sürecini gebe olarak geçirecek olmanıza üzüldüm
Nisaanuur Ee siz testinizi nerde yaptırdınız hamile olduğunuzu öğrendiniz . Eğer yakın zamanlı evlenme tarihiniz var ise ikametinizi yaşayacağınız eve aldırın ve aile hekiminizi değiştirin başka mahalleye alın .
Seymaben Rojdaa21 hasta mahremiyeti acisindan evli olsanizda olmasanizda muayene olabilirsiniz sorgulama gibi bi haklari yok yani siz gizli olmasini istemeseniz bile gizlemek zorundalar😊
Fasulyeninannesi1 Ben de hamile kaldigimda bekardim. Ozel hastaneye gittim fakat bir sure sonra e nabiza dustu ve saglik ocagi tarafindan arandim. Fakat evli-bekar kimse sormadi ve sorgulamadi. O konuda sorun yasamazsiniz 💜🧿
Rojdaa21 Fasulyeninannesi1 Ben e nabiza düşmesini ve sağlık ocağından aranmami istemiyorum o yüzden özel klinik nasıl peki bilginiz var mi
Fasulyeninannesi1 Rojdaa21 klinigi bilmiyorum muhtemelen klinikte boyle sorun yasamazsiniz. Gittiginizde doktorunuza ozellikle rica edin bu durumu mutlaka anlayisla karsilayacaklardir
Bernako Rojdaa21 özel hastaneye gidip sgklı kayıt açtırmayabilirsiniz. Özel peşin kart açıp bu sorun hallolabilir. Böylece Sgkya gitmez yada tanı Z33(gebelik durumu) girdirmezsniz doktora sağlık ocağınada bildirim gitmemiş olur
B1983 Rojdaa21 her halükarda aile hekimine düşüyor seni direk arıyorlar bilgilerini teyit ediyolar.Ancak aile hekiminin değişmesi lazim
Zeynepensar Rojdaa21 diyarbakırda zeynep genç diye bi doktor war inst bi araştır istersen mükemmel bi doktor yıllar önce hiç belirti yokken hpw virüsü oldugumu o söylemişti
Halime0638 Rojdaa21 özele gitsende çıkıyor ben özele gittigim halde test yada giriş yapıldığı çıkıyor
Babemom Rojdaa21 doğru, benim beta hcg değerim sisteme düşünce sağlık ocağı ebesi aramıştı sisteme gebe olarak düşmüşsünüz sağlık ocağına gelmeniz gerekli diye. Ama aile hekimliği de siz istemedikçe kimseye bir şey söyleyemez rahat olun.
Rky_ayaz Sgk ile anlasmali olan tum hastanelerde ozel veya devlet farketmez muayene kaydiniz sisteme duser saglik ocagindan aranirsiniz.. tamamen ozel bir klinikte muayene olabilirsiniz oncesinde sorup bilgi alabilirsiniz
Bebetonunannesii Walla biz ne ara bu hale geldik anlamıyorum baksanıza halimize. Bnde hamilelik testi alacaktım eczaneden parmağımdaki yüzüğü adamın gözüne koyacaktım nerdeyse yanlış anlamasın die. Biz kadınlar hep böyle açıklama yapma isteği duyarız malesef 😢
Kumsallina95 Bebetonunannesii ay o test alma işleminde bende renkten renge giriyordum büyük kizimida kendimle götürüyordum ikide bir kızım kızım diyip duruyordum yanlış anlarlar diye ne bilim tuhaf bakıyorlardı 😳😬