Canefzaaaaa Merhaba arkadaşlar 27 haftalik hamileyim. Gebelik şekeri çıktı. Açlık 130-160 larda tokluk 190-270 arası değişiyor. Meyveyi ve şekerli tüm gıdaları bıraktım. Ekmek ise sadece kahvaltı da bir dilim yiyorum. İnsülin kullanıyorum günde 10 ünite. Buna rağmen değerler bu aralıkta 😔. Bildiğiniz aç uyuyorum. Gece çok uyanıyorum çünkü acikiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Sırf bebeğim zarar görmesin diye yediğim herşeye çok dikkat ediyorum. Ama bu kadarı da bebeğime zarar vermez mi sonuçta meyvelerden almam gereken vitamini de alamıyorum. Haftaya kontrolüm var. Doktoruma soracağım ekstra bı vitamin takviyesi verebilir mi diye. Sizlerde bu durumu yaşayan oldu mu ?
Gizem93 Canefzaaaaa çok geçmis olsun konu hakkında bir fikrim yok ama üstte kalsın belki bu durumu yaşayanlar yardimcı olur. Bu arada bi belirtiniz var mıydı birden mi bu sekilde çıktı
Mrv1007 Canefzaaaaa doktorunuz sizi bir diyetisyene yönlendirmedi mi? Şeker durumunda gerçekten besinler çok kısıtlı oluyor ama diyetisyenler günlük kalori ihtiyacınıza uygun, besin değeri size ve bebeğe yeterli olan bir beslenme listesi hazırlasa cok daha kolay olur sizin için de
Nur3307 Canefzaaaaa Canefzaaaaa benimde gebelik sekerim vardı doktorum diyetisyene yonlendırdı gunde 3 ana 3 ara ogun olarak besleniyorum evde olcum yapıyorum gayet iyi şuan tam bugday ekmegı yiyorum beyaz ekmek prınc patetes şekerli seyler yok karbonhidrat tüketirken yanında bol yesıllık tuketın
sabirsizmomy Canefzaaaaa bende de açlık şekerinin biraz yüksek çıkmasıyla süreç başladı. Endokrin doktoru bebek büyüdükçe de bu yükselir demişti öyle de oldu 95le başladım 100leri gördüm bana da insüline başlatıldı her gece 4 ünite başladık. Vitamin meselesine gelince bence ona cok takılmayın sebzelerden de aynı vitaminleri alabiliyoruz mevsim sebzelerine ağırlık vermenizi, kavrulmamış kuruyemiş, bol protein 👍🏻özellikle sabahları 1 dilim ekmek bile yememenizi tavsiye ederim onun yerine mutlaka her sabah 2 yumurtanın ciddi faydası var. Çavdar da olsa tam buğday da olsa maalesef şekeri yükseltiyor
Canefzaaaaa Gizem93 Asiri sıcak basması ve baş ağrılarım oluyordu. Özellikle yemekten sonra. Öncesinde acıkınca hiç elim ayağım titremezdi ama fena bir şekilde acıkma halinde içim çekiliyordu. Soğuk havalarda işyerindeki arkadaşlar kazakla dururken ben kısa kollu tişört giyiyordum. Yani belirtileri baya baya yaşamışım. Ama ihtimal vermedim hamilelikten diye düşündüm hep. İnşallah yaşayan yoktur ama fikir verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.
Esraz Nur3307 canım kilolu musun bende çıktı şeker riskli gebeliğe yönlendirdiler diyet yapıp hergün ölçüyorum şekerimi şuan ünsilin kullanmıyorum
Canefzaaaaa Nur3307 muz, pirinç, Beyaz un ürünleri, patates, kavun , üzüm,… Gibi ürünleri söyledi ama ben ekstra olarak hiç meyve yemiyorum. Ona rağmen yüksek gidiyor.
