burcu06 Arkadaslar ben 2 kutu folikiyot kullandim doktorumun onerisiyle simdi tekrar 3.kutuyu kullanmalimiyim kararsiz kaldim neyapmaliyim yardimci olurmusunuz
Dlrasknock burcu06 canim ben hamilelik. Oncesi 2ay kullandim. Simdide 15.haftadaym hala kullanıyorum. Doktor bu kontrolde biraktiricam dedi. Yani herkes farkli, herkesin ihtiyacı olan farkli. Doktorunuz size uygun olani soyleyecektir
GldenRzgarAkta burcu06 17 haftadayım doktorum kestii folik asiti vitamin ve kan hapına devam et dedi bende bıraktım folik almayı
burcu06 Busrademiir kafam karisti bi kullanayim diyorum bide acaba zarari olurmu diyorum 2 kutu bitti ara verdim
Edizefeninannesi burcu06 ilk 3 ay hamilelikde folikasit kullanılır sonrasında demir ilacı kullanmaya başlıyon ve onun içende bile %40 folikasit vardır sen bence doktoruna sorana kadar kullanmaya devam et canım hiçbir ilacıda doktorun kesmeden sen ilaç kutusu bitti diye bırakma
Busrademiir burcu06 Canım folik asid zararlı bir şey değil aksine çok yararlı hamile kalmayı düşündüğün an içiyorsun zaten bunun vitamin takviyelisi var ben b12 vitamin takviyeli kullanıyorum 3 ay kullan
burcu06 Doktoruma hamile kalma istegiyle gittim henuz hamile degilim ama cok istiyorum doktorum folik kullan dedi su durumda kes felan demedi kan degerlerim dahil herseye bakildi heralde kullanmaya devam etmem gerekiyor
Medinee 7 haftalık hamileyim ancak doktor bırakmamı söyledi. Kan tahlilimde birazcık fazla çıktı diye
burcu06 Butun degerlerim normal cikti hatta doktor takildi cok iyi bakmissin kendine masallah diye folik yazdi bide biraz dusun cikan d vitamini vardi onu yazdi o bitti bide ilk kizimda elevit vardi onu kullandim hamile kalmadan once bi folik iyot olunca biraz o korkuttu
Medinee Aynen önemli olan kan tahliliniz. Normalde d vitamini 3 Aydan sonra kullanılıyor ancak d vitaminim düşük çıktığı için şimdiden kullanıyorum 😒
Akgunzeynep İhmal etmeyin mutlaka kullanım bence. Folik asit bebek te oluşacak nöral tüp defektini engelliyor. İlk gebeliğim de folik asit eksikliği yüzünden bebeğimde nöral tüp defekti gelişti ve gebeliğim 16. Haftada sonlandırldı. İkinci gebeliğimde folik asite 4 ay önceden başladım ve 35. Haftaya kadar kullandım. Folik asit hiç bir zararı yok bebeğe