Aselllll Merhaba arkadaşlar anne karnında down sendromu denilip sendromsuz doğan bebekler var mı ya da sendromlu doğan bebişlerin usg belirtileri nelerdi acaba
ebrr1048 Aselllll benm bebeğimin herşeyi çok normaldi detaylı ikili hepsi iyi çıktı doğduğunda down sendromlu olduğunu öğrendik o testlere güvenmemek gerekiyor
K_k1905 Aselllll böyle söylenen bebeklerin %85 i normel sağlıkla doğuyor onu kafanızdan atın odaklanmayın
Lk34_ Aselllll ense kalınlığı ve burun nazal. Kemik ölçüleri önemliymis birde o tür özel bebeklerde kalpte parıltı görülüyormus ultrasonda
Lk34_ Aselllll benimde ikili testim temiz çıktı üçlü yüksek riskli cıktı 164/1 risk dendi ultrason vs ölçümler normal fetal dna vs yaptirmadim Allahim hayırlısını nasip etsin sizde ne bulgular bulundu
DuaElf ebrr1048 genellikle riskli denenin sağlıklı doğduğunu duyarız sizinkine şaşırdım. Hiç şüphelenmedi mi doktorlar detaylıda filan. Gerçi her türlü melekler onlar Rabbim başka imtihan vermesin sağlıkla büyütün inşallah 🥰 down sendromlu bebeği olan bi annenin yazısında okumuştum evimde sürekli tebessüm eden bir melek var diye içime dokunmuştu pamuk gibi olmuştum o an 🥰
Uzm-Nurse ebrr1048 ah ah o kadar haklısınız ki 🥺 Rabbim yardımcımız olsun benimde gebeliğim zehir oluyor bu kuşkular bu ihtimaller bu rakamlar …. İnanın saçlarım beyazladı
Aselllll Lk34_ benim 2 li testim 28.000/1 ama burun kemiği 17. Haftada 4,4 çıktı doktor kısa dedi sonra detaylıya girdim 22 de doktor normal dedi 5,48 e burda çok okuudum burun kemiği küçük denilmiş yok denilmiş ama sendromsuz doğmuş
2405Sm Aselllll benim ens kalınlığı çok yüksekti kan testim çok riskliydi buton kemiği hiç yoktu gerçi hala yok ama çok şükür sağlıklı oldu
ikikuzuannesi_18-21_ Aselllll merhaba canım bana da yaştan dolayı risk var denilmişti amniyosentez veya nifty testi yaptır demişti doktorlar bana ben aldırmayı düşünmediğim için yaptırmamıştım. Bebeğim doğdu bizden genetik test istediler yaptırdık bugün sonucu aldık bebeğim down değil şükür. Biz zaten benzetmiyorduk ama doktorlar göz yapısı ve burun yapısından dolayı dediler. Ama gayet sağlıklı hamdolsun inşallah sizinde öyle olır
AnnesiyimM53 ikikuzuannesi_18-21_ bebeğinde nasıl bir yüz yapısı vardı ki genetik test istediler bnm bebeğimdende istediler sonuç bekliyorum sizin sonuç ne zaman çıktı ?
PrensS_annesi Aselllll bu testlerin net doğru olduğu söylenemez. Benim bı arkadaşımın tüm testleri normal çıkmıştı herhangi bi sorun hamilleigi boyunca görülmemiş. Ama down sendromlu olduğunu öğrendiler doğumdan bir süre sonra büyüdükçe yüzünden anlamışlar sanırım. Benimde 2li tarama testi zamanım geldi henuz gidemedim ama sanırım yaptırmicam .
ikikuzuannesi_18-21_ AnnesiyimM53 şükür sonuç temiz canım bizim. 2 hafta içinde çıktı bizim. Gözleri çekik hafif şiş ve burnu küçük basık gibiydi ki ablası da öyle burnu küçüktür. Babasının da burnu küçük gözleri hafif çekik. ondan sebep istediler. Onların sıkında bir belirti yoktu.
AnnesiyimM53 ikikuzuannesi_18-21_ inşallah bnm sonucumda temiz çıkar biz bayadır sonuç bekliyoruz da çıkmadı henüz 1 ayı geçti
ikikuzuannesi_18-21_ AnnesiyimM53 inşallah canım bize de sonuç çıkması uzun sürer dediler ama çabuk çıktı şükür. İnşallah sizin de güzel gelir sonuçlar.
Elifgoktug1 Aselllll burun kemiği kisa kalbinde parlaklık var %60 down sendromlu dendi oğlumda ayrıntılı ultrason da ama 3.5 yasinda oglum sapa sağlam doğdu elhamdülillah.
Adileeselvi Aselllll merhabalar risk Dereceniz nasıldı acaba bu gün banada ikili tarama sonucum da var denilmedi kombine risk trisomy 21 1.1500 çıktığı için perinatoloğa yönlendirdi ama düşük risk görünüyor tabloda olabilir de olmayabilir de denizdeki bir su damlası kadar bı ihtimal dedi herşey Allah’tan tabiki ama ne dusunecegimi şaşırdım amniyo sentez falan düşünmüyorum çünkü
Aselllll Adileeselvi benim de 28.000/1 çıktı 2 li çok düşük risk ama burun kemiği haftasına göre biraz küçük ondan dolayı endişe duyuyorum