icimi dökmek istiyorum..
harika gecen bi hamileliğim vardı, oğlum o kadar iyi davrandı ki bana daha karnımdayken bile kötü bişeyini görmedim.. ne mide bulantısı ne kusma cok sükür bi ara baş ağrım olurdu en son 17. haftam da kontrolüme gittiğimde doktor karnıma dokunduğu anda bebeğim her zamankinden farklıymıs gibi bi his doğdu icime ki ondan öncesinde de bi post açmıştım içim çok kötü hissediyorum bunalıyorum hep kötü seyler olcakmıs gibi hissediyorum demistim. o gün bebeğimin beyninde 2 tane koroid pleksus kisti görüldü, daha kalkamadan gözümden yaşlar akmaya başlamıştı zaten doktor bişeyler diyodu ama hic bisey anlamıyodum.. %95 geçer diyodu başka da bişey anlamadım zaten. diğer her şeyi normaldi kilosu boyu diğer organları..
bizi perinatolojiye yönlendirdi ordan çıkarken nasıl ağladığımı unutamıyorum, cocuguna bi tanı konulması ne kadar zormus allahım sen herkese yardım et..
her şey o kadar iyiydi ki her randevumdan sonra mutlu mesut evime gitmeye alışmıştım.
sonra eşimle harıl harıl perinatolog arayışına girdik kimi arasak direkt fiyat biçiyolar 3 hafta sonrasına randevu veriyolar.. bu kistler down sendromu yada trizomi 18 riskini arttırıyomus cünkü öyle hastalığı olan cocukların %50sinde görülüyomus beynimden vuruldum. tabiki de her anne gibi bende yavrumun sağlıklı olmasını diledim istedim hep. 3 gün sonra bursaya gittik orda bana bakılcak sanıyorum bebeğe bakılcak sanıyorum gittik oturdum sorular sordu gidip ultrasondan gün al dediler yolladılar onlarda sonra bizi perinatolojiue yönlendirceklermis. ordanda ağlayarak çıktım hic bi bilgi alamamak bebeğin nasıl olduğunu bilememek. tesadüfen ertesi gün istanbulda bi perinatoloji uzmanında randevu görüldü hemen aldık ve gittik.
bebeğe bakıldı devlet hastanesinde yalan söyleyemicem 35-40 dakika baktılar evet kistler duruyodu ama başka hiç bi bulgu görünmedi ağlaya ağlaya bekledim o zamanın gecmesini en son bebeğin kalbinin odacıklarını göremiyorum git bi dolaş gel dediler. o 10 dakika ne yaptığımı hatırlamıyorum gerçekten. tekrar döndüğümde kalbinide gördüler ve hersey normal çıktı. beni hep amniyosenteze yönlendirdiler yada o niphty denilen test gercekten cok maliyetli olan. 3,300 dendi yaptırmak istemedim cünkü bebeğimde sadece o kistler var baska hic bi bulgu yok. karnımdan da sıvı aldırmak istemiyorum cünkü onunda riski varmıs.. suan 19. haftadayız ve gercekten cocuklarında sağlık sorunu olan aileler icin o kadar cok dua ediyorum ki, insan kendi basına gelmeyince anlamıyo anlamak istese de olmuyo. suan ileriki haftalarda bebeğimin beyninde ki o pislik kistler gecsin diye dua edip beklemekten başka hiç bişey yapamıyorum. gözüm yaşlı tüm engelli/engelsiz bebek sahibi adayı anne babaya dua ediyorum allah hepinizin evladına sağlık versin rahat doğumunuz olsun hic bi bebeğe bisey olmasın.. hic bi anne ağlamasın. ve anne olmak isteyen gözü yaşlı kadınlarında kucağını bos bırakmasın rabbim.
bi duanızı da ben almak isterim
ismim ipek ve oğlum atlas icin