Simay789 bu konudan o kadar muzdariptim ki aklıma geldikçe strese giriyor ağlıyordum resmen çünkü benim göğüs ucum hiç yok içe gömülü bile değil bildiğin dümdüz yani şırıngayla yada pompayla çıkacak bir şey de yok fakat internetten emzirme danışmanı buldum kendime ve online eğitim almaya başladım ne işe yarayabilir ki saçmalık diye düşündüm önce ama emzirmekte doğum kadar fizyolojik bir olay bebeğimiz göğüs ucumuzu emmiyor eğer emerse yara oluyor kanıyor zaten göğüs ucu olanlar veya olmayanlar diye bi ayrım yok. Kahverengi kısmı bebeğinizin tutması gerekiyor evet biraz zahmetli ama imkansız diye bir şey asla yok. Sütüm yok diye yada meme ucum yok diye asla emzirmekten korkma emdikçe gelecek sütün az yada çok gelecek ama ne kadar çok emerse o kadar çok gelecek yenidoğan bir bebek 20 saat memede kalmalı demişti emzirme danışmanım baktığın da korkunç bir süre gibi görünse de 20 saat emen bir bebek elbette öğrenecek meme tutmayı. Kesinlikle stres yapma olmuyor diye düşünme birde en önemlisi yanında memeyi destekleyen bir birey olsun yoksa büyükler bu çocuk aç deyip biberonu dayıyor. Evet sütün az olduğu için sarılık olmasın diye mama verebilirsin ama onu da kaşık biberonla vermen gerekiyor dedi. Bunları duydukça psikolojik olarak emzirmeye hazırım artık dedim. Henüz 32.haftadayım ama sürekli araştırıyor ve kendimi yetersiz hissetmemem konusunda telkinliyorum inşallah doğumu yaptıktan sonra da aynı düşünce ile burada olabilirim Rabbim kolaylık versin sen güçlü ve yeterli bir annesin bunu unutma yeter geri kalan her şey olur 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