Melekk-911 benim riskli değildi normalde ama detaylı ultrasonda ensede kist gördü yapmak istediler çok ağladım sağolsunlar zorla ikna ettiler. Neden yaptıracaksınız bilmiyorum ama bi bu teste zorla ikna etmee çabası var hepsinde. Benim kistimiz gayet normal ve her bebekte olan bir şeymiş 1’den fazla ve büyük kistler sıkıntılı olurmuş. Ama inatla bana yaptılar üstelik 24 yaşındayım yaş sıkıntım yok. Sonuç tamamen boşuna çıktı bebeğimin gelişimi tam haftasında. Ama yaşadığımı ben bilirim.
Sonradan antibiyotik vermiyor girmeden önce yapıyor kalçadan. Onun acısıyla amniyosentez iğnesi falan hissetmiyorsunuz zaten kıl gibi bir iğne ben kafamı çevirdiğim için görmedim hissetmedim bile. Dikkatlice ultrason ile izleyerek yaptılar bana da gösterdiler bebek şurada biz boşluğa giriyoruz diye. Ancak ilk 3-4 gün riskli. O ilk 3-4 gün hatta bir hafta ağlamaktan canım çıktı. İşlem sonrası hiçbir şey hissetmedim. Ama bebeğime bi şey oldu mu korkusu beni öldü bitirdi. Tabi bundan bebekte çok etkilendi şuan çok iyi çok çok şükürler olsun. Kistte herkeste olan bi şeymiş. Boşu boşuna çektim onları.
İşlem acısız ama çok riskli sağlıklı bebek bile gidebiliyor durup dururken. Mesela benim bebeğimin hiçbir şeyi yokmuş ve sırf bunun yüzünden bir şey olsaydı çok üzülürdüm bir de diyorlar ki ilk 2 gün ölmezse korkma bi şey olmaz daha. Bu laf bile yetiyor. 500’de 1 ihtimal diyorlar ama bilemiyorum o psikolojiyi hatırlamak bile istemiyorum bebeğim öldü mü kalbi durdu mu diye diye.