Canefzaaaaa Esraz yok canım değilim sadece 3 kilo aldım gebeliğimin başından beri. Şimdi dahiliye bakıyor. Bakalım haftaya kadın dogumcu ne diyecek
Mrv1007 Canefzaaaaa ben de pazartesi günü yaptıracağım şeker yüklemesini, bebeğin karnı iki hafta önden gidiyor diye doktor biraz şüpheleniyor. Sizin belirtileri okudum yemek sonrası ateş basması bende de oluyor. Eğer şeker çıkarsa ben hemen diyetisyene gideceğim çünkü alamadığım besinlerin yerine neler koyabilirim diye uzman birinden yardım almak daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer hiçbir şey yiyemez aç gezersek de bebeğin gelişimini olumsuz etkiler diye korkuyorum. Çok çok geçmiş olsun size 🙏🏼🌸
Nur3307 Canefzaaaaa sabah 10 da bi porsiyon meyvem var benim diyetimde badem ve fındıkla beraber aksam yine 9 da bı porsiyon yine yiyorum sorasında bı bardak süt veya ayran içiyorum
Canefzaaaaa sabirsizmomy yaaa öyle mi bende tam buğday ekmeğini bırakıp tam tahıllı çavdar ekmeğine geçeyim diyordum. Ya tatlıyı sevmeyen biriyim bir de ama bu dönemde canım çok da istiyor. Bebeğim için yemiyorum
sabirsizmomy Canefzaaaaa cok enteresan şekilde diyet listelerinde de yer almasına rağmen çavdar olsun tam buğday olsun kepekli olsun 1 dilim bile ekmek yediğimde 150lere çıkıyor 1.saat tokluk şekerim. Ama kepekli çavdarlı veya tam buğday etimek yükseltmiyor onu yiyebiliyorum deneyebilirsiniz
Serapcinar Bende 24. Haftada gebelik şekeri çıktı doktor öncelikle beni endokrin e yönlendirdi ardından ise diyetisyene harfiyen uydum diyet listesine uymak zorundayız yoksa bebeklerimiz risk altında oluyor cnm ben resim atmasını bilmiyorum yoksa atardım diyet listemi herşeyden yemiş oluyorsun ama diyete başladığımdan beri hiç acıkmıyorum düzenli yiyip içiyorum saatli şekerim diyete uyduğum İçin artık normal seyrediyor beyaz ekmek pirinç havuç tatlı her türlü şeyler yasak sabah haşlanmış yumurta bir domates salatalık peynir zeytin ve 2 dilim kepekli ekmek tüketiliyor saat 9 da sonrasında saat 11 de hergün 1 bardak süt ve 2 kepekli Galata yiyorum saat 13:30 da öğLe yemeği onda ise sebze yemeği olacak ve zeytin yağı ile pişirilmiş olacak iki kaşık zeytin yağımdan fazla koyulmayacak 1 bardak kadar yoğurt 8 yemek kaşığı sebze yemeği bol salata şeklinde yiyorsun saat 16:30 da 3 yemek kaşığı leblebi +9 adet fındık veya badem yada 3 adet ceviz yiyeceksiniz ben her gün dönüşümlü yapıyorum ve 1 adet meyve yiyebiliyorsunuz akşam saat 19:30 da akşam yemeği salata yoğurt ve 4 kaşık sebze yemeği + 3 köfte büyüklüğünde et balık veya tavuk dönüşümlü yiyeceksiniz bu şekilde şekeriniz kontrol altına alınmaya çalışılmış oluyor ama bunların dışına asla çıkmayın su 2,5 litre için hergün bebek için mim olun kilo alıyor ve vitaminli beslenmiş oluyorsunuz korkmayın kilo alıyor bebekler siz almazsınız ama çünkü ben almadım diyetten sonra şuan 35. Haftadayım diyetten beri hiç kilo almadım inş sağlıkla doğar bencillerimiz uzun oldu ama bilgilendirmek istedim ☺️
Canefzaaaaa Serapcinar Ya canım Allah razı olsun usenmeden bu kadar detaylı yazdığın için. Senin menun baya zenginmis aslında ben bu kadar yemiyorum. Hatta yarısı bile değil yediklerim. Demek ki dengeyi de tutturamiyirum. Belli bir yerde yanlış yapıyorum . Ama doktor da çok yönlendirmeyince bir düzen olusturamadim. İnanır misin bazen akahvaltida o bir dilim ekmeğin yarısını yediğim oluyor.
Oznurkk Canefzaaaaa benim hiç şekerim yok ama her kontrole gittiğimde doktorum ekmek meyve tatlı yeme diyor bi de korkutuyor. Gizli gizli yiyorum ama vicdan azabı da çekiyorum acaba zararı olur mu diye. Ama tamamen her şeyi hayatından çıkarmak çok zor 😕
Canefzaaaaa Oznurkk ya evet beyaz ekmek tüm zarar biliyorum diğerlerini de ölçülü yemek lazım. Ben zaten kahvaltı dışında ekmek yemem. Ama kahvaltıda ekmek yemeyince de doymuyorum.
babynil @Canefzaaaaa cok gecmis olsun acliginizda yuksekmis sizin. Bende karbonhidratsiz doymuorum tam bugday ekmegi tam bugdayli makarna falan aldm onlar doyuruo. Doktorumda bol taze sebze et ve balik tuketmemi soyledi
_ipekkkkk Canefzaaaaa Bende diyet ve insülin kullanıyorum benimde hala ölçümler tokluk 166 157 falan arada bir 128 131 falan çıkıyor ama ben diyet listeine uyuyorum günde 3 kez 4 doz insülin kullanıyorum 1 hafta oldu başlayali bakalm 🤷♀️ Bende doymuyorum ama bebek kilo alıyor 1 hafta önden gidiyormuş 🤷♀️ kilosu 29+6 da 1507 grdı suyu iyi normal demişti 31+1 olduk şimdi sağlıcakla gelsin bütün kuzucuklar 🤲🌸 https://resimyukle.io/r/0txlpr4Y7h
Canefzaaaaa _ipekkkkk Amin güzel arkadaşım. Benim bebeğim haftaya uyumlu da şekerim pek iyi gitmiyor. Doktor dikkat et yedigin tüm liste dışı dediğim şeyler bebeğine zehir olarak gidiyor dedikten sonra ağzıma dahi sürmüyorum. Ama durumda bu yani.