Ciceekanne öncelikle geçmiş olsun, başınız sağolsun. Rabbim size sabır versin. Ben çocukken ablam ilk bebeğini 9 ay 10 günlükken doktorun gece eve göndermesi sonucu kaybetti. Gece eve gitti sabah bebek hareket etmiyor diye erkenden hastahaneye gitti, ve bebeğin kalp atışlarını alamadılar. Her şeyi hazırdı. Bu süreci çok ağır atlattı. İkinci bebeğini de 7 aylıkken enfeksiyon geçirmesi sonucu amniyon sıvısı aldırdıktan sonra ne yazıkki kaybetti. İki bebek arasında zaman vardı. Şu an ortaokula giden 2 yeğenim var, hiç bir problemleri olmadan güzel bir hamilelik geçirerek, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiler. Aradan yıllar geçti bende büyüdüm. Şuan bende 30 haftalık hamileyim ama ister istemez bir kaygı taşıyorum. Çok fazla bebek alışverişi yapmak istemiyorum. Her şey olabilir belki son dakika bir şey olur bebeğime kavuşmamam diye. Kendimi her türlü ihtimale hazırlamak istiyorum.
Ama gelin görün ki şu hayatta stres kaygı korku bize her şeyden daha fazla zarar veriyor. Kaygılarımız olabilir ama onu kontol altında tutmalıyız. Kendimi her şeye haIrlamaya çalışıyorum ama sürekli kötüyü düşünerek de hayatı kendime zehir etmiyorum.
Öncelikle hiç stres yapmayın hamileliğinizin tadını çıkarın. Benim 6. Haftada sadece kese oluşmuştu. Kanamam da vardı. 8 de kalp atışını gördük.
Bir şeyi bir kere ya da bir kaç kere yaşamamız hep aynı şeyleri yaşayacağımız anlamına gelmiyor. Tabiki tıbbi olarak başka bir sebep belirtilmediyse. Zaten doktorunuZda rahminizin toparlandığını söylemiş. En doğru bilgiyi doktorlardan alırsınız tabiki, biz ne desek boş. İnşallah hiç bir sıkıntı olmadan güzel bir hamilelik geçirirsiniz. Sadece hamilelikte ister istemez kan değerlerimiz vitaminlerimiz minerallerimiz azalıyor, o nedenle belli bir süre beklemek annenin de sağlığı açısından önemli. Madem hemen hamile kalmayı tercih ettiniz, kendi sağlığınız için de beslenmenize çok dikkat edin, doğal besinlerden, temiz içerkli ürünlerden gerektiği kadar tüketin. Sizin sağlığınızda bebeğinizin sağlığı kadar önemli. Gerekirse psikolog desteği alın, çok zor bir süreç ruhen tek başına atlatmak çok zor. Psikolog istemiyorsanız sevdiğiniz arkadaşlarınızla eş dostla sohbet edin temiz hava alın, müzik dinleyin, mümkün olduğu kadar huzurlu geçirmeye çalışın bu süreci. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.