Neslibt72 Merhaba hanımlar. 🌸doktorum bir sonraki ay aşılama yapabiliriz dedi. Kabaca anlattı ama nasıl ilerliyor süreç? Deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Anestezi vs oluyor mu yoksa rahim filmi gibi bir işlem mi? Bide istanbulda özel hastanelerde yaptıranlar ne kadara yaptırdı bu işlemi?
Cananyildiz Neslibt72 anestezi yk canm. Normalde enfeksiyon icin plastik birsey takp rahim ağzına bakıyolarya yine ondan takılyor ince uzun bir aletle esinin spermi senin yumurtalıklarna gönderiliyor. Hafif szlama olabilir ama rahim filmi gibi zor değil.
mavisevdamm_m Neslibt72 canım anestezi yok ama hiç korkma.. ben çok korkmuştum ama hiç acımıyor. Zaten dakikalık olan bı şey günlerce kendimi kastigima değmedi.. ve ilk aşılamayla da hamile kaldım.. Rabbim bekleyen herkese daha fazla beklemeden nasip etsin inşallah 🌺🌺
Neslibt72 Cananyildiz buna çok sevindim çünkü aşılama diyince daha meşakkatli bir işlemdir kesin diye düşünüyordum o zaman düşünüp şimdiden yorulmaya gerek yok 😄
Cananyildiz Neslibt72 devlette mi yapılacak, adetliyken gideceksiniz size hap veya igne verecek yumurtaları büyütmek icin sonra 1 2 kere büyümüş diye kontrol, istenilen büyüklüğe geldiği zaman çatlatma ignesi verip ertesi gün aşılamayi yapıyor
Neslibt72 mavisevdamm_m yaa ne güzel inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu 🙏🏻Darısı başıma/başımıza diyelim
babynil @Neslibt72 asilamyla gebe kaldim suan 34.haftadayim merak ettiklerinizi sorun cevaplayabilirim 🥰
Ladybird34 babynil ay ben 3 kürtaj oldum kalbi duruyor rahimde sorunum var ameliyat olucam 4.kez bu doktorum tüp bebek doktoru kayıp yaşayanlara bakio ayrıca bana ameliyatta rahmim kanamış sağ tarafımı düzeltemedim dedi onu yapicak aralık sonunu bekliyorum adetim de gidicem banada aşılama dedi kendin kalma artık diyor esiminde değeri iyiken bu sefer morfolojisi düşmüş 3 senedir bebek icin ugrasioz bunları yaşadık ne derse onu yapmaya karar verdik aşılama yanında bi sürü şey kullandrcgni söyledi kalbi durmasın rahîm bebeği atmasın diye bende nasıl oluo bilmiom sevindim sizi okuyunca tutmaz da die kafam da kötü senaryolar geciodu
babynil @Neslibt72 Adetin 2. Veya 3. Gunu gidiosun her gidiste vajinal iltrason yapilio yumurtana bakilio. Sana igne vericek genelde gonal-f veriolar dozunu soyluolar 7-8arasi vuruodum ben oyle soylemisti doktorum. Telime alarm kurdum hic saatini sektirmedim hep ayni saatte igneni oluosun. Ilk adetliyken gittikten tahmini 4-5gun sonra cagirio ondan sonra 2gunde bir gidiosun. En son yumurtan istenen boyuta ulasinca kan aliolar. Sonra seni ariolar iste sonucuna gore su gun su saatte catlatma ignesini olucaksin die. Catlatma ignesi diger igne gibi degil kivami biraz yogun birden virmayin yavas yavas skin. Gece 12 de vurulduysaniz igneyi 1gun durup sonraki gun islem icin gidiosunuz. Tedavi baslangicinda iliski yasak ama islemden 5gun once esinizin bi afedersiniz bosalmasi lazm sperm kalitesi icin. Sonra islem gunu esiniz ornek verio onlar lab. Yikanmaya gidio siz o sirada su icip skisiosunuz. Sonra isleme aliolar karninizdan ultrasonla bakilio bi alet takip vajinaniza kateter yardimiyla esinizin spermleri rahminize gonderilio. Toplam 5dk falan suruo asla agri sanci olmuo biraz skisik oldugunuz icin ultrasonla bastirmasi rahatsiz edio. Sonra 15-20dk yerinizden kalkmiosunuz. Ondan sonra eve gonderiolar islem gunu ve ertesi gun iliski onerio doktorlar
Neslibt72 babynil okurken gerildim 😂ama çok sağolun tek tek yazmışsınız bütün aşamaları 🙏🏻 Baya anlaşılır bir şekilde herkese bilgi olarak yardımcı olur inş. O iğneleri kendinize nasıl vuruyorsunuz beni en çok geren kısımlardan biri de bu 😫bana başkası iğne vururken bile kanım çekilir asla bakamam vs . Fobi kadar olmasa da çok korkarım. Kendime vurmak daha da korkunççç
babynil @bigunanneolucak evet devlette yaptirdim ben ozeldeki doktorum onerdi ama devlette yaptirmak daha mantikli geldi
bigunanneolucak babynil peki rapor falan cıkartılıyor mu ? Yoksa direk yapalım diyip yaptırıyor musnuz
Nurays95 babynil devlette ne kadar süre sonra yapıldı. Cok bekletıyorlar mı. Bende devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum
babynil @Neslibt72 bende ilk ignemi hastede yaptirdim 😂 ama o kdar ince bir ucu var ki bi de hassas bi yere vurmuosun bazilri gobekten vuruomus. Bana hemsire kolum ust tarafini uce boldugunu dusun parmaklarinla bolgelendir tam ortadaki bolgeye vur demisti
Neslibt72 babynil evett bende göbekten diye duymuştum. Siz koldan vurdunuz o zaman? Valla imkan olsa bende bütün iğneleri başkası yapsın isterdim keşke komşum hemşire falan olsaydı😂
babynil @bigunanneolucak esim sperm ornegi vermisti daha once urolojiye gitti orasi tup bebege yonlendirip sperm ornegi aldi. Bende adet donemimde hormon testi yaptirmistim ozelden de ultrasonlarim vardi onlari alip tup bebege gittim. Doktor bakti kendide muayne etti ve asilama dedi. Doktor onay verdikten sonra tesaviye baslayinca rapor cikio zaten. Gecen martta raporsuz ilaca 900 odedim raporla 350odedim. Hocaya gittigim icin hoca muayne farki odedim bir de asilama gunu islem ucreti odedim. Rapor bi ilaca yario yani
Nurays95 babynil AA devlette de mi buna para alıyorlar. Ne zaman yaptırdınız ve ne kadar ucret odedın canım