Annesininbalii Ne yiyip ne yemediginiz , nelere dikkat ettiğiniz , besinlerin şeker ddgerini anlayabilecegimiz bir program ya da bilgi var mı anneler ? Ana öğünlerden sonra yapılan ölçümlerin en çok kaç olması gerekiyor?
Cagla0707 Annesininbalii geçmiş olsun şekeriniz kaç çıktı doktor diyetisyene yönlendiriyor ona göre ilerliyorsunuz açlık 80-95 arası tokluk 2. Saat 140 altı olmalı 3 ana 3 ara öğün yiyeceksiniz.
Teacherandmom Annesininbalii ana öğünde lokmayı ağzınıza attıktan tam 1 saat sonra tokluk ölçümü yapmaniz gerekir ve 140 ı geçmemelidir. Aclik sekeri de 95 i geçmemeli
Teacherandmom Cagla0707 hamilelikte 2 saatlik ölçüm yapılmaz yemek ağza atıldıktan tam 1 saat sonra ölçüm yapılır ve 140 ı geçmemelidir.
Annesininbalii Cagla0707 Aclik 86 şeker yuklemesindn sonra 199 çıkmıştı ,dahiliyeye gittim orada da açlık ve tokluk bakıldı ikisi de normal çıktı ama yüklemeden sonra yüksek çıktığı için takip edelim dedi Dr ve diyetisyene yönlendirdi . Üç gündür dikkat etmeye çalışıyorum ama özellikle kahvaltıdan sonra 150-160 bandında
Cagla0707 Teacherandmom benim dahiliye doktorum ve diyetisyenim bu şekilde yapmamı söyledi ve şeker 2.saatte ölçülür ilk saat tam sonuç vermez deneyin ilk saat düşük 2.saat daha yüksek çıkar şeker yüklemesi yaptıysanız eğer bunun böyle olduğunu bilirsiniz.
Cagla0707 Annesininbalii porsiyonlarınız mı fazla kaçıyor acaba ona dikkat edin birde süt ürünleri ve ceviz fındık badem ekleyin kahvaltıya o dengeliyor
Annesininbalii Cagla0707 Ekmek yükseltiyor onu farkettim ,bu sabah kahvaltıda ekmek yemedim bu defa da 97 çıktı 🤭🤭🤭
Teacherandmom Cagla0707 normal koşullarda evet 2 saatte bir ölçülür ama hamilelikte 1. Saat baz alınıyor bence siz bi endokrinoloji doktoruyla görüşün
gage Anneler hangi marka ekmeği tüketiyorsunuz nereden alıyorsunuz benim de tokluk yüksek çıkıyor özellikle akşam yemeğinden sonra siz ne yiyorsunuz akşamları ?
Masalmasal2 gage ben fırından çavdar ekmeği alıyorum. Akşam yemeklerinde listede et, balık yada tavuk var ızgara yada haşlanmış olucak. Kızartma kesinlikle yok. Bol yeşillik salata ve yoğurt tüketiyorum. Ara öğünlerde meyveyi bile yoğurtla yiyorum. Yoğurt mayalamaktan usandım valla.
stor9876 gage halk ekmekte organik tam buğday var onu önerdi bana diyetisten. Yalnız karışmasın tam buğdayda var organik tam buğdayda var organik olanını kullanıyorum biraz lezzetsiz ama idare ediyorum
Masalmasal2 Bende Aylardır endokrin ve diyetisyen ile ilerliyorum. Açlık 95 Tokluk 1.saat 140 ı geçmemesi gerekiyor. Şimdilik iyi gidiyoruz. evet ekmek çok yükseltiyor ben kahvaltıda iki küçük dilim çavdar yiyorum. Diyetisyende size liste veriyor zaten.