Defnemmmmmm Kızlar 8 ayımdayım geçen ay tiroid 1,73 düşmüştü sabah yine kan verdim 3,24 çıkmış neyden yükseliyor bı tiroid bileniniZ varmı birde erken doğumu tetiklermii?
Bebegim000 Defnemmmmmm neden çıkıyor bilmiyorum canım fakat doktor kendiliğinden vücut yapıyor dedi bende 8 aylığım 4 küsürlerde çıktı ilaç dozumu arttırdılar muhtemelen senin ilacınıda arttıracak
Nazlii__ Defnemmmmmm Vücutla alakalı sanırım bendede aynısı olmuştu ilaç dozu tam gelirken bir sonraki ay yetersiz gelebiliyor
Sherry Defnemmmmmm benim 5 kusurlerde cikti 1 senedir ilac kullanmama ragmen:( gebelikte iyice tembellesiyor bu troidler simdi 150lik kullaniyorum. Dr ilac saatinin cok onemli oldugunu ve ilaci icerken yaninda baska ilac icmememi soyledi emilimi etkiliyor diye.. kucuk ama onemli bi ayrinti. Bunun disinda diyetine dikkat etmemis olabilirsin istemeden.
Semaen Defnemmmmmm üçüncü trimester da cokda kötü bi sonuc degil bence takılmayın bu kadar ilk aylar üzerine cok düşüyolar cünlü troid bebekde gelişmemiş oluyo ilk aylar anneden alıyor. Sonrasında 3 cıkması sıkıntı olmaz .
Defnemmmmmm Bebegim000 1 ay çıkıp bir ay yükselmesi çok saçma ya tedirginde oluyorum 50 mg kullanıyorum şuan
Bebegim000 Defnemmmmmm benimde başından beri o şekilde oldu artık 125mg kullanmaya başladım ben , bebek için çok tehlikeliymiş
Nazlii__ Defnemmmmmm Çıkarır yine düşükmüş ilaç dozunuz Benim tiroidim 1.88 4 gün 50 3 gün 125 mg kullanıyorum
Analigue Bende 33 .haftadayım bugün tahlil verdim .1.98 di geven ay bugün 2 ’nin üstüne çıkmiş.Birde hangisine dikkat ermek lazım tsh mı , t3 mü , t4 mü ?Sanirim 3.trimesterde olabiliyormuş internette öyle okudum.
Semaen Analigue troid t4 le bakılır dikkatli olun bazı hekimler sadece tsh bakıyolar mutlaka t4 de isteyin . Çünkü tsh uyarılan t4 uyaran yani t4 diyorki tsh ‘a horman yetmiyor tsh da nasıl yetmiyor diyor kızıp fırlıyor 😅 doktorun biri böylr anlatmıştı
Mucahid Tiroid hamilelikle bebeğe Bir zararı oluyor mu. Benim de 4,88 çıktı dahiliye gitmemi söyledi ama oğlum var bu soğuklarda dışarı çıkaramıyor um oğlum 2 yaşında 7 aylık hamileyim
Sherry Mucahid hemde cok onemli bebekte zeka geriligi yapiyor mutlaka her ay kan verip kontrol ettirmelisiniz
Defnemmmmmm Mucahid oluyor seninki daha yüksekmiş bir an önce gitmen gerekiyor canım aksatma benimde 3 yaşında kızım var ama bişekilde eşimle paslaşarak gidiyorum
Dilankrgc Mucahid canım başta yapılan testlerde kaç çıktı dr bununla ilgili bir şey söyledi mi o önemli gebeliğin ilk aylarında bebekte henüz troid oluşmadığı için önemli senden alıyor sonra kendi üretmeye başlıyor hormonu benim dr um 2 gebeligimde de sanırım 14 haftaya kadar ilaç kullanmam gerektiğini söyledi normalde ilaç kullanmıyorum ama gebelikte farklı oluyor son aylarda sorun olacağını sanmıyorum ama yine de hiç bir konuyu ihmal etme tabi
Defnemmmmmm Sherry diyet yapmıyorum ki doktor öyle bişey söylemedi bana her sabah 8 de içiyorum 50 mg yarım saat sonra osteocare magnezyum ilacını içiyorum 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum düzenli kullanıyorum ilacımı ama diyetmi veriliyor
Polenpolen52 Nazlii__ canım , bırsey sorucam sana , benımkı yuksektı , bu ay olctuk 1.45 e dusmus, doktor guzel devam ılaca dedı, dahadamo dusmesı gerek
Sherry Mucahid simdi size evham yaptirmayayim ama siz gidin mutlaka troid ihmale gelmez. Ben 1 senedir rahatsizim hep kontrol altinda tutmak gerek
Sherry Defnemmmmmm mesela mor lahana kesinlikle yememen gerekiyor. Internte bi bak troid yenmemesi gerekenler diye. Birde tabiki druna sormalisin diyeti
Asiyyee Defnemmmmmm kesinlikle etkiliyor carsamba gittim hastaneye sabah dahiliyey gittim icmeden hapı 4.06 cikti oglen soni kadon doguma gittim oda kan tahlili istedi oglen sonuna hapı atmıştım 1.90 cıktı
Defnemmmmmm Polenpolen52 hayır canım seninki düşmüş normal ama bu tekrar yükselmeyeceği anlamına gelmiyor 2,5 altında olması gerekiyormuş
Nazlii__ Polenpolen52 aksine 2 ila 2 buçuk arası istiyorlar canım Benimde yüksekti doz yükseltildi 4 gün 125 kullanıyordum 3 gün 50 1.88 çıktı 2 ila 2 buçuk arası istiyorum diyerek 3 gün 125 4 gün 50 yaptı ufak oynama yapıldı sizin 1.45 miş neden oynanmamış ilaçla acaba
Polenpolen52 Defnemmmmmm pekı şey ılacı kullanmaya devam edersem ya dahada duserse , oyle bırsey olmaz heralde
Defnemmmmmm Nazlii__ canım benim doktorum 2 buçuğun altında olursa sıkıntı olmaz dedi 2-2 buçuk olması gerekiyor demedi