Angel_26 Kızlar hamileliğinizde tansiyon yüksekliği problemi yaşadınız mı, yaşadıysanız hangi değerden sonra tansiyon ilacı kullanmaya başladınız ?
Patito__ Angel_26 bnmde kucuk tansiyonm cikiyordu surekli basimin arkasi agrirdi eczaneye gittim soda madrn suyu icme birde tuzu azalt dedi yaptim cok skur rahatim
Seldaapk Derya341986 ilk aylarda benimde yüksekti kadın doğum doktorum beni kardiyoloji ye yolladı holter taktılar 1 gün boyunca takılı kaldı 15 civarı seyretmiş tansiyonum kadın doğum doktorum ve kardiyoloji uzmanı ortak bir ilaç belirlediler 3 ay boyunca kullandım simdi biraktirdilar artık sabah akşam ölçüyorum bende
Angel_26 Geçmiş olsun , ben de yüksek tansiyon çıktı 4. Ayın başında, takip ettim sürekli. Bazen 13-8 bazen 14-8 di doktorum küçük tansiyon 9 a çıkarsa ilaca başlamamı söyledi. 9 a yülseldi küçük tansiyonum, büyük bazen 14 bazen 15 ti, mecburen başladım alfamet e. Zaten küçük tansiyon 9 olunca başımın arka tarafında ağrı oluyor, anlıyorsun tansiyondan olduğunu
Derya341986 Angel_26 valla bende iki kere 9 oldu ama hastalıktan mı normalmi bilmiyorum hastalık bitince takip edicem tam olarak şimdi de yazıyorum ama olsun zararı olmasında bebeğe tansiyonun ilaç kullnmak iyidir
Derya341986 Angel_26 ben 15 i hiç görmedm evde ölçtüğümde ne fazla 13 8 doktora veya hastaneye ölçtürdüğümde iki kere 14 9 gördüm
Derya341986 Angel_26 24+3 üm buhafta sıkı takip et dedi bakalm şimdi alet alıcam eve ona göre takip edicem
Angel_26 Derya341986 Derya341986 tuz kullanma, bol su iç, ben çok direndim ilaç kullanmamak için, limonlu su içtim her gün, sarımsaklı yoğurt yedim o şekilde düşüyordu biraz Ama sonraları o da fayda etmedi ve ilaca başladım sabah akşam alfamet
serenea Benim 20. haftada ödemlerim başlamıştı sonrada tansiyonum yükseliyordu 15-16 ları gördüm küçük tansiyonum 9-10 lardaydı, en son 33. haftamda alfamete başladım pek etki göstermedi çok düşürmedi yani, 36. haftamda bebeğim beslenemediği için erken aldılar 🙁 ama şükür 2935 gram doğdu ve kuvöze de girmedi gayet sağlıklı şuan 26 günlük kızım ☺️ Güzelce takip edin tansiyonunuzu evde ölçerek ihmal etmeyin inşallah hayırlısıyla kavuşursunuz 🤗
serenea Derya341986 ödemlerim başladı 20. haftada ayak ve ellerim şişiyordu, 27 hafta civarı da tansiyonum yükselmeye başladı