Rumeysabahdr ben şimdi 25 haftalık gebeyim. Hamilelik kararım öncesi 5 yıldır sigara kullanıyordum ve sigara içmeyi çok seviyordum hem , hemde sigaradan kurtulmak istiyordum. Velhasıl öncesinde denemiştim 1 ay dayanmistim tekrar başlamıştım sonra. Gebelik kararı aldığım gün bıraktım ve dedim ki kendime bu bir bağımlılık ve sen bunu yeneceksin evladın icin. İlk üç gün çok zordu sinirlerim zipliyordu ne yesem sigara istiyordum başım ağrıyor ellerim titriyordu sonra ilk bir hafta bitince oldukça belirtilerim azaldı. Üç hafta bitince sigaranın verdiği huzursuzluktan çoktan kurtulmuştum. Belki 1 , 1bucuk ay sonra tamamen bitirmiştim kafamda. Bilerek kahve içmeye devam ettim ki sigarasızliga alisayim veya sinirlenince sigaranın faydası olmadığını kafama soktum. Muhabbet ederken sigarasızliga alıştım. Yani kısaca alışkanlıklarını değiştirdim. Sigarayı nerdeyse bırakalı 7 ay olmuştur tertemizim. Pişman değilim aksine aşırı mutluyum. Bir tanıdığımız sigarayı içtigi için doğumda bebek akcigerinde sıkıntı çıkarsa anne sorumludur demişler solunum cihazları getirmişler ne olur olmaz diye dogum sırasında. Böyle şeyler yaşamamak için bu bağımlılıktan hem bebiş için hemde kendi adına kurtulmalisin ve vallahi de billahi de bitiyor ilk iki hafta hiç içme anlicaksin. Bu arada sigarayı bırakınca bir tane içeyim bişey olmaz deyip içersen tekrar başlarsın. Umarim başarılı olursun benim hikayem böyleydi 😊