Gamze1710 Böbreğim çok ağrıyo böbrek sancısıyla doktora gıttım ve açılmam oldu böbreği genişleyen ağrıyan var mı doktor bana genıslemıs dedı doğumdan sonra gecıyo mu yaşayan var mı acaba cok onemlı
2minnosannesi_ Gamze1710 bende de var canım doğumdan sonra düzeliyormuş korkma bebek baskı yaptığı için oluyormuş
Deletedmom_33 Gamze1710 Bende de 1.derece 30+0 iz 27+3 de farkettik. Üroloji takibindeyim 2.derece ve üstü olursa stent takılacak rahatlatmak için. Rahim sağa doğru eğilimli büyüdüğünde oluyormuş. Benim bazen sağa yatarken ağrı oluyor ara ara
Sekerimmm Gamze1710 bnm ilk gebeliğim de oldu canim bol su ic doktor bana oyle demişti bir hafta bol su ic gel dahada ilerlerleme olursa tel takariz dedi şükür ilerleme olmadi suyu bol ic
oguzweannesi Gamze1710 kaçıncı haftadasın benimde sağ böbrekte genişleme saptandı doktor ameliyat dışında yapılacak bişey yok ilerlemiş baya dedi hergün doğum sancısı çekiyorum resmen dayanamayıp tel taktıracağım gibime geliyor doğumdan sonra%70 geciyomus tabi derecesine bağlı
Gamze1710 2minnosannesi_ doktor hıc bısey demedı vana canım korktum ondan senın agrın var mı böbrekte
Gamze1710 Deletedmom_33 benımde ağrım var canım cok işte pekı doğumdan sonra geçicek mi böbrek genişlemesi nediyo ürüloji sana tam olarak cok gecmıs olsun 😞
Deletedmom_33 Gamze1710 takip edilecek. Doğumdan bir süre sonra normale dönüyor hamilelikle alakalı dedi rahim büyüdükçe ağrılarda artma olur. Ağrı dayanılmaz olur veya sol tarafa da vurarsa hemen acile gel dedi. Hamile olduğun için bt veya röntgen çekemiyoruz dedi.
Gamze1710 Deletedmom_33 bende üroliye gözüktüm bugun ve vana dedıkı 2.düzey eğer üstü olursa tel takılır hastanede yatmana gerek yok agrı olursa gel dedı doğumdan sonra geçer mi bılmıyorum ama cok yorulduk hastanede vallahi
Gamze1710 Sekerimmm tamam canım sureklı içicem cok teşekkür ederım senınkı kaçıncı duzeydı genişlemen
Gamze1710 oguzweannesi amelıyat mı dedı nıye amelıyat önerdiki doğumdan sonra geçer demedı mi sana canım genısleme ben 33+2 şuan oldum ama ameliyatı anlamadım neden dedi öyle tel takılıyor ılerleme olunca doğumu beklıyolar o sancıyı bende cok ıyı bılıyorum cunkı cok kötü acıllık oldum hastanede yattım cok zor ya Allah yardımcın olsun senınde canım
oguzweannesi Gamze1710 ilk doktor ameliyat dedi diğeri ise doğuma kadar dişini sık dedi benimki baya ileri boyuta ulaşmış kabul edilir derecede değil dediler bende kabul etmedim stent takılmasını falan ağrı sancı çekiyorum şimdilik bakalım nolcak
Gamze1710 oguzweannesi kaçıncı sevıye amelıyat benım daha 2.düzey yerımde duramıyorum cok zor ya kac haftalıksın cnm ve hamıleyken amelıyat edemezler kı senı suan onu anlamadım cok üzüldük ya
oguzweannesi Gamze1710 mecbur kalınca hamilelikte de ameliyat olabiliyosun tabi red etme seçeneğin var bende istemedim . Bilmiyorum ne düzeyde oldunu ama kabul edilir boyutta olmadığını söylediler ameliyat denildi . 27 haftadayım henüz doğuma kadar nasıl sabredecegim bende bilmiyorum
Edmbk Gamze1710 benimde 2.seviye ağrıdan ölüyorum ya sizin kaç haftalıksınız neler yapıyorsunuz geçmesi için
oguzweannesi Gamze1710 hayır doğumdan sonra ameliyat edelim diyenlerde var demekki düzelecek gibi değil
Gamze1710 oguzweannesi vallahı cok üzüldüm çünkü senı cok ıyı anlıyorum kac gundur hastanedeyim ılerlememesı ıcın stent taktır erkek doğumu tetıkler bobrek agrısı açılma yapar benım öyle oldu 2 cm açılma var o telı taktır agrın hafıflesın ama doğumdan sonra geçer mi kalır mı bunu demeleri lazımdı
Gamze1710 oguzweannesi anladım canım Bebek doğunca eskı halıne döner insallah öyle de denıyo sana hastanede yat dedıler mı
oguzweannesi Gamze1710 hayır demediler doğuma kadar dişini sık yada stent taktir dediler işte bende stenti kabul etmedim oda erken dogumu tetikliyebiliyo vücut kabul etmiyo onunda kendine göre riskleri var doğumdan sonra gececeni düşünüyorum herkeste olmuş geçmiş sonuçta bebekten dolayı olan bişey öncesinde bir sağlık sorunu yaşamadım böbrekle ilgili . Şimdilik düşünmüyorum 30.haftadan sonra isticem
Aren12 Benim ilk hamileliğimde vardı böbrek büyümem yaşamayan bilmez çok zor. Doğumdan sonra hiçbirşey kalmıyor tamamen düzeliyor. Bol su başka bir yolu yok, oda fayda doğru düzgün etmiyor ama doğuma kadar sabredin Rabbim yardımcınız olsun 🙏🏻🥺
Gamze1710 Aren12 evet çok zor amın Allah razı olsun sizden benım cok agrım var cok zor sizin ileri seviyeymiydi genişleme nasıldı acaba